Oktoberbokeh #18
En måned-et objektiv- et bilde om dagen.
Resten av bildene her: http://www.flickriver.com/photos/twoeye/sets/72157627668017995/
Bildet inngår i albumet Oktoberbokeh -
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Rokkor 58mm f/1.2
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_556607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Stein Adler B.
Dette virker særs tiltalende på meg, Øyvind !
Superb bokeh og fargeskala, i tllegg til en tiltalende kvadratisk komposisjon. Artig at en gammel, hederlig Rokkor kan få et nytt (og godt) liv på et digitalkamera. Ellers har jeg bladd gjennom serien din dag for dag, og dette framstår som meget helstøpt. Bra jobbet & me like !!!
mvh Stein
Yngve Sem P.
Synes du gjennomfører serien din på en solid måte, med hvilende og velkomponerte resultater. Kontrollert !
Liker dette bildet for dets farger og komposisjon, men tror jeg ville nøyd meg med kun eike-refleksene som fargebrudd i det eller behagelige blå.
Titter mer enn gjerne på flere bilder av samme merke. :)
Kurt S.
Dette bildet og de øvrige bildene i serien (på angitt url) synes jeg er veldig besnærende; kanskje mest besnærende som prosjektramme, men også hva komposisjonene angår. Veldig severdige bilder. Noen objekter i bildene forbinder jeg (personlig) ikke alltid med oktober eller høst, slik min forståelse av prosjektrammen (Oktoberbokeh) er. Hvilket vel er en stor utfordring, å finne 31 entydige høstobjekter til serien. Noen ganger opplever jeg et kompromiss hvor valget av objektet forringer ellers gode komposisjoner noe. Jeg synes kanskje venstresiden i bilden, stativene og syklene konkurrerer noe om betrakterens fokus, hvor jeg antar stativene og rommet stativene skaper mot veggen på høyre side er ment å være det metaforiske fokuspunkt? Hvis det er tilfelle kan kanskje en crop der setet på den bakerste sykkelen forsvinner avhjelpe konkurransen og ytterligere stramme opp rommet. Kjempefint bilde. :-)
Øyvind T.
Tusen takk for gode tilbakemeldinger på bilde og serie!

For å oppklare litt rundt prosjektet og tittelen ?oktoberbokeh? så er bildene tatt til Oktoberfesten på akam.no sitt forum. Hver dag i oktober skal man produsere og publisere et bilde om dagen med et objektiv med fast brennvidde etter eget valg. Oktober-delen av tittelen henspeiler på dette og ikke nødvendigvis på motivvalg, selv om serien har mange høstlige motiver.

Jeg har valgt å bruke min gamle Minolta Rokkor 58mm f/1.2 montert på en Canon 5DMkII og bruke oktoberfesten til å utforske objektivets potensiale i forhold til bokeh og liten skarphetsdybde. En fellesnevner for bildene kan være at også de uskarpe områdene skal være interessante, jeg prøver derfor å unngå å bruke liten skarphetsdybde til kun en enkel isolasjon av hovedmotiv i forhold til bakgrunn. Jeg prøver også å unngå de mest opplagte bokeh-boble klisjeene:-)

Erfaringen med prosjektet så langt er at dette er kjempemorsomt og lærerikt, og at resultatene som kommer ut er både helt andre og bedre enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Å ha hvilende et mildt press på seg til å produsere er godt bilde hver dag skjerper det fotografiske blikket, og gjør at man tenker mye bilder.

Oktoberfesten eller andre selvpålagte prosjekter av denne typen anbefales!
Helge .
Slike prosjekter er en god måte å utvikle seg som fotograf. Jeg har absolutt sansen for dette bildet. Farger og DOF åpnet for intresssen min. Det har en"stoffelighet" som tiltaler meg. Det gir en følelse av "stopp i tid" liksom på vent..
Sykkelsetet ute til venstre er kuttet og akkurat det forstyrrer meg litt, skulle ønske jeg såg hele eller ingenting. Bildet har ikke et interessepunkt, stativet i fokus konkurerer med veggen om akkurat det. Det plager meg ikke nevneverdig siden utrykketføles som en helhet for meg.

Mvh
HelgeB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu