Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger242
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_528583} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Sveinung T.
veldig bra.
Ivan H.
Hei Sveinung.

Det hadde vært fint om du kunne beskrevet hvorfor du liker dette bildet.

:.Ivan.:
Bjørnar P.
Rent uttrykk med få elementer. Fargene på brettet stikker seg veldig ut fra omgivelsene, og drar dermed oppmerksomheten. At personen har på seg en sort dykkerdrakt(?)gjør at han nesten oppleves som en skygge, noe som trigger nysgjerrigheten og løfter bildet over tradisjonelle surfe-bilder.
Pent lys med en mild vignetteringseffekt, som gir veldig fokus på brettet. Det gløder nærmest.
Det kvadratiske formatet kler bildet. Et godt bilde å hvile øynene på, samtidig som det har spennende og overraskende element som gjør at man ikke blir så raskt ferdig med det.
Trond O.
Flott bildet, sier meg enig i kritikken til Bjørnar. Flott kontrast med fargefullt brett mot "skyggemannen".

Passer fint med dybdeuklarheten, blir denne skyggen med fargebrettet sitt ut mot evigheten. Stilrent.

Mvh. Trond
Knut Georg F.
Svært tydelig fokus på froskemann med planken sin. Så bra fokus at det nesten ser ut som reklame.
Mvh Knut
Avsluttet .
Jeg ser en person i svart antrekk bærende på et surfebrett, omgitt av vann på alle kanter.

Det er nærliggende å anta at han skal ut å surfe. Bølgene virker svært moderate, så det ligger ikke så mye dramatikk i vente her, og bildets verdi vil stå å falle på det estetiske.

Hvis jeg lar fantasien løpe litt, synes jeg den svarte dykkerdrakten er iøynefallende. Kan det være en superhelt eller en superskurk på vei mot spennende mål? Ansiktet er skjult, og dette skaper jo litt mystikk. Surfebrettet inneholder fargene gult og rødt, samme som Supermanns berømte logo. Litt søkt kanskje. Hvis jeg glemmer Supermann-temaet, synes jeg fargene ikke passer inn i denne historien. De blir litt for lyse og trivelige, og surferens drakt har også en logo som viser at dette trolig bare er en surfer og verken helt eller skurk. Hvis bildet derimot hadde vært i sort/hvitt, og du hadde fjernet de tre logoene på surfebrettet og logoen på drakta ville dramatikken steget et par hakk for min del, og det ville vært lettere å anta at det lå mer spenning her enn kun en vanlig surfer en kald dag i puslete bølger.

Estetisk synes jeg dette fungerer fint, på linje med din sedvanlige høye standard.
Hovedelementene er mannen, surfebrettet, og vannet fungerer som bakgrunn og miljø, uten å trekke særlig oppmerksomhet. Foruten surfebrettet fremstår bildet næmest monokromt, og det virker i tillegg som om du har forsterket fargene i brettet. (som jeg ikke synes gir mening til historien jeg oppfatter, men det øker muligens den dekorative effekten). Surfebrettet skaper en fin (nesten) diagonal, og får meg til å undre om et kutt i øvre del (for å skape tilnærmet lik avstand fra bildekant til øvre topp av surfebrettet som fra nedre bildekant til nedre bunn av brettet) kunne vært hensiktsmessig - for økt symmetri. Det rokker dog med det kvadratiske utsnittet, som kanskje er viktig for det. Mens vi er inne på utsnitt, blir jeg ikke helt komfortabel med den korte avstanden fra høyre bildekant og inn til surfebrettet. Det virker litt trangt, men etter som du har tonet ned hjørnene tiltrekker dette seg ikke all verdens oppmerksomhet.

Lyset synes fint - lett overskyet? - og eksponeringen upåklagelig. Du har kjørt på med litt harde kontraster (og et høyt svartpunkt?) som har gjort mannen nærmest til en skygge, og samtidig skaper litt mer trøkk i bildet. Kort dybdeskarphet fremhver fokus på mannen, og bidrar kanskje samtidig til å gjøre omgivelsene (hvor han skal) litt mer mystiske. Skarphetsopplevelsen er meget god og bildestøy er usynlig for meg.

Hva tenker du selv?
Wilko J.
Jeg var innom linken og der var et meget bra sh foto av situasjonen...dette her synes jeg var kult pga at brettet er så fargerikt og det ga meg en varm følelse mens han er i heldrakt,,,,nordisk surf-kos....kontrastrik i både farger og forholdet..

Bra serie du har,

Mvh Wilko
Ivan H.
Takk for tilbakemeldinger og kritikk. Setter ekstra pris på kritikk.

Dette er et bilde som står sammen med de andre bilder i sterien (på bloggen), men jeg er selv usikker på om dette er bra nok til å stå alene. Hadde vi kunne se ansiktet, hadde dette nok blitt noen hakk mer interessant.
Meningen med bildet er å vise en surfer i et kaldt miljø, mens fargene på brettet blir en kontrast til omgivelser og våtdrakt (eller mulig tørdrakt).

Utsnitt er vel helt på det greie, litt trangt til høyre kanskje ja. Meningen var å ha mer rom forran surferen enn bak, og i tillegg ha med horisonten, som kan så vidt synes. OG kvadratisk format ja, som jeg setter mer og mer pris på jo mer jeg bruker det. Uten at jeg helt kan forklare hvorfor.

Fargene er ikke forsterket selektivt eller endret i den forstand, men har justert kontrast og lagt på lett vignettering. Jeg ser at selektiv kontrastjustering kunne vært brukt for å forhindre at våtdrakten hadde blitt så mørk. Her har jeg mye å gå på i RAW-filen, også når det gjelder utsnitt. På en grå dag med regnbyger kommer brettet godt frem.

Takk igjen for oppmerksomheten.

:.Ivan.:
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu