Svart-tjern
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger111
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ann F.

Dette likte jeg, belysningen gjorde det spesielt, og fargene som var så klare og fine.
Mvh Ann
Anders J.

Helt klar en kanonbild, härliga färger och mycket bra placering av båt/träd till vänster. Jag tycker i och för sig att det inte är nödvändigt med grenarna som sticker in från vänster. Tjärnet är väldigt svart, är det så i verkligheten också, eller är det himlen som speglar sig kanske?
mvh
Anders
Kinehw h.

Utrolig fargespill og en skikkelig spennende himmel!! Et nydelig høstbilde! Du kunne kanskje kuttet litt i bunnen og på venstre side? Men for all del; vakkert!
Mvh Kine
Avsluttet .

Äntligen en ''fjällbild '' som skiljer sig från mängden..sjön bildar en fin linje in i bilden..verkligen sevärd med härligt ljus som framhäver höstfärgerna..t.o.m båtens färg passar in ganska bra..
mvh/Gunte..
Carsten A.

Ikke noe mer å si, slutter meg til Guntes kommentar.
MVH CA
morgan s.

Er enig med alle over meg. Men prøvde meg med å beskjære det til et høykants-bilde. Kuttet da rett ved båtens tupp, og rett til høre for det røde treet. Det fungerte også veldi bra. Men for all del: bildet er flott slik det er presantert også.

mvh Morgan
Avsluttet .

Perfekt og spennende belysning, og komposisjonen sitter!
Avsluttet .

Flott! - det ga meg en ide om å legge inn et bilde jeg har fra Nordmarka...
Egil S.

Skikkelig flott dette, ja. Nesten for flott? Fargene tar jo bortimot helt av! Men jeg likte bildet, absolutt. Burde det ikke ha vært noe tegning i fjellet i bakgrunnen til høyre, bare aldri så lite? Nå blir kontrasten så stor at området nesten dominerer over framgrunnen. Takk for en fin opplevelse, Steinar! MVH Egil
Aleksander J.

Joda, bra bilde, med meget godt lys, men jeg er ikke helt sikker på båten i forgrunnen. Jeg ville ikke hatt den der.
Steinar V.

Bildet er tatt uten noen som helst fiksfakerier, heller ikke filter. Men det var like før uværet braket løs, og det var nok den svarte himmelen som gav farve til vannet. Sol i forgrunnen med den helsvarte himmelen gjorde kontrastene meget store. Sikkert grunnen til at filmen ikke klarte helt å gjengi detaljer i fjellet bak. Men diaset har likevel NOEN detaljer som har forsvunnet i scanningen.
mvh Steinar
Birna R.

Jeg opplever dette bildet som et godt eksempel på upersonlig naturfotografi. Fint ja, men hvorfor? Fordi autor har vært på rett sted til rett tid, og trykket kjapt på utløseren. Ikke noe galt i det når man har både himmel og landskap i slikt spesielt lys, men så upersonlig ... Ingen ting annet enn rakt på registrering. Tre personer på samme sted hadde laget 3 tilnærmet identiske bilder.

Med fare for å gjenta meg selv: Bildet *er* fint. Men fotografens engasjement mangler. Evnen til å konsentrere uttrykket og overbringe egne opplevelser, ja det savner jeg. Da blir diskusjon om hvorvidt noen kvister skal beskjæres, eller en båt flyttes, helt triviell. Et slikt bilde skal selvsagt tas der og da. SÅ skal fotografen gå inn i opplevelsen og arbeide videre i en skapende fotografisk prosess. Dette bildet vi ser her bør bare være grunnskisse til de mulighetene som ikke er utnyttet.

Mine tanker omkring både det jeg ser presentert og på kommentarer bildet har fått.
Ann F.

BR: greit det du skriver så langt, men -
hvordan ville så DU presentert dettte motivet?
Mvh Ann
Jens L.

Meget bra, spesiellt fargene.

BR;tror ikke dette er første bildet som er blitt til ved at noen har trykket kjapt på utløseren...
Birna R.

JEEL: selvsagt ikke. Det jeg etterlyser er det *neste bildet*, altså det som oppstår når du begynner å arbeide med motivet. Om du skjønner.
terje s.

Bjørn – han fikk da rotet inn båten og litt av bebyggelsen :)
Birna R.

AF: jeg var ikke der og da. Bare autor opplevde dette og kan fortelle hva han tenkte/ikke tenkte å gjøre videre. Jeg ser en uendelig rekke muligheter, men det blir temmelig akademisk å forklare hva jeg ville ha gjort i en annens sted. Ikke særlig interessant heller.

Forøvrig kan du jo vurdere mitt Rondanebilde mot Lage Grimsbøs, tatt samme sted, for å få en antydning om hvor ulikt/forskjellig ett og samme motiv kan oppfattes og presenteres.

Jeg er *ikke* ute etter å forkleine Steinar Viksås' bilde, men å bidra til en debatt om naturfoto og hvorfor disse bildene så lett blir stereotype, uengasjerte og bent frem kjedelige. Flott natur betyr ikke automatisk flotte bilder. Denne distinksjonen er etter min oppfatning helt sentral innenfor naturfoto.
Trine S.

For meg formidler dette bildet hvordan det så ut der i det bildet ble tatt, og får meg til å ønske jeg var der samtidig. Herlige farger og spennende lys. Båten gjør mye for å heve bildet, det mørke vannet er litt forstyrrende.
Oppsummering: Dette bildet likte jeg!

;-)Trine
Mats N.

Den kanske inte är så in i hoppsan originell, men oerhört vackert ljus o ch dessa färger gör att jag gillar den!!!
Angående vidare bearbetning av detta motiv, som BR är inne på, visst, det vore bra.Problemet just här skulle kanske vara att slikt ljus ofta endast varar ett kort tag, sedan är det försent (om det är detta härliga ljus som ''triggat'' fotografen). Jag ser för min del de största kvaliteterna i denna bild som kommande från detta vackra ljus, som inte alls blir någon kliche´ i mina ögon. Man ser i och för sej en del slika bilder, men sällan har jag lyckats fånga sådant ljus, och blir därmed litt impad när någon annan visar ett motiv som detta, väl fotograferat. Då blir det inte så viktigt om det ''bara'' är ett gott hantverk, eller ett nyskapande.
För övrigt finns ju stora möjligheter till sk. manipulation om man vill det, och bra bild att ha som grund för sådant är ju inte heller fel att ha...
MVH/Mats N.
Freddy Samson F.

Dette var et ''kanon'' bilde. Likte veldig bra fargespillet.Helt utrolig hvor svart en innsjø kan bli.Du har virkelig fått fram norsk natur på sitt ekstreme skille mellom vær kategoriene. Sol og mørke skyer om hverandre. Freddy Fagerheim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu