Se resten av bildene her:
http://holmedalfoto.net/?p=164
Utstyr
  • M9
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_553110} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Håvard F.
Spennende. Liker midtstillinga. Rustikken. Svart og hvit. Flotte kontraster
mvh
Håvard
Roger H.
Elegant utført. Får nesten øyekontakt med båten som ser ned på meg. Rent og fint komponert. Et litt underlig bilde du har her.
Erik J.
Dyrisk, fin grafisk effekt. Spesielt fint med en skipsside med tegning og en uten.
Torgny S.
Godt og sikkert av forfall. Liker også midtstillingen. Kontrasten mellom den detaljerte stoffligheten på venstre side og det totalt svarte på høyre side er godt tenkt og gjennomført.
Avsluttet .
Morsomt bilde. Akkurat som Roger føler jeg en form for øyekontakt med båten :)

Veldig flott når alle detaljer blir fremstilt på en slik symmetrisk måte.

Vanskelig å vite utgangspunktet ditt for dette bildet, men når bakgrunnen som i dette tilfellet blir helt hvit blir det tydelig at det mye informasjon som er fjernet.

Denne tutorialen her synes jeg er veldig beskrivende for hvor nøyaktig/"pirkete" andre kan være når de bedømmer et bilde.
http://1x.com/tutorials/28807/y
Med det tenker jeg mest på hvordan han endrer på himmelen, fra naturlig til unaturlig.
Ivan H.
Takk for tilbakemeldinger.

Denne båten er et kjent fotomotiv på Island.
"Garðar BA 64", det første stålskipet på Island.

Høyre side av båten er ikke total svart. Der er detaljer der også, men mulig man trenger en ok kalibrert skjerm. Dette er som ønsket.

Himmel er gjort helt hvit. Utgangspunktet var en delt lys blå himmel med noen skyer lavt i bildet på sidene. Dette redigeres lett bort ved å justere fargekanalene i s/h behandlingen.

Her har jeg fotografert båten tett opptil, 35mm på fullformat. Bået er relativt stor, dere finner bilder av den på nettet med et kjapt google-søk.
Var også inni båten da jeg fant en liten åpning å klatre inn. Kanskje det kommer flere detaljer fra den i Island-galleriet etterhvert (http://iceland.holmedalfoto.net/#home).
Avsluttet .
En "grafisk" fremstilling av forfall. Man kan undres over båtens tidligere liv, og hva den har vært med på i aktiv tjeneste. Nå er den vel etterlatt for å dø, og restene gir spøkelsesaktige assosiasjoner. Gir meg en følelse av uhygge.

Ren og fin komposisjon i god symmetri rundt den loddrette aksen. På min skjerm ser jeg godt detaljer på høyre side, og jeg antar at disse kanskje kommer enda bedre frem (på en passelig subtil måte) på en høykvalitet print. Synes det er mer interessant med antydning til detaljer enn ren sort. Liker at du har gjort himmelen ren og hvit. Det hvite på "øynene" gir en visuell kogling mot himmelen jeg synes er et pluss.

Ser for meg at dette kan fungere (enda bedre) i en dokumentarisk serie fra området.

Som vanlig godt håndverk fra deg synes jeg. Mvh Jens :)
Bjørn R.
Jeg leser bildet som et grafisk mesterverk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu