Hønsehauk i strølys, plus v2 uten strølys
Var en tur på den ene åteplassen min i formiddag, og fikk besøk av haukehannen. Det var skyfri himmel, og derfor hadde jeg håp om strølys inne i den gamle granskauen. Jeg la for en stund siden ut noe tilsvarende med nøttekråke. Synes den flotte vintersola kan krydre bildene på en flott måte.
Disse to versjonene viser hvor stor forskjellen kan være bare innen kort stund. Et kvarter kan ofte være forskjellen på flott lys, og flatt og kjedelig. Det er nå hva jeg synes.
Liker lyset i hovedversjonen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-30 14:51:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 5D mrk II
  • canon eos 300mm f2,8 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger162
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_566551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Nils Christian S.

Spottlight fra oven gjør seg ! Versjon 1 ble jo mildt sagt perfekt!
Flott positur på hauken...
....skal si den spiser så fjøra fyker ...
.......ble artig med alle fjærene på mosen !

God Nytt Fotoår !!


Ivar August B.

Flott bilde, nydelig lys på orginalbildet og du får virkleig fram ett poeng med hvor kjedelig og flatt v2.

Godt nyttår!
Bjørn T.

Ja, i tillegg til to strøkne bilder av den flotte hauken er dette en god demo på hva lyset kan bety for bildene. Nydelige farger i bildene også. Mvh Bjørn
kristin P.

Knallers, et skikkelig bra eksempel på hva lys gjør for et motiv, jeg mener at i det rette lyset kan man i teorien nesten ta bildet av hva som helst bare lyset er det rette. flott komp og med fjærene ved siden av der. godt nytt år:-)
Duy P.

Tydelig lys demonstrasjon BA.
Strølys er så fremhevende på motivet. To knall teknisk utførte versjoner.

:) duy
jarl kjetil j.

Heisann!

Fin demonstasjon av lysets betydning og hvordan det kan løfte et bilde fra bra til særdeles bra. Flotte og naturlige omgivelser, gjør seg med ribbebilder av fugl, blir mer naturlig enn når de sitter oppi en haug med kjøtt ;). For meg så virker det som om hodet er en smule ute av fokus i orginalen?

jkj
Bjørn Aksel B.

Hei og takk for kommentarer. Jarl Kjetil, du har nok rett i det(så pirkete du er da;)) Tok 64 giga , og bare plokka ut et par, så vi får håpe det ligger noe bedre der når jeg får titta gjennom:)
mvh
Bjørn A
jarl kjetil j.

He he, ikke så ofte man får anledning til å pirke på deg, så jeg grep sef. sjansen ;) Skal opp på åta imorgen tidlig men ser ut som aktiviteten har dabbet noe av fra haukens side. Vet ikke om mildværet har skylda, kan jo også være andre årsaker. Du får ha en flott kveld imorgen og ikke skremme haukene med for mye fyrverkeri ;)

jkj
Børge W.

Flott bilde av hauken og en tydelig demonstrasjon av betydningen av lys. Det virker som om dere har svung over foringen:)
Odd Chr. K.

Fin "demo". Ser jo ut som om "fjørfreseren" selv også får mest fart på sakene i strølys. (Forsiktig jkj - en slik kommentar kan slå fryktelig hardt tilbake:-)
Odd C.
Kjell Ivar Ø.

Lyset har alt og si til de fleste typer bilder.
V2 kunne selfølgeleg vært krydra med snøfiller eller kraftigt regn for og sprite opp bilde.
Flott igjen fra deg.
mvh Kjell Ivar
Bjørn Aksel B.

Takk igjen, ja Jarl Kjetil, som Oddemann sier, kan hevnen fort være særdeles søt:). Kjell Ivar, hadde verken snøkanon eller regnmaskin med meg i dag, men skjønner hva du mener:)
Godt nytt år til dere.
mvh
Bjørn A
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu