i bunnen av et tre
Utstyr
  • Canon Eos 5
  • Canon 85
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/20s
  • FilmtypeGammel Provia
  • Nei
  • AnnetLeke sten
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger136
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5444} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Geir Ove T.

Litt for mørk bakgrunn helt øverst. Ellers synes jeg at bildet var bra komponert. Jeg likte ''øyekontakten'' med ekornet...
Ann F.

Og jeg som trodde det var sant at ''Nøtteliten bor i toppen av et te...''
Artig, men for tungt i topppen av bildet.
Mvh Ann
Ann F.

'Toppen av et tre'', skal det være
Bjørn H.

Nemlig.
_______________
Carsten A.

Koselig dyr å se på, kunne gjerne vært nærmere. En kraftig beskjæring på toppen hadde vært en fordel. Etter min smak vesentlig for hardt som vist, noe som bla. fører til at den litt uryddige bakken rundt dyret blir framhevet. En ikke helt grei fargeskala (se f.eks. de magenta flekkene på bjerkestammen).
MVH CA
Avsluttet .

Så du har kommit in i ett ekorrstadium nu då..rätt kul bild..stör mig bara lite på bakgrunden,vad det nu är ?..Enig med Carsten om färgskalan..
mvh/gunte..
terje s.

Ok – nøtteliten skal få være i fred. Ser at jeg bør skjerpe meg med beskjæring mer generelt – og kanskje jeg bør fikse fargesynet mitt? Ca halvparten av bildene blir jo beskyldt for å gå mot magenta….
Carsten A.

ts: Fiks først og fremst skjermkalibreringen din. For ca. 1.5 år siden hadde jeg tilsvarende problem, ikke fullt så sterkt, kanskje, men helt klart et mindre underskudd på grønt. Dermed fikk utskrifter et svakt magenta stikk. Justering av skjermens fargebalanse hjalp, men alle skjermer er ikke like greie å ha med å gjøre på det punktet. Er skjermen gammel kan årsaken rett og slett være at den begynner å synge på siste verset.
MVH CA
terje s.

Takk for tipset, skjermene er stort sett nye - men hvem vet - personen som stilte dem inn var kanskje litt fargeblind? Alternativet er jo at du justerer skjermen din etter mine bilder :)
Carsten A.

I mitt forrige innlegg skrev jeg av en eller annen grunn ''et mindre underskudd på grønt. Dermed fikk utskrifter et svakt magenta stikk''. Det skulle selvsagt være ''et mindre OVERskudd på grønt. Dermed fikk utskrifter et svakt magenta stikk''.
MVH CA
Audun S.

Fint bilde... eller s enig med Carsten.
mvh audun
Ivar H.

fint situasjonsbilete, får inntrykk av at ekornet er ganske malplassert langt ifrå næraste treklyngje. Øvste delen av biletet er med på å forsterka dette inntrykket. Men likevel vert biletet ganske rotete, både i framgrunn og bakgrunn, og dette trekkjer noko ned. Når det gjeld fargeskala har vel CA sagt det meste som trengst seiast. Det er slikt som eg ikkje tenkjer så mykje på før det vert nemnt, men då ser eg det svært tydeleg.
terje s.

Underlig Ivar – du ser faktisk ut til å forstå poenget med bildet du – men du liker ikke tanken. Honnør til deg for at du i det minste så innholdet…. :)
Men som biolog så passer det deg sikkert best at ekornet ”skal” være i tett skog, ikke der det var her….
Ivar H.

TS, du er ein meister i å overtolka og misstolka utsagn. Eg har ikkje sagt at eg ikkje likar tanken på eit ekorn langt frå skogen. Det eg meiner er at sjølv om enkelte element i biletet ditt er med på å forsterka inntrykket av eit malplassert ekorn som ikkje veit kvar det skal gjera av seg når fotografen kjem, kan dei same elementa trekkja biletet ned på andre måtar. Eg er einig i dei som meiner at du kan beskjæra biletet i overkant; dette vil truleg gje eit betre ekornbilete, men eit dårlegare ''malplassert ekorn''-bilete. Som biolog har eg meinigar totalt uavhengig av artars habitatpreferansar.
terje s.

Jeg var der først!
Jens L.

Dette må man si var et bra bilde,kor no enn ekornet hører hjemme...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu