The Icelandic Princess



Se flere bilder her:
http://holmedalfoto.net/?p=200
Utstyr
  • M9
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.0
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger413
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_555410} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Anne Gunn P.
Er ikke så glad i hestebilder, men dette var bra! Flott sorthvittbearbeiding med mange nyanser, tøft med blikket man ikke ser (!) og veldig flott med bruken av selektiv skarphet. Motlyset ble også veldig fint. Bare ros fra meg!

Mvh
Anne Gunn
Rune N.
Valg av format gir en fin ro.
Du har fått frem nyansene i manen på en god måte.
Sorthvitt fungerer bra, og gir bildet tyngde og ro.
Kort DOF gir et fint blikkfang i manen.
Bakgrunnen er fint ute av fokus.

Rune
Roger H.
Selv om jeg ikke ser direkte inn i øynene til hesten synes jeg du har fått til et fint uttrykk her med den lange tredelte panneluggen. Det første som slo meg var mye materiale til violinbuer (bare sporer av litt).
Jeg synes komposisjonen fungerer og sitter som støpt i bildeflaten. Ville ikke endret på noe.
Rita H.
En fortryllende islandsk prinsesse.
Likte komposisjonen og den flotte manen. Veldig mørkt enkelte steder, og jeg skal la være å lure på om noe av hestens høyre øye kunne vært synlig eller om det ligger bak manen, fordi bildet er meget severdig - med eller uten øyet.

Hilsen Rita
Torbjørn V.
Nydelig sorthvitt med god bruk av nyanser og toner. Liker dybdeskarpheten som på mange måter "gjør" bildet. Blikk-kontakten er der selv om man ikke ser øynene.

Bildet blir litt tungt på venstre side pga. den mørke kroppen.

Mvh Toby
Øyvind T.
Flott enkel komposisjon, og perfekt selektiv fokus.

Kunne muligens ønsket at litt av ørene også var perfekt i fokus, men det blir pirk.

Nydelige tegninger i den uskarpe delen av manen bakover ryggen og i den uskarpe bakken.
Hilfred M.
God komp.
Valg av brennvidde og blender er perfekt i mine øyne, og at du har valgt å presentere dette bildet i sort/hvitt.
Fokuspunkt er nær perfekt og en behagelig bakgrunn drar godt i positiv retning.
Litt hardt lys, - men det eneste som virkelig forstyrrer mine øyne er ramma. Den virker veldig dominerende og tar bort mye av opplevelsen.
Erik J.
Dette har jeg sansen for! Fin bruk tilgjengelige effekter ir sv/hv, kjemprbra kontrast og bryk av begrenset dybdeskarphet. Fint med den uskarpe blomsterenga? som framhever det skarpe hovedmotivet. Finnes det virkelig slike blondiner? Du fikk mye ut av den du fant! Jeg tenkte litt som Torbjørn over, og var inne på en beskjæering til venster, men ved litt prøving kom jeg til at jeg heller vil foreslå å beskjære bena, topplinjen i blomsterenga er verdifull.
Ivan H.
Anne Gunn; hestebilder, hundebilder, kattebilder, "same shit" :) Vel, motivet for meg her er vel kanskje ikke hesten, men heller linjene, kontrastene og uttrykket. Selv om vi ser at det er en hest.
Ivan H.
...må dele opp tilbakemeldingen min pga den ble for lang!!

Rune; Kvadratisk format gir ofte ro til et bilder, et format jeg er blitt veldig glad i. Tenker ofte kvadratisk under fotograferingen.

Roger; Luggen er et godt blikkfang her og en del av hovedmotivet. Komposisjon i et kvadrat er jo noe du er kjent med. Motivet fyller store deler av bildeflaten, med blikkfanget litt til høyre.

Rita; ja deler av bildet er noe mørkt, men ikke gjengrodd på min skjerm. Men Når de mørke delene også er ute av fokus, blir det jo lite informasjon der. Kanskje jeg kan jobbe litt med kontrasten mellom de lyse konturene på beina der for å få en mindre mørk "flate".

Torbjørn; har forklart litt over ang den mørke venstre side, det kommer ann på skjerm, men skal se på den før bildet går i print.

Ivan H.
Øyvind; ja kanskje ørene kunne vært litt mer i fokus, men på blender f/1 blir det litt vanskelig. Jeg har fokusert på luggen, så får det bare stå til, om du forstår :)

Hilfred; luset er ikke hardt i seg selv. Overskyet. Det blir heller skjerm som avgjør, men har jobbet litt med luggen, for at den skal ligge på grensen til utbrendt (deler av den). Ønsker stort kontrastomfang i bildet.
Rammen kan alltids diskuteres, men har som vanlig valgt dem samme rammen som alltid. Den kunne kanskje vært noe gråere for å fremheve motivet mer.

Erik; det er vel vanlig gress/strå-eng :)
Ang kutt så ønsker jeg kvadratisk format. Om jeg skal kutte så må jeg tenke på komposisjonen i sin helhet. Skulle i ettertid ønske at jeg hadde litt mer å gå på i bunn, for å få en bedre slutt på manen som gir en fin linje nedover. Bildet ville da ha hatt mer luft rundt seg, pga kvadratet. Men ikke mye.

Takk for kritikk! veldig bra. Setter stor pris på den :)
Yngve Sem P.
Et veldig fint portrett av en visuell bohem av en hest, med særpreg i kontraster og toneforløp. Synes at 50mm med snevert fokusplan gjør seg svært godt på portretter, når man treffer "riktig" og det synes jeg du har gjort her.

Ser at det kommer inn kuttforslag. Jeg supplerer med å mene at du godt kunne gått nærmere inn på hesten og at hodet kunne vært mer direkte vendt mot fotografen, slik at de vertikale linjene manen skaper ville blitt tydeligere, og mer i samspill med hestens lange hode. Jeg ville kuttet der manen begynner. Øynene måtte forbli gjemt, naturligvis. Kledelig og originalt.

Mulig du tok flere utsnitt og likevel endte opp med dette som det beste etter egne øyne. :)
Helge .
Meget god konvertering, ingen tilfeldigheter i toneskalaen.
Utsnittet er ikke helt etter "boka" uten at det plager meg nevneverdig.
Morrsom effekt med de sorte ørene som stikker av fra den lyse manen, gir en nesten 3D-effekt.
Det er tekkniken som gjør bildet bra med andre ord en veldig god anvendelse av motivet.

Mvh
HelgeB
Ivan H.
Liten tid og et gjerde i veien gjorde at jeg ikke testet ut så mange andre utsnitt. Har ett i høydeformat fra frambeina og opp.

Takk for ytterligere innspill.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg liker godt stemningen og heilhetsinntrykket i dette bildet, kort og godt.
Det er eit bilde som kler godt sv/hv tonene, og det mjuke preget/toneomfanget kler godt motivet.

Viss eg absolutt må pirka på noko må det være at eg kanskje muligens saknar litt augekontakt med hesten. Slik eg opplever desse svære dyra, syns eg ofte at dei har eit sårbart uttrykk i augene sine.

Men bildet fungerer veldig fint slik som dette òg.

Mvh Inger Anne
Hans Christian G.
Hei igjen Ivan
Bare en liten kommentar, jeg ser at du ikke vektlegger det faktum at dette er et bilde av en hest. Hester er noen fine dyr, noe de fleste av oss synes og derfor blir det faktum at dette er en hest viktig. vi vil se øynene, den flotte huden. Du er inne i en "hestebilde" tradisjon som man må ta hensyn til, enten man vil eller ikke.
Jeg har tidligere nevnt at dine motiver spenner fra fugler, hester og andre dyr til mer mørke og "dystre" motiver, et utrolig stort spenn. Jeg skjønner nå at du ikke alltid legger så stor vekt på motivet og hva det er, noe jeg mener du bør gjøre, spesielt ved denne type bilder!
Ivan H.
Ja, ser at øyner er nødvendig for noen, nødvendig for å få frem personligheten?
Men for meg har jeg ikke behov for øynene. Dette betyr ikke at det var et bevisst valg å ikke ta med øyner, de fikk jeg ikke frem på noen av bildene, da de var godt gjemt bak luggen.

Jeg har også som ønske å ikke lage bilder som er laget fra før, om dere forstår. Da må jeg utforske, både i komposisjon og innhold. Selv liker jeg dette bildet godt, og har også fått tilbakemeldinger både og med øynene.

Det er ikke slik at jeg IKKE legger vekt på at dette er en hest, eller skjule det virkelige motivet. Men det er en del av helheten.
Hans Christian G.
Beklager Ivan, jeg var litt rask med mine vurderinger, ved dette bildet stemmer ikke det jeg skrev. Bruken av sort hvitt, komposisjon og andre ting gjør at det jeg skrev er helt feil! Beklager!
Børge W.
Jeg har hatt (den tvilsomme?) gleden av å se endel hestebilder opp i gjennom tiden og jeg kan med på hånden på hjertet ikke si at ditt skiller seg fra mengden. Men det er allikevel et flott portrett av den spesielle fargevarianten av islandshesten. Kontrastene med den lyse manen gjør at man spekulerer litt ekstra på personligheten bak de lyse lokkene. Valget av skarphetsområde understreker dette ytterligere.
Ivan H.
Helt greit at dette ikke skiller seg fra mengden, men kan heller ikke si at jeg har sett meg grønn på hestebilder. Man gjør raske vurderinger der og da, og fotograferer ofte på magefølelsen.

Hesten står helt i ro og det er lite action. Derfor må bildet spille på noe mer enn bare hesten, om dette er nok kan det se ut som, selv om dette sikkert langt ifra er det beste hestebildet.

Uansett, det tar seg mye bedre ut på print. Har foreløpig testet det i 40x40.
Børge W.
De movindott-fargede islandshestene får iallefall småjentene til å dåne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu