Bildet inngår i albumet - Oslo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-19 22:33:26
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger234
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_560992} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Bente S.
Mystisk stemning med tåka som ligger over byen. Sneen er med på å forsterke stemningen og valg av s/h synes jeg er helt riktig her. De sortkledde menneskene som går på veien innover i bildet og inn i byen virker triste, en stemning som også blir forsterket av tåken og gråtonene. Stolpene er formet som kors, noe som også forsterker denne triste følelsen. God dybde i bilde og jeg liker komposisjonen med så mye himmel. Mye himmel og kors - ja da kom liksom døden inn i bildet også..
Veien er veeeldig brei i starten og går innover i bildet, det er mange spor i veien og mange har gått der. Til høyre er den smale veien... Symbolikk. Et veldig spennende bilde som en kan lage historier til.

Det jeg lurer litt på er om du har valgt å ha stolpene, trær og mennesker skeive. Dette er sikkert pga vidvinkel og muligens ønsker du det slik, for jeg ser at det lager et slags sug innover i bildet.
Jeg hadde villet rettet opp dette.

Bente
Ketil S.
Bra det her. Får jo en fornemmelse av Øst-Berlin i 60-åra og ikke Rådhusplassen ved Aker brygge. Traurig vinterstemning, veldig godt fanget, kler selvsagt monokrom.

Enig med Bente at det er litt voldsomt fall i stolpene. Jeg ville prøvd å rette opp litt. Ikke helt loddrett, men mindre skeive enn nå.

Ketil
Trond O.
Hei, mye er sagt allerede og ser Ketil har "stjålet" mine ord om hva følelse jeg satt igjen straks etter å ha sett bildet. Ikke at jeg har opplevd det selv, men det er som om tatt ut av filmer som beskriver østeuropa fra en tid jeg ikke var født. Fra krigstidet, tenker konsentrasjonsleirer og folk som vandrer tomme rundt om kring. Det er en viss elendighet som bare stråler gjennom bildet her. Liker følelsen. Mvh. Trond.
Marius N.
Takker for tilbakemeldinger. Liker at dere får den følelsen, det er det jeg også sitter igjen med. Det er utrolig hva tåke kan gjøre med et bilde noen ganger. Personelig liker jeg effekten av vidvinkel men ser at det kan rettes opp noe, skal legge ut en version som er litt rettet opp.
Thorir V.
Jeg kjenner også på denne Øst-Europa stemningen, som jeg bare i en liten grad har erfart selv. Og den treffer meg veldig.

Uenig med kommentarer over ang. oppretting, syns det er unødvendig.

Sitter igjen med følelsen av noe genuint, uten å kunne si konkret hva. Det kjennes i hvert fall ut som det treffer på en veldig ærlig måte (det går vel ikke an å være mye mer ukonkret i kommentar, så jeg gir meg nå)
John R.
I utgangspunktet ville jeg vært enig med opprettingen, men ser en på det originale bildet, får en følelsen av å bli trukket inn i bildet, det fungerer på en fabelaktig måte.

Og som andre, en ville ikke trodd dette var Oslo, med mindre en så bygningene bak. Dette liker jeg. En blir stående og se på bildet, lure på når dette er tatt, hvordan bildet er tatt..
Pål G.
Hadde jeg ikke kjnet Oslo bedre, ville jeg sagt at dette bildet er tatt på 50-tallet. Flott utsnitt med et hint av rådhuset - bra balanse i bildet. Det naturlige fallet i stolpene kler bildet og er naturlig med tanke på brennvidde. Jeg syntes bildets tår godt slik det er nå. Godt fanget!
Marius N.
Takker. Liker helt klart originalen selv, fint å få en bekreftelse på det. Mister også mye av kantene ved å rette opp. Bildet er fra 2010, at det minner om 50-tallet har mye med s/h konverteringen å gjøre, jobbet mye med det, i tillegg har tåken mye å si.
Avsluttet .
Ja, 50,60 eller 70 tallet , fikk et litt "flashback" til et jobbskifte på Aker Mek. med folkene som går til og fra...eneste lille forskjell er at i den tiden gikk det som nå er trikkespor, til høyre i bildet, det var som mange frustrerte sjåfører sikkert husker, et jernbanespor der, og ofte måtte vi vente til toget hadde passert.

Så med tåken som bakgrunn har du fått fram en kald, dyster stemning over noe som...var.

Godt utført.

mvh Ulv
Marius N.
Takk til deg og Ulv. Akers mek. det var vel på 80 tallet en gang, det kan minne om det ja:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu