Flere bilder fra Irland her:
http://www.holmedalfoto.net
Liker blikket og har prøvd å få til en ok komposisjon, med tanke på linjer, både i forhold til ramme og hovedmotiv.
Utstyr
  • M9
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger391
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_546635} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
For meg ble det for mange elemnter å forholde seg til, ville rendyrket den blå/brunøyde hunden mer, nå blir skygge, linjer, hundehode og ben innenfor et snevert område forstyrrende i forhold til hovedmotivet.

Dog ikke så lett med beskjæringer heller, da så mange elemnter er såpass konsentrert.

Men likte blikket....

mvh Ulv
Ivan H.
Hvilke elementer synes du er øverflødige?
Hvilke forstyrrer deg? Noen som tar opp oppmerksomheten fra hunden som ser på deg?
Er det for eks lett for deg å komme tilbake til hovedmotivet etter at blikket ditt har vært på vanding i bildeflaten?

Jeg har ikke problemer med å forholde meg til elementene rundt hunden, men jeg som fotograf kan lett se meg blind.

Men jeg kan si at jeg ønsker elementer rundt hovedmotivet og synes de gjør at fokus på hovedmotivet forsterkes. Uten skygge, hundehode, linjer, ville det hele blitt ensformig for meg og blitt noe kjedelig.

Fint om du kunne utdypet :)
Avsluttet .
Svaret på det ligger vel i min kommentar...men det er øyet som ser, andre har sikkert et annet syn enn meg.
Ivan H.
Ja ser at noe av svaret ditt ligger der, og du nevner skygge, linjer, hundehode og ben.

Men jeg liker at hund ser på ben, ben går mot hund, hund ser på "meg". Der er det noen linjer basert på kommunikasjon. Skyggen kan fortelle noe om personen som går forbi. Det gir iallfall meg innhold enn bare hunden som betrakter meg.

Takk for kritikk, men det kunne blitt en interessant diskusjon, for meg iallfall.

Mvh
Ivan
Øyvind T.
For meg er det ingen elementer her som er overflødige.

Mitt blikk vandrer fint i trekanten mellom de to hundehodene og fot/skygge. Hundenes ulike blikkretninger bidrar til dynamikken. Kunne ønsket meg litt mer av foten for å gi den en tydeligere figur.

Dør og dørmatte må være med, de er et viktig bidrag til historien om de ventende hundene utenfor døren (til puben?)

Rita H.
Min første tanke da jeg åpnet bildet var kaos av lys og skygger.
Etter hvert som de forskjellige elementene studeres så ser jeg en fin innramming av hunden som forøvrig er veldig lys og utbrent på forlabbene, men det er generelt mye lys og skygge så det er ikke dominerende.

Flott blikk-kontakt dere har - tett og fint utsnitt av et gatemiljø, og hundene er som vanlig trofaste dyr som ligger i ro og venter på sine eiere.

Døra er stor og glasset/vinduet blir noe iøynefallende, et lite kutt på høyre side for å kommen innenfor lysåpningen i døra vil gjøre hodet til den bakerste hunden noe mindre, men også gjort døra noe mindre (regner med det er en dør og ikke en vegg).

Hilsen Rita
Espen S.
Ja, det er mange elementer å forholde seg til. Men de er nødvendige i dette bildet; slik jeg opplever bildet er motivet historien hundene er der av, mer enn et portrett av en hund. Muligens trekker trekanten på høyre side (et speil?) unødig mye oppmerksomhet. Men hovedmotivet fenger godt likevel. Det litt pussige er at bildet umiddelbart oppleves som krevende (rotete) å forholde seg til. Men når jeg studerer det nærmere ser jeg jo at historien som fortelles egentlig er den samme som jeg egentlig så med en gang; to hunder som venter på sine eiere i et urbant miljø.

Mvh
Espen
Ivan H.
Takk for kritikker.

Øyvind; ja foten kunne nok ha kommet bedre med. Har ikke noe å gå på i topp, men muligheter for å lysne foten er til stede.

Rita; ja det er litt kaotisk rundt hunden, men jeg mener at blikket til hunden står sterkt i bildet og roer det hele ned. Man har da et punkt å komme tilbake til.
Mulig jeg kan kutte litt på høyre side ja, der vi ser gjennom ruten på døren og på vinduet ut mot gaten. Eneste er at hvis det blir for mye mørkt der at det kan påvirke ballansen i bildet. Men skal teste det ut.

Espen; Det er fint at bildet "roer" seg etterhvert, at betrakteren finner ut av det. Og at det ikke går for lang tid på å finne ut av elementene, slik at betrakter ikke går videre.


Bildet er fotografert i farten på vei ut av en butikk i Galway, Irland. Rask manuell fokusering og fikk ikke tatt flere bilder.

Mvh
Ivan
John R.
Av og til har man ikke mer og si enn at en liker bildet: jeg liker bildet!
Rune Edvin H.
Skikkelig gldabilde. Hadde du fått litt pelsdetaljer hos den hvite hunden var dette noe jeg kunne vurdert å ha på veggen hjemme.
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu