Omsorg
Tatt under samme besøk som forrige bilde. Sterk sol, så ørnemor (far?) snudde seg etter sola for å prøve å gi ungen skygge.
Bildet inngår i albumet Ørnebilder - Havørnpar som har reir i Overhalla, 3 mil fra sjøen, men nært lakselver. Har fulgt med siden de kom i vår.
Utstyr
  • Canon A-1
  • Sigma 600 f.8 Speiltele
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/180s
  • FilmtypeFuji Provia 100F
  • Nei
  • AnnetFilmen presset til 200 ISO for å kompensere for litt mindre lys. Rispose og trestubbe som stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger233
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55978} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan W.

Fint fanget havørn.

Men mye tekniske svakheter med bildet ellers.

Jan
Avsluttet .

Deilig bildet!!! Flott farger og lysforhold.
Mvh Jørg
Jóhann Á.

Heisann og takk!
Kunne godt tenke meg Jan at du fortalte hvilken svakheter du tenker på. Jeg har jo noen i tankene selv og det kunne være artig å vite om du tenker på det samme?
Syns selv at dette bildet er bedre en det forrige. Klarere og mere tegning i hodet på ørnen.
Dag Frode H.

Hei
Nok et flott ørnebilde, enig med deg at du har fått frem flere detaljer i fjærdrakta, hodet er nok en tanke for lyst, men jeg synes alt i alt at det er et flott bilde.
Mvh
Dag Frode
Tom A. T.

Fin dokumentasjon på en sikkert herlig naturopplevelse. Litt hardt lys og noe overeksponert i ørnens hode, som vel er det punktet som øynene ender på til slutt. Men lyset må man vel ta som det er i slike stunder ;o)..
mvh Tom T
Jóhann Á.

Takk til dere to!
Jo, den er kanskje litt overeksponert/hard kontrast, men syns ikke det er mye. Hodet er ganske lyst. Kunne ''brent'' inn litt der, men det gjorde jeg ikke :o(
Er også VELDIG klar over rotet rundt, men det er nok ikke mye jeg kan gjøre med det, men at det er irriterende, ja det er det!!
Øyvind K.

Det viser seg stadig at ørnene overhodet ikke har noen interesse av å sette seg i riktig posisjon... :-)

Det meste er allerede nevnt, men i sum er dette betraktelig bedre enn det forrige bildet ditt av samme motiv.

-Øyvind
Jan W.

Hei Jóhan.

Det er selvfølgelig lett for meg å kritisere, men litt vanskeligere å komme med noe konstruktivt.

Et godt bilde bør ikke inneholde så mye forstyrrende elementer som her. Og spesielt ikke rundt hovedmotivet.
Men ute I naturen er det selvfølgelig vanskelig å komponere bildet som ønskelig og man må jo bruke det utstyret man har.

Speilteler gir jo generelt litt dårligere resultat med tanke på skarphet og kontrast men du burde ha eksponert riktig for å unngå alle de utbrente detaljene. Et litt undereksponert bilde med endel PS jobb kunne ha gitt deg et bedre bilde under de samme forholdene.

Mine 2 skillings

Jan
Jóhann Á.

Hei og takk!

Det stemmer det Øyvind, dette er tydeligvis favoritt posisjonen.
Takk igjen, Jan. Jeg tenkte også på dette med alt det som er i rundt og forstyrrer. Her har jeg ikke gjort noe mye i PS, kunne kanskje gjort noen av de utbedringene du snakker om. Kunne evt. gjort de mest sjenerende områdene mørkere, lagt diffuser på enkelte områder og styrt USM mere en jeg gjorde. Takk for konstruktiv tilbakemelding!!
Jan Ove H.

Bærre lækkert
Thorfinn B.

Mye kvist kvast og rot i bildeflata som selvsagt ikke bare kan fjernes, men det forhindrer likevel bildet til å fremstå som godt. Det samme med lyset som er noe uheldig hardt sollys.

Ikke all verden fotografiskt, men sikkert en flott opplevelse lell. Tross alt er det det viktigste. :-)
Petur E.

Hej Jóhann
Endnu et flott bilde fra dig med en Havørn sammen med sine unger. Fine farger og lys. Det bliver spenende at se næste bilder i seien ''Ørnebilder'' og ungerne, er di vikser op, så kommer flere bilder håber jeg.

Bíð spentur
Petur Einarsson
Jóhann Á.

Det er klart Thorfinn, at jeg har nok hatt opplevelse som overstiger billedverdien, men når det er sagt så er dette nok det beste jeg hitttil har gjort av slike bilder. Om det blir mere gjenstår å se, men dette prosjektet har vært morsomt uansett!!
Noen bilder har jeg igjen, Pétur!!
Avsluttet .

Artig positur du har fått frem på denne store flott fuglen. Litt sedant og gammelmodig utrykk i øynene. Passer bra med tittel synes jeg.

Vh Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu