Skarv i regn og haglebyge
Tok dette bildet i regn og haggelvær i dag. Dette er en storskarv. Tror det er av underart mellomskarv. Bildet tatt i Os kommune, Hordaland
Likte været på bildet. Fikk mange uskarpe bilder mellom de skarpe pga av at jeg hadde satt ISOverdien for lavt, men tror det kan ha vært en fordel med hensyn på å vise været
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-04 17:43:11
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Annet300mm + x 1.4 teleconverter.
    Bildet er tatt med anlegg mot kant av et delvis nedrullet vindu på bilen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Asle B.

To fine bilder av den sky skarven! God skarphet, fine detaljer på hodet. Ekstra pluss for haglkornene som har lagt seg på fuglen!

Mvh
Asle
Bjørn T.

Fine bilder av skarven - likte best V2. Pluss for bygene. Kan dessverre ikke hjelpe deg med underart. Mvh Bjørn
Bjørn-Atle A.

Takker for kommentarer. Asle, mellomskarven er etter min erfaring langt mindre sky enn den vanlige storskarven. Har nå fått bekreftet fra ekspertisen at dette er en mellomskarv. Du ser det her lettest på vinkel mellom nebb og kanten på det gule området nedover fra munnviken (her rundt 90 grader. Om vinkel er mindre enn 65 grader er det en klar vanlig storskarv. Deretter følger et uklart overlappingsområde. Dersom vinkel er større enn 76 grader skal det være mellomskarv. Mellomskarven har de siste årene spredt seg fra lengre sør i Europa til våre trakter, og opptrer langt mer vanlig i ferskvann enn den vanlige storskarven. I tillegg bygger den reir i trær.
Morten W.

To flotte bilder.
Jostein G.

Hei ! Flotte bilder av mellomskarven ser jeg du deffinerer den som. Dette var nytt for meg og skal nå sjekke mine egne bilder. Den brunfargen er vel også noe spesiell eller er den slik hos storskarv ungfugler også ? Har møtt på en som minner om denne og den var igrunnen nokså tillitsfull av vesen, virket ganske intelligent og sjarmerte meg i senk, om det går an å skrive såpass utradisjonelt om fuglen her he he.
Uansett veldig nært på, skarpe, klare og lyse bilder, tiltross for sikkert grått dempet lys i regnet. Bra med dråper og regn også i bildet. Flottings !



Mvh Jostein
Tove H.

Jasså, ja, der er den fotografen igjen.... er det som den tenker. Herlig uttrykk! Liker begge bildene!

Tove)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu