Gravlunden...
Tatt på Høknes Gravlund i Namsos. Ventet på dagen hvor tidspunkt og lys passet for IR.
Syns det ble i nærheten av det jeg hadde tenkt. Men måtte mye etterbehandling til. Får ikke splittet blå og rød kanal som jeg helst ønsker...og da blir alt mye vanskeligere med en gang.
Bildet inngår i albumet IR digitalt - Startet med hjemmelaget filter på kompaktkamera, men bruker nå Hoya R72 filter på speilrefleksen. Liker det litt bizarre uttrykket bildene får!
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikon 18-55 3.5-5.6
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/11
  • Lukker10s
  • Nei
  • AnnetMye jobb med å få tonene jeg ville. Gjort med endringer i nivåer, kurver, metning, nyanser og fargebalanse. WB ble satt på kirken, men ga et veldig rødlig skjær.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_548194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
john-arne w.

her synes jeg også uttrykket passet motivet bra. Der steinen med fuggelen i forgrunnen er med på å lede blikket innover mot kirka/gravkapellet. Den skyen gjør også utrulig mye ut av motivet. Ett flott bilde der høydeformatet med sitt utsnitt også kommer til sin rett. Flott jobba.


hilsen john...
Fred S.

Og du er i infrarødt modus fremdeles, Johann ? Effekten er unektelig stilig,og den passer forsåvidt godt til motivet, så...ganske spennende bilde.
Jeg var selv veldig opptatt av infrarødt en gang i den analoge tidsalderen, nettopp pga det jeg den gangen syntes var en utrolig effekt. Men.., jeg gikk lei, og for meg er effekten langt på vei oppbrukt. Til visse motiver, imidlertid, og dette er vel kanskje et av dem.
Siden jeg har hatt en pause fra dotten måtte jeg forresten spole tilbake i bildene dine for å se om jeg fant treet i Svarliaunet i infrarødt.I did, og DET gjør seg fra i IR !

vh fred
Jóhann Á.

Takk, John-Arne!
Heisann, Fred! Det var lenge siden! Takk til deg...og jada, selvsagt har jeg trean i IR også. Selv syns jeg det er fortsatt artig, og på mange måter artigere en med gamle sv/hv...digitalt kan man mikse og trikse med farger...artig! :)
Carsten W.

Ja, du har trikset og mikset og med dette motiv passer det. Skummelt...;)
Har lyst a se originalen.
Jóhann Á.

Jepp, Carsten...i hvert fall mikset! :)
Originalen ville nok ikke være av stor interesse. Bildet er tatt med IR filter R72 og gir veldig rødt bilde. Kun rødt før man jobber med det videre.
Rune N.

Praktfull dybde og repetisjon.
Sprøtt med IR

Jeg liker disse IRbildene dine. De er aldeles hyggelige.

Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu