Før dagens økt i rikmannsland.
De har samling på torvet ca kl 9 før de går til sine områder i byen. I det hun går mot meg ser jeg henne i øynene tilgjordt nøytralt, jeg gestikulerer og spør så ydmykt det går, forhåpentilvis uten at det i seg selv virker støtende. 'Can I take photo?' usagt er det inneforstått at jeg skal gi henne myntene jeg har, så hun nikker og smiler litt prøvende. Jeg gir henne myntene jeg har i lommen. Skammer meg litt over at mitt nyinnkjøpte kamera er verdt x antall ganger mer. Hun ser rett inn i kameraet og gir meg et modellsmil, for akkurat da er hun fotomodell, og det synes. Men jeg rekker ikke trykke av. Bildet jeg fanger blir isteden det der hun vender blikket tilbake til sin hverdag her i Sandefjord og hennes modellsmil glir over i harmonisk resignasjon i det tankene igjen instilles gå å sette seg på betongen på den andre siden av torvet for dangens økt. Thank you ? Who is to thank who?
Utstyr
  • Sony a33
  • Sony 18-55mm
  • Brennvidde55mmmm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Annettror kameraet var på auto settings
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_553378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tore R.

Liker portrettet og underteksten, samtidig så blir man sittende å tenke litt over vår egen overflod.
mvh. Tore
Tove H.

Vakkert portrett med fin undertekst!

Tove
kristin P.

Det er en litt vond etter smak av det å betale tiggere for å ta bildet av de, ejg gjorde det samme i estland for et par å siden, jeg og gjorde meg opp noen refleksjoner om både verdi på kamera utstyr osv i det jeg gikk der ifra. jeg tenker det kanskje ikke gjør så mye at hun vender blikket litt ned og bort, en flott portrett og en reflektert betraktning under:-)
Trygve B.

Likte portrettet. Det var ekte. Og det er ganske viktig. Tilgjorte smil blir aldri det samme. Portretter som viser litt hvem de er, er bra. Så er det samtidig trist. Jeg tenker som du. Her går jeg med kamera til mange tusen og så sitter fattige mennesker der. Likte teksten din. Gode refleksjoner.
Artur P.

Hei og takk for kommentarer :)

Tore og Tove , jeg var litt usikker på om eller hvordan jeg skulle publisere bildet men følte teksten utfyller det greit.

Kristin, jeg tror faktisk dette ble et bedre bilde enn om jeg hadde tatt det du hun så rett i kameraet.

Trygve , ja vi kan vel ikke helt nyte vår materielle overflod så lenge balansen her i verden er såpass skjev. Men mange vi ser på som fattige er nok rike på måter vi litt har mistet, det fikk jeg erfare da jeg var i Manila i 4 måneder i fjor.

Artur
Rita H.

Flott og fargerikt portrett du har laget - hun ser ut for å være både ydmyk og forsiktig, fin tekst - alt i alt veldig bra.

Hilsen Rita
Avsluttet .

Flott, fortellende portrett av et menneske som mange bare haster forbi....et litt ydmykt utrykk i denne kvinnens ansikt...meget bra visualisert Artur!

mvh Ulv
Artur P.

Hei

Rita , ja ydmykheten speiler kansjoe min holdning.

Ulv , spørs om jeg ikke også hadde hastet forbi om jeg ikke hadde hatt kameraet på meg , det jo grenser på hvor mye en kan ta inn over seg , men jeg tror det er sunt å stoppe opp og kjenne etter og reflektere over det noen ganger..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu