Havhest i flukt
Tok dette bildet på Svalbard. Havhestene fulgte båten vi brukte på toktet jeg var på. Veldig fin fugl som er utrolig grådig. Hiver seg lett over en artsfelle som er skadet dersom det byr seg.
Utstyr
  • F50
  • Nikkor 80 - 200
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/300s
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger89
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5596} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Eivind A.

Enormt godt bilde! Fin balanse og perfekt utsnitt. Simpelt og greit. Du har sannsynligvis vært både heldig og tålmodig for å få til dette!

Skal jeg pirke sinnsykt mye, synes jeg at fuglekroppen kommer en bitteliten smule for langt ned, og vekten blir litt skjev. Men dette er bare ekstremt minimalt. Etter å ha sett på bildet en stund, synes jeg også fuglen mangler referansepunkter til bakken, slik at man ser ''hvor den er'' i luften.

Men i det hele tatt, dette er småting som egentlig ikke betyr noenting! For å bruke litt selvironi til mine kommentarer: ''Men fuglen mangler jo glimt i øyet!'' Pøh. ;-)

Brukte du autofokus? Har Nikon F50 så gode AF-muligheter? Uansett - til lykke med et særdeles vellykket fotografi.

mvh, EHA
Anders J.

Härlig bild med riktigt bra skärpa med tanke på omständigheterna! Bilden sitter verkligen perfekt, stort plus för den fina oskärpan och rena bakgrunden. Jag ger full pott i kategorin!
mvh
Anders
Jonas L.

Kjempebra bilde!
Brukte selv en film på havhester etter båt på Svalbard i sommer, men jeg fikk ikke noe bilde i nærheten av dette!
Carsten A.

Helt uvanlig bra fuglebilde, dertil så godt som teknisk perfekt. Men det er jo to ting som henger ganske nøye sammen! En fornøyelse å se et slikt bilde. 10 av 10 poeng!

Det eneste jeg som amatør-fuglefotograf ser som negativt her er at bildet ikke er tatt av meg!
MVH CA
Erling S.

Hyggelig med slik positiv tilbakemelding.
Takk??
Perra M.

Visserligen en riktigt bra bild. Men den kraftiga delförstoringen och lite väl mycket färgstick sänker mitt omdöme om bilden.
Christian K.

Enig med samtlige... veldig bra bilde. Ville bare si det er herlig å se bilder som er SÅ sylskarpe som dette!
Niclas F.

Håller med om att detta är en fin bild men visst hade det varit mycket bättre om det inte var ett stort utsnitt! Mvh Niclas F.
Carsten A.

La meg tilføye at jeg stiller noe meg undrende til utsagnen som ''kraftiga delförstoringen och lite väl mycket färgstick'' og at bildet ville vært ''mycket bättre om det inte var ett stort utsnitt''.

For meg er det likegyldig om dette er et større eller mindre utsnitt av originalopptaket. Jeg bedømmer det som vist, se min tidligere kommentar. I dette ligger også at jeg ikke finner noe fargestikk her.
MVH CA
Perra M.

Som sagt är bilden riktigt bra. Men med velvia blir det inte så stora korn, därav en gissning att det är en ganska stor delförstoring. Om den inte var delförstorad och fångad i samma situation skulle den blitt än bättre. För knivskarp är den inte, dock inte störande men ej knivskarp. Blått färgstick tycker jag mig se i övre kant av vingarna samt i fjäderformerna på vingen.

Jag vet hur svårt det är att fånga en fågel på bild så givetvis är detta en mycket bra bild och efterkomponerad trots mina påståenden.
Niclas F.

Håller med perra om att kvalliteten onekligen och helt uppenbart sjunker med en delförstoring.
Att få fågeln obeskuren i denna ''frame filling'' är svårt men ej omöjligt så jag hade inte varit helt nöjd om den var min.
Ställer mig också frågande om denna bild är skarp eller inte!
Förblir tveksam!
Mvh Niclas F.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu