• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-22 22:48:13
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger301
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_544936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Herlig historie! Positur og innhold helt i toppen. En virkelig klassiker dette, og kanskje det beste av det jeg har sett i fra deg!
Avsluttet .
De synkrone benhevinger, den stolte far, sneipen, hatten/luen...retro i beste stil med mange detaljer å betrakte, enig med Kjell, et klassisk gatefoto av beste merke.

mvh Ulv
Thorbjørn R.
For et herlig gatefoto! Mannen og gutten i synkront gange, plakaten, de to bak! En innertier, spør du meg!

Mvh Thorbjørn
Roy Helge R.
Dette bildet er virkelig godt. Det var godt da det ble tatt og det har bare blitt bedre med årene. Dette er essensen av gatefoto. Et utsnitt av virkeligheten, dagliglivet som gir oss mennesker, skjebner og historier satt inn i en sammenheng.

Far og sønn med synkronisert gange. Innrammingen med sirkusplakaten, det litt halvskjulte gatebildet med andre mennesker og hotellskiltet. Dette er et lite eventyr i seg selv som forteller om mote, om familie, om adspredelser, om typografi (se tekstene på sirkusplakaten) og en hel masse annet.

Erik K.
Her er det bare å aplaudere!

For oss som har levd noen år strømmer barndomsminnene på, capsen, de litt for korte buksene som ikke ble fornyet før på neste januarsalg. Ja slik så vi vel ut alle som vokste opp på sekstitallet.
God gammel årgang, bra.


Mvh Erik
Roger H.
Tusen takk for de historiene dere fikk ut av bildet. Jeg var litt i tvil om jeg skulle legge det ut , så det er inspirerende å lese deres kommentarer.

Takk igjen til dere fem.
Rita H.
Dette er ikke et bilde en svitsjer forbi, og heller ikke et en kommer med forslag for forbedringer til (slik jeg ser det).
Utrolig flott levert, undres om vi er på 60-tallet nå?
Det meste er sagt over - henger meg på rosen.

Hilsen Rita
Roger H.
Takk så mye til deg også Rita. Du har rett, det er 60 tallet.
Torild H.
Storarta dette!
I grunnen ei slik vinkling eg liker best innan gatefotografi me ser her: Gjentakelse/kommunikasjon mellom hovedelement og bakgrunn. To i saman: samarbeid, tillit, respekt, mot felles mål, anten det er to sirkusartister som skal gjera sine spektakulære øvelser, eller samvær, far og son.
...samt mange fine detaljer å studera her!
Roger H.
Takker så mye for inspirerende kommentar fra deg og Torild.
Knut Georg F.
Et kostelig bilde (med mange analysemuligheter:-). Kunne kanskje ønsket å se hele lysreklameskiltet i topp, ellers er alt topp.
Mvh Knut
Roger H.
Hei Knut, takker så mye til deg og. Jeg skal legge ut en V2 etter ditt ønske så du kan se hele skiltet.
Arne Henning G.
Blinkskudd!
Likte stramt komponerte V1 best. Tenker på et gatehjørne, og fokus er på far og sønn. Det jeg synes løfter dette bildet et par ekstra hakk opp, utover at det teknisk virker 100%, er at far og sønn går i takt. Paret i bakgrunnen gjør ikke det... Og de tre paren, inkludert de på plakaten, danner en triangel (tre par som også er tre totalt ulike par)som bidrar til å gjøre dette til et utrolig dynamisk bilde.

Det er vel en type bilde som nesten er umulig å komponere eller forutse, men som man kan klare å ta om man har dyktighet og flaks.
Ivan H.
Dette minner meg litt om "Mad men", stramme mannfolk med røyken alltid tilgjengelig. Det er kontrasten mellom far og søn som treffer meg her.
Faren er bestemt og gutten mer oppmerksom på omgivelsene, men følger taktfast med.
Synes du skal holde deg til v1 pga når man åpner opp i v2 forsvinner litt av trøkket du har på personene i v1. Blikket vandrer litt oppover og det gjør at jeg får mindre fokus på samspillet mellom disse to. Personene bak forstyrrer meg litt, så kunne tenkt meg at de ikke var med i så stor del. Men vanskelig å gjøre noe med dette nå.
Mulig gjort jakke og klær noe lysere på mannen bak, vet ikke om det lar seg gjøre.

Et godt gatefoto dette, Roger.

Mvh
Ivan
Roy Helge R.
Enig med Ivan, v1 klart bedre. Da faller fokuset naturlig på de tre parene.
Roger H.
Takker så mye for inspirerende kommentarer til dere tre siste og.
Bra du fikk så mye ut av det Arne Henning.
Jeg er nok helt enig i at V1 er best fordi den er mer konsentrert i uttrykket. Er ikke helt sikker på det å lysne noe Ivan, er redd bildet vil miste noe av kontrasten. Litt usikker på det??
Takk for at du følger med Roy Helge, settes pris på.
Ivan H.
Var bare at jeg synes mannen bak kunkurrerer litt med de to i forgrunnen. Usikker på hvordan endre det, om det skulle være nødvendig. Jeg antar at du uansett ikke kommer til å endre på noe her, i forhold til v1.
Roger H.
Takk for forslaget Ivan. Du har et poeng der, men du har nok rett i at jeg ikke endrer noe her.
Asbjørn M.
Et virkelig bra fanget bilde fra en annen tidsepoke.
Sneip og hatt var vanlig på den tiden.
Kanskje far og sønn er på vei til sirkus?
Likte godt at dynamiske bevegelsene du har fanget.
Det gir bildet driv og troverdighet
Roger H.
Takker så mye Asbjørn, setter pris på din kommentar.
Roger A.
Hei Roger. Jeg var inne tidligere å kikket på dette bildet. Jeg syntes det var knallbra av alle de samme grunnene som til de som har kommentert bildet over.

Ser du nå har lagt ut en versjon 2, og må si det var en interessant opplevelse. Selv om det ikke er store forskjeller fra v1 til v2, er v2 mer harmonisk og behagelig å hvile øynene på. Samtidig mister bildet mye av dynamikken fra v1.

Menneskene, spesiellt far og sønn, har det liksom ikke like travelt i v2.

//roger
Roger H.
Det er interessant å lese hvordan du opplever de to versjonene Roger. Takk skal du ha.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu