Haugskyer over Tangen
Skyer har alltid fascinert meg, helt fra barndommen av, hvor jeg pleide å bruke fantasien til å drømme om all slags mystiske eventyr-scener på himmelen.
I voksen alder har fascinasjonene gått mere i retning værfenomen som sådan og i det senere, til den fotografiske utfordring det er å "fange" de.
Kraftfull himmel.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-09-27 10:51:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-09-27 10:54:49
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 16-85mm ED VR
  • Brennvidde26mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHDR (selvfølgelig!)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_551749} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Alf S.

Flott foto. Bra komposisjon og farger. Dersom jeg skulle "pirke" på noe ville jeg ha foreslått å kutte bort noe på venstre side like utenfor båten. Synes foto kanskje er noe "tungt" på høyre side
Avsluttet .

God dag!

Fint komponert landskapsfoto med fine farger og dramatiske skyer.
Skarpt med fin dybde.Liker att du ikke overdriver med fargene selv om det er hdr.

mvh Øyvind
Walter S.

- Hei Alf - og takk for kommentaren. Nå har jeg lagt ut en nye versjon (#3) som er etter ditt forslag!

- Hallo (hoggormspesialisten! :o) Øyvind.
Takk også til deg for vennlige ord. Dette med overdrevne farger var godt å høre, siden jeg balanserer knivskarpt akkurat på denne eggen. Og fordi jeg personlig liker sterke farger, så har jeg lett for å dette ned i den fallgruven. Men smak og behag er vanskelig å diskutere. Det som er for liten for en kan være for mye for en annen.

Mvh,
Walter
Gunnar V.

Synest dette er eit bra HDR - bilde, som får fram dramatikken i skyene. Skulle til å kommentere overgangane mellom fjella og himmelen, så såg eg v2, den er knallbra. HDR er bra, men ein må passe å ikkje "gi for mykje gass" og ein må passe overgangane. V2 er eit meget godt HDR - bilde :) M.h. Gunnar
Lars Ivarson F.

går for originalen med sin høge himmel og djupneskapande buskvekstar , det fine lyset og den raude hytta på knatten..flotters
Venche J.

Herlige skyfornasjoner, flott komposisjon og gode farger.
Liker orginalen og treeren best. Versjon to er for soft etter min smak. :)
Venche.
Tore H.

Walter. Har sansen for lett bruk av HDR, som jeg ofte benytter selv. Som du skriver er det lett å overdrive, men her synes jeg det er en fin balanse.Liker det jeg ser. Flott kystmotiv med dramatikk og flotte detaljer.
Likte dette.
Mvh
Tore
Lars-Anders M.

V2 liker jeg best. Fargerne er grunnen til det.
Bra komp
mvh
LAM
Walter S.

Se her var det mange meninger! Ikke noe som er bedre enn dèt. :o)

- Vil med dette takke Gunnar, som gjorde meg oppmerksom på "overgangene" som jeg faktisk ikke la merke til selv en gang - og for hyggelig kommentar forøvrig.

- Hei Lars - og takk for kommentaren. Angående den røde hytta på fjellet. Tror du ikke at i sommer så ble begge husene malt om? Det gule huset (som er Tangen Kro - en kaffe) har fått mørkegrå (Huff!!) maling, mens den lille røde stuen har blitt lysegrå (Huff-huff!!). Så det var siste gang dette blir brukt som vellykket motiv (i farger)! :o(

- Hjertelig takk for kommentare, Venche - godt å høre at du liker det røfft! ;o)

- Hei Tore - og takk for "blomstene". Ja, du vet selv hvor fristende det er å "ta den helt ut" av og til. Man får bare holde seg selv i ørene så godt det lar seg gjøre...
:o)

- En takk også til Lars-Anders for hyggelig kommentar!

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Et vakkert landskap med god dybde og fine farger. Er enig at forsiktig bruk av HDR-teknikken er bra, men det hele er en stor balansegang. Synes dette er et svært severdige bilde!

Hilsen Arild
Roar Frich V.

Nydelig idyllisk bilde. Jeg liker best versjon 2. Grunnen er skarpingen. V.1 ble litt for mye skarpet etter min smak, mens v.2 virker mykere og mer behagelig.
Heidi N.

Du er så utrolig flink med å fremheve bergformasjoner og flotte skyer. Og dette bildet er ikke noe unntak. Jeg likte v2 best. Ikke for at jeg hater hdr, men pga panoramaformatet og det myke preget på svabergene. Varme og flotte fargetoner. Virkelig pent!
Heidi
kristin P.

Hei åssen har det gått med hdrspotting prosjektet??:-) jeg liker faktiak vesjon to her, men jeg liker utsnittet på versjon tre for å gjøre det enkelt;-);-) jeg synes det er litt tendenser til støy i himmelen i versjon 1?? og så synes jeg at skyen til venstre i dette utsnittet blir litt dominerende på en rar måte;-);-) dette var nok dagens mest difuse kommentar for min del;-);-)

Ingrid Milly L.

Nydelig, og finest er v3 etter mitt syn. Flotte farger og velvalgt motiv og utsnitt.
mvh. Ingrid Milly
Walter S.

Takk til Arild, Roar, Heidi, Kristin og Ingrid Milly for kommentaren.

Mvh,
Walter
Alf B.

Flott landskapsbilde med fine farger og god komposisjon, meget bra urført liker v2 best her

Alf
Dirk R.

jeg liker originalen best, flott utsnitt og behagelig hdr behandling! flott.
hilsen dirk
Walter S.

Takker både Alf og Dirk for hyggelig kommentar!

Mvh,
Walter
Hans Jørgen J.

Flotte bilder....på Tangen lå Losbåten, i "gamledager"...min onkel kjørte den...og for ekstra lenge siden var min bestefar vikar i samme stilling. Morro....flotte bilder og mange gode minner..!
Walter S.

Takk for kommentaren, Hans Jørgen!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu