Pantheon by night
Utstyr
  • Nikon D90
  • Tamron SP 10-24 mm 1:3,5-4,5
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_561006} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Ok bilde, men jeg lurer litt på objektiv-valget her. 10 mm gir rett nok en viss dybevirkning, takk være brosteinene. Men det skaper et, etter mitt syn, stort tomt hull i nedre del av bildet. Min erfaring med ekstrem vidvinkel er at bildene oftest blir best om man går virkelig nær noe, som står som en kontrast til alt man får se bakom, takk være vidvinkelen. Her mangler det nære fokuspunktet, og jeg tenker automatisk at du godt kunne vært foruten nederste tredjedelen av bildet. Med mindre du ønsker å skape en viss distanse til Pantheon, selvsagt.
Tommy P.

Hei Håvard, og takk for tilbakemelding. Jeg satt selv ei stund og vurderte et relativt kraftig kutt i bunn, men ville da mistet "suget" innover i bildet, som starter helt nederst; som du nevner: pga brosteinene. Meningen med bildet er å vise frem folkelivet ved Pantheon, med selve Pantheon som et bakgrunnslagt hovedmotiv . derav opp mot høyre hjørne i bildet.
Per Ove H.

Jeg synes dette var et riktig bra bilde fra Piazza Rotunda. Det krever omtanke å få med hele Pantheon, hele obelisken og med en distanse til menneskene.

Mvh
POH
Eirik B.

Hei!

Pantheon er et fantastisk motiv.

Jeg har selv prøvd meg på et panoramabilde av bygget. Da stod jeg fremme forran fontenen og tok flere bilder på høykant til jeg fikk dekket hele bygget- sydde sammen i photoshop etterpå. Problemet synes jeg var at her er så mye folk som går i veien hele tiden.

Du har snudd dette til en fordel ved å ta bildet av "livet ved Pantheon". Hvor motivet egentlig bare er i bakgrunnen, som en viktig detalj for å fortelle hvor bildet er tatt. I så måte fint med litt bevegelse i bildet.

Lyset var, slik jeg husker det, endel varmere på denne plassen enn det som fremgår på bildet ditt. Men det kan jo hende at du har gjort et bevisst valg og justert dette under redigering?

Mvh
Eirik Bøe
Kirsten H.

Et vanskelig motiv som du har mestret veldig bra etter min mening. Her er det folk bestandig, og mangs fotografer som sloss om de beste plassene å stå. Både komposisjon og lys stemmer fint for meg.
mvh Kirsten
Tommy P.

Hei, og tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger. Eirik: Jeg hadde selvsagt også lyst til å få et bilde av kun Pantheon, uten alle turistene, men da er jeg redd jeg hadde sittet og ventet enda. Så da ble alternativet å heller benytte seg av alle folkene rundt der. Jeg synes selv at jeg har fått frem litt av det "gode livet" som er i Roma. En flott by med god stemning. Igjen, takk for tilbakemeldingene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu