Isbjørn som hopper
Tatt fra båt nord for 80 breddegrad i august (nord for Svalbard). Var oppe for å dykke under isen da vi fikk besøk av en isbjørn. Den så koselig ut, nesten som en kosebamse, men det ble til at jeg holdt meg ombord. Ellers hadde kapteinen blitt sur (og jeg kanskje middagsmat)
Utstyr
  • Nikon F5
  • 80 - 200
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/3.5
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5443} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Geir Ove T.

Pent bilde! Det eneste som jeg personlig synes trekker litt i karakter, er det mørke feltet oppe i venstre hjørne. (jeg håper ikke jeg var for kritisk nå...)
Kjempebra!!
Lykke til i jakten på nye motiver :-D
MVH Geir Ove
terje s.

Veldig flott bjørn – men jeg synes det ble litt rett på ovenifra. Skulle likt å sett mer av omgivelsene?
Ann F.

Fascinerende, skulle ønske det var mitt. Noen kosebamse er det nok ikke, nei, du hadde nok ganske raskt blitt en del av spisekartet.
Du har spennende bilder, nesten alle fra omgivelser som er fullstendig ukjente for meg.
Mvh Ann
Niclas F.

Tycker att det svarta partiet är mycket viktigt för bildens helhetliga kontrast, djup inntryck och totala balans.
Jag själv ''skulle'' höjt kameran lite för att plasera Björnen längre ned i bilden samt lite mer rumm framför. Nu var jag petig men men.Fin bild! Mvh Niclas F.
Avsluttet .

Artig bjørnebilde, minner litt om meg selv for et par uker siden da jeg fra liten pram prøvde å nå brygga; - jeg ble også veldig vår. Nydelig bilde.
Erling S.

Vanskelig å ikke ta bildene ovenifra når man står på en stor båt og bjørnen er ned på isen. Det mørke feltet øverst til venstre er vann.
Ellers har jeg i alle fall 50-60 bilder til av denne bjørnen med forskjellig uttrykk. Kanskje legger jeg ut et annet senere.
Ivar H.

Synest det mørke feltet absolutt må vera med, det er med på å dela opp biletet. det skapar òg balanse til dei mørke refleksane nede til høgre. Einig med NF i at det kunne ha vore litt meir luft framfor bjørnen. Men: Kjempeflott bilete.
Carsten A.

Fint bilde av et dyr som ikke tar regi. Ganske særlig fint rent teknisk også, de fine tonene fra hvitt mot skittengult i pelsen og blå sne/is er meget vel tatt vare på, noe som *ikke* er lett.
MVH CA
Jens L.

Tøft bilde, ble litt ''forstyrra'' av mørket i venstre hjørnet...
Hans- Georg S.

Flott isbjørnbilde! Fint teknisk også. Det mørke øverst til venstre forteller vel at alt er ikke frosset til is!?
Avsluttet .

Inte så mycket att tillägga annat än att jag gärna ser mer av omgivningen också..
Snyggt...
mvh/Gunte..
Tom B.

Fint bilde, Erling.
Jeg vet jeg høres litt ut som keiser Nero når jeg nok en gang kommer med ''greia mi'':

Svalbard er et helt ubeskrivelig reise- og bildemål. For å ta et bilde som dette er vel imidlertid den største prestasjonen det ha flaks nok til å treffe på isbjørn på denne måten og det å ha rask nok motor på kameraet ?

Svalbard er imdlertid et av de vanskeligste stedene å fotografere. Ikke fordi det er vanskelig å ''ta'' fine bilder der, men fordi det er plett umulig å gjenskape den stemningen som eksisterer der.
Kåre Tveter har forsøkt og har vel gjort det blandt de beste, men også han må melde pass, synes jeg. Det vibrerer av urtid i landskapet og det, sammen med lyset, gir en stemning som jeg utfordrer alle til å forsøke seg på...
Uansett om dere må gi tapt - er det en uglemmelig opplevelse bare å være der.
Jeg drar opp igjen i april !!! :-)
Einar S.

CA: Du mener vel blåhvit.
:-)

Mvh.
Einar
Erling S.

Ja, Tom, det ER et utrolig sted. Kjørte rundt med bil det meste av natte en dag i august. Fikk mange fine bilder, men som du skriver er stemningen vanskelig å feste til film. Jeg drar opp igjen i august neste år. Skal på tokt RUNDT hele Svalbard. Vi kjører opp på vestsiden og kommer ned på østkysten, og tilbake til Longyearbyen. Skal dykke hekken av meg i 14 dager sammen med mange fine naturopplevelser på land, formoder jeg.
Carsten A.

ES: Jeg skrev det jeg mente. Pelsen er ikke blåhvit, men her tar den gjenskinn enkelte steder fra den fargen snøen/isen har.
MVH CA
Carsten A.

Min siste merknad var til Einar Søyland, bare så det er klart.
MVH CA
Tom B.

Erling,

Du er en klok (og heldig) mann som kan prioritere sånt. Jeg har bare vært oppe på noen ovale week-ender i forbindelse med Skimaraton. Jeg har ikke noe å sammenligne med, men jeg antar at de har rett som sier at slutten av april er den flotteste tida. Landskapet er fremdeles hvitt selv om det er midnattssol. God Tur (men jeg drar først !)
TomB
Nina J.

Syns det var helt topp!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu