Hamnøy ,Lofoten
Utstyr
  • Nikon D3x
  • Nikon AF-S 14-24mmf2,8G ED
  • Brennvidde15mmmm
  • Blenderf/9
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_557170} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Emil H.

Føler ikke at jeg er i posisjon til å kritisere dette bildet. Men helt rått var det!
Ivar L.

Enig med Emil her, likte dette bilde veldig godt!
Ellen K.

Supert!!
Sissel Elisabeth H.

Knallklar speiling og flott magisk lys. Tøffe detaljer i fjellene.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Sindre B. D.

Slenger meg på resten her.. utrulege fargar! Skarpt og med , som sissel seier, skarpe detaljar på fjella og på bygga..meget bra! Litt usikker på om eg synest steinen i framgrunnen burde vere der eller ikkje. Den passa godt inn, så.. nei..usikker:P men elles, meget bra!!
-sindre d.
Ottar P.

Veldig flott landskapsbilde med fint lys, god speiling i vannet, vakre farger og topp skarphet.
Finn M G.
+2
Siden så mange skryter er det vel lurt å få litt konstruktiv kritkk som man kan lære av også? Skryt lærer man jo ikke noe av, ikke sant?

For det første til komposisjonen: Steinen som Sindre nevner bør så absolutt ikke plasseres i bildekanten. Den bør enten ikke vært med eller så burde den plasseres litt lenger inn i bildeflaten, aller helst i "Det Gyldne Snitt". Slå opp på Internett, les og bli klok! :-)

For det andre: Liker i utgangspunktet den dramatiske himmelen og fargene. Men det blir rett og slett for mye av det gode, det ligner mer på en scene fra "Ringenes Herre".
Det er solen og himmelen som skal skape lyset som lyser opp landskapet, ikke sant? I ditt bilde er solen med på bildet. Da blir det litt rart når fjellene er lysere enn deler av himmelen. Du må også justere lyset på speilbildet i sjøen slik at himmelen og landskapet blir lysere enn speilbildet av de samme. Og hvorfor er det skygger/mørke parti på enkelte fjelltopper når det ikke er det samme på speilbildet av de?
Poenget mitt er: det er greit å justere bildet og være god i Photoshop. Men det må ikke dras så langt at det blir avslørt hva du har gjort. Du skjønner? Litt mindre overdrivelser så skal du se at det blir bra til slutt.
Avsluttet .

Enig med Finn Magne. Det blir alt for intens HDR-behandling som gir bildet et surrealistisk preg. Men selve motivet er vakkert.
Per N.

Gnistrende foto ifra deg , igjen .
Men det ER jo dette som er HDR ! Rett å slett , for godt til å være sant :-))
Flott utført jobb , dette synes jeg er "knall"
mvh Per
john a.

Hei alle sammen
takker så mye for kom.
nå er ikke jeg den som lager eksakte avbildninger av landskapet velger å ta meg friheter for å lage bilder slik jeg vil det skal være .
det er utrolig mange som lager flotte eksakte kopier av hvordan ting ser ut men det er ikke min greie som sagt og derfor blir ting som de er.
mvh john
Vegard L.

Man står fritt John. Likevel kan det bli meget bra med en kopi av virkeligheten når man har slike flotte motiv som her. En versjon med mindre hdr-effekter og andre justeringer hadde vært artig å sett.
Vegard
Roar Frich V.

Hei, jeg liker også bildet ditt. Syns det står respekt av at du utrykker deg kunstnerisk med bilder. Det er helt tydelig for meg at dette ikke er noe dokumentar bilde, men snarere et romantisk naturbilde hvor du overdriver skikkelig for å få fram fargene og lyset du ønsker. Et sånt bilde er vanskelig og kritisere fordi det fort kan bli snakk om smak, hva man liker og ikke.

HDR teknikken var vel i utgangspunktet ment for å få fram strukturer i mørke og lyse områder. Sterkt mettede farger er vel nesten en slags "bivirkning" av å bruke HDR. Akkurat dette har blitt veldig populært, og jeg har inntrykk av at de fleste som bruker denne teknikken, gjør det for å oppnå denne effekten. Er dette den moderne måten å lage romantiske bilder på? Uansett så liker så dette.
Avsluttet .

Jeg slenger meg på i rekken av de som liker bildet. Omtrent som Tiedeman og Gude! I tillegg er jeg enig i, og slutter meg til Roar Vangdals innlegg. HDR er helt greit, men oppgi effektene som er benyttet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu