Første forsøk på insekt-makro. Vanskelig!
Burde nok hatt enda mindre blender. Og så hadde det vært bedre om insektet så innover i bildet istedet for utover. Ellers synes jeg de lysegrønne "strålene" i bakgrunnen gir noe.
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger66
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_540665} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Dette var da et meget godt første forsøk, det er ikke lett, det er jeg helt enig med deg i :) Fin komposisjon, meget skarpt, fokus på rett sted og fine fargetoner. Et fint lys, og den duse bakgrunnen fremhever motivet ytterligere. Det ypperlige er jo selvfølgelig å ha øyekontakt med motivet, men så lett-dreserte er de desverre ikke. Dette var meget bra synes jeg.

Mvh Tom Egil
Odd A.

Ble flott dette.
Severdig bilde med ey skarpt og detaljert insekt med flotte farger mot en fin bakgrunn. Min første innskytelse når jeg så bildet var at du kunne kuttet litt bak insektet slik at det var mer luft foran enn bak. Når jeg like etter på la merke til hvor flott det vridde strået er skiftet jeg mening. Syntes at både oversiden og undersiden av strået må være med slik du presenterer det her.
Likte dette bildet.
Mvh
Odd
Inge S.

Syns du kom deg godt i mål her. Fin skarphet og ryddig og fin bakgrunn. Macro er ikke så veldig vanskelig, men hvis du har masse av tolmodighet kommer du langt :-) Fotografer gjerne om morgenen eller sent på eftermiddag for da er ikke de små vennene så aktive. Lykke til videre :-)
Knut R.

Veldig godt forsøk dette her!

Du har bemerket en del vesentlige ting, men likevel er dette meget bra.

Har selv prøvd å få denne på brikka, men du har lyktes mye bedre enn meg.

Forøvrig enig i de øvrige kommentarene her.

mvh Knut
Heidi W.

Flott macro med god skarphet og fint miljø/farger. Synes kompen fungere bra jeg - er dette ditt første makro har vi vel noe å se fram til :)
Bjørn T.

Flott av insektet dette. Hvis dette er ditt første makrobilde må jeg si jeg er imponert. Veldig bra! Er enig i dine egne refleksjoner om bildet. Ser fram til flere bilder fra deg! Mvh Bjørn
Marie S.

Tusen takk for tilbakemeldinger Tom Egil, Odd, Inge, Knut, Heidi og Bjørn! Det er fra første forsøk på insekt-makro, men jeg har jo prøvd på blomster før. Endte opp med MANGE slettekandidater og så dette ene. Tror hverken jeg eller modellene jeg finner har tålmodigheten som kreves, men moro er det jo lell :) Takk for alle gode tips, og så må jeg si det er ganske motiverende at såpass drevne makro-fotografer synes dette var seerverdig!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu