Havørn på vent
Paret flaug bort når jeg kom. For noen runder fram og tilbake. Til slutt kom ørna og satte seg i toppen av treet mens den nærmet seg reiret igjen.
Bildet inngår i albumet Ørnebilder - Havørnpar som har reir i Overhalla, 3 mil fra sjøen, men nært lakselver. Har fulgt med siden de kom i vår.
Utstyr
  • Canon T90
  • Canon 200 f.2.8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeFuji Provia 100F
  • Nei
  • AnnetStubbe som stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger325
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54806} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Øyvind K.


Litt midtstilt komposisjon og litt uheldig at ørna ikke er lenger fra trærne på høyre side, ellers et greit bilde. Skulle gjerne vært nærmere, men...

En annen ting er at du skal være forsiktig med å forstyrre havørnparet. Hold deg borte under hekkingen, men rundt månedsskiftet mai/juni er ungen(e) store nok til at du kan ta korte visitter i nærheten av reiret. Samme gjelder vinterstid, men fra februar og til mai/juni skal du la dem være i fred. I motsatt fall vil de sannsynligvis flytte fra stedet.

Ikke fortell andre hvor reiret ligger heller, det er mange som ikke kan styre seg. Vet du om noen driver med merking i ditt område, og om vedkommende kjenner til dette reiret?

Videre er det interessant at dette ser ut til å være en svært ung fugl, kanskje det er første året den hekker.


-Øyvind
Fred S.

Hei Johann: Stilig ørnebilde fra mitt ikke-ornitologiske ståsted ! Tror jeg vet hvor dette er, var der i fjor et par ganger, men fotomessig ble utbyttet lik null. Du har vært heldig, synes nå jeg. Tror det er en del som vet av hekkeplassen, godt gjort at den (ørna) er på plass igjen i år.
vh fred
Jóhann Á.

Jeg vet ikke om det er noen som driver med merking, men det kan jeg finne ut av. Jeg har vært der flere ganger og prøver å fare stille. Men jeg ser at det har vært en del traffikk til det området hvor reiret vises best. Så det har sikkert vært en del uro. Håper jeg ikke har bidratt til at de flytter!!!
Bjørn H.

Hei Johann !!! Syns bildet er vakkert og pent...fine farger og behagelig å se på..

Selvfølgelig kunne kanskje ørnen vært noe nærmere...men, men lett å si det !!!
Kunne bildet vært en tanke skarpere ??? Uansett pirk, et flott bilde ..

Bjørn


Steinulf L.

Det ornitologiske hopper jeg over. Fint bilde. Ville nok kappet litt i toppen for å få en litt bedre diagonalkomp. Bra dette.
Petur E.

Bildet er vakkert og pent.
Øyvind K.

Jóhann,

Dersom fuglene forstyrres i den kritiske perioden under hekking/ruging og tildels når ungene er små, så kan det ødelegge mye. Det er derfor svært uheldig om det er trafikk i nærheten av reiret i denne perioden, og som sagt fører det gjerne til at ørnene flytter.

Folk flest vet lite om dette, og synes bare det er spennede å få sett ørna, uansett tidspunkt. Enkelte grunneiere/bønder har også den misforståtte holdningen at rovfugler bør utryddes, og dersom disse vet hvor reiret ligger, så...


-Øyvind



Avsluttet .

Godt fanget Jòhann.

Vh Svenn
Jan W.

Flott bilde!

Jan
Jóhann Á.

Hei og takk!
Først, Øyvind: Jeg tilhører så absolutt den del av folket som er uvitende og syns dette er spennende. Som jeg sa har jeg vært der flere ganger, men jeg gjør det jeg kan for å ikke forstyrre. Men ser at det skal ikke mye til. Og at det har vært trafikk i området både før og etter at reiret ble ''blottlagt'', det er sikkert.
Når det gjelder kompen, Steinulf, så tenkte jeg samme tanken. Ombestemte meg og ville ha med elvesvingen og treet på høyresiden, selv om det betydde litt midtstillt komp.
Til dere som ønsker ørna nærmere, så kommer det vel noen bilder som er tatt med større tele og dermed litt ''nærmere''.
Dag Frode H.

Hei
Bra dette,gleder meg til å se noen bilder av ørna på litt nærmere hold.
Dag Frode
Øyvind A.

Fint og severdig bilde av ørn i miljø. Fuglefotografering kan (heldigvis) være mer enn nærbilder. Ser ingen grunn til at fuglen skulle vært nærmere her.
mvh Øyvind
Rune Edvin H.

Litt midtstilt, men såvidt jeg husker, så følger ikke ville havørner ordre. Det er heller ikke lett å flytte et tre med en ørn i. Fint miljø. Bra jobba.
Ellers enig med Øyvind A.
Rune
Hans-Gunnar H.

Flott dette...
Gleder meg til og se resten!
MVH Hans-Gunnar
Øyvind K.

Jeg innså plutselig at min første kommentar inneholder en grov faktafeil.

Dette er ingen ''svært ung'' fugl som jeg skrev, den er derimot sannsynligvis minst 5 år gammel. Det er basert på at halen ser ut til å være helt hvit og uten sorte/mørke felter.

Så, da var ihvertfall den feilen rettet opp.


-Øyvind
Jóhann Á.

Hei og takk igjen!
Godt at du sa i fra om det, Øyvind, fordi det stemmer med det jeg har trodd. Hadde lest noe om fargen på hodepartiet som blir lysere etter hvert fram til 6 års alderen.
Øyvind K.

Ikke bare hodepartiet, faktisk. Skikkelig gamle havørner kan være veldig lyse/gråbrune i nesten hele fjærdrakten, men spesielt i hodepartiet som du sier.

Halen starter som mørk (hele ungfuglen er forsåvidt mørk), og lysner etterhvert. Voksne havørner har helt hvit hale.

Når er dette bildet tatt, forresten?

-Øyvind
Leo V.

Flott natur bilde hvor ørnen indgår som et extra fint element..flott fanget. :-)

hilsen Leo V.
Jan Ove H.

Bokstavelig helt topp
Avsluttet .

Pent bilde.

Skulle gjerne sett at det var litt skarpere. Høyre side av bildet kan godt etter min mening beskjeres litt, ca ''2 cm''. Det går en vertikal linje gjennom fotografiet der fra før (stammene til trærne ol.)


PEter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu