Bildet inngår i albumet Langs kysten - på land eller på vann
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger109
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_527711} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Fikk assosiasjoner til to planeter her med det fine blendervalget, bra dybde og utsnitt samt fint mønster i den fremre "planet"....mye fasinerende å finne av stein hvis man har øynene med seg, som her.

mvh Ulv
Rita H.
Tusen takk for kommentaren, Ulv - ja, det er mye rart og morsomt en kan finne på bakkenivå.

Mvh Rita
Olav Ø.
Flott stein. Fin lav og fint med den lille til venstre.

mvh. olav
Rita H.
Takker masse for kommentaren, Olav.

Mvh Rita
Ivan H.
Hei,

Ja dette kan jo ligne på to planeter, men er det alt? Disse to steinene konkurrerer på en måte med hverandre og den til høyre har mose på seg, som i og for seg kan virke som landområder. Holder det?

Jeg liker mosen, det blå mot det brune, men her har du en ganske snever dybdeskarphet slik at du ikke viser hele. Det virker også noe tilfeldig hvor skarphetsplanet er satt, midt på, slik at venstre og høye del blir uskarpt. Jeg skulle heller likt å sett at mer av mosen var i skarphetsplanet OG at de mørke tonene ble lettet slik at man fikk frem detaljer der også. Ikke bare i de lyseste tonene.

Jeg fenges ikke så mye av tanken om planeter, jeg kan holde den tanken i noen sekunder, men den forsvinner. Dette tror jeg er pga hva som interesserer meg i bildet, og at utførelsen ikke spiller så mye på planeter. Heller en liten blanding mellom detaljer i stein og planeter.

Jeg er også usikker på komposisjonen. Den er kanskje ikke så tilfeldig i forhold til steinen til venstre, men føler det andre ikke er så gjennomtenkt. Når jeg ser på bildet, oppdager jeg mosen og formene der, og så den røde steinen. Deretter går blikket tilbake til høyre del og vandrer litt hit og dit. Med å ikke la rammen gå ned på mosen i øvre og nedre kant, tillater du blikket å vandre ut av bildet. Kanskje det er ok med tanke på at det er planeter, men for meg gjør det bildet litt uinteressant, jeg blir fort ferdig med det.
Skulle ønske meg litt mer kompakt komposisjon.

Ellers ser jeg du har fått positive tilbakemeldinger (ikke kritikk), så dette blir vel litt strake motsettningen.
Jeg undres også litt over Olav sin kommentar, da han kommenterer motivene, men ingenting om utførelsen. Hvorfor er steiner og laven fint her, Olav?
Ulv; hva er det med "det fine blendervalget" som gjør at du fikk assosiasjoner til planeter?

Ønsker deg en fin fotohelg.

:.Ivan.:
Rita H.
Hei Ivan.
Først vil jeg takke for at du har tatt deg tid til en lang og utfyllende kommentar, det er langt mellom den type kommentarer på BK.

Det er ikke alltid enkelt for andre å tolke hvor en vil med sitt bilde, og en kan heller ikke forvente at to steiner i overført betydning skal forstås av andre - skal prøve å forklare hvordan jeg har tenkt:
det er to "kloder" hvor den ene er nærmere enn den andre og den nærmeste, med mosen på, burde jeg jobbet mer med for å få større område skarpt.
Jeg tenker nok veldig dypt her, men den nærmeste "kloden" overfører jeg til tanken om jordkloden hvor det blå denne gang inneholder en del "landområder" - den mørke mosen har for meg fasong som et menneske/barn som dekker "kloden", her ser jeg detaljer men det kan komme av skjermen vi sitter på.
Har kanskje brukt for mye fantasi i min tolkning og utførelse.

Forstår at bildet ikke når frem hos deg, og mulig jeg kunne gjort noe annerledes for at det skulle bli mer interessant, men om jeg hadde gjort det mer kompakt så ville det gå på bekostning av egen tolkning.

Takk igjen Ivan, og ha en fin søndag videre.

Mvh Rita
Ivan H.
Takk for svar på min kritikk.

Ja, det med tolkning er ikke lett. Slik er det ved mine bilder også, jeg tenker noe og betrakter noe helt annet. Noen ganger sitter det. Men dette kommer jo helt ann på motivet. Noen er selvbeskrivende, andre ikke. Dette motivet kan vel være begge deler, der betrakter kan bare se to steiner og mose, mens andre (inlk deg) ser litt forbi det faktiske og lager sine egne tolkninger. Jeg ser en del av din tolkning, men ikke barnet.
Men, jeg tror det finnes potensiale til å forsterke motivet for en tolkning, og la bildet gå litt vekk fra det faktiske. Det kommer vel ann på hvor mye man vil redigere bildet for å få frem en fantasi. Om du forstår :)

Ang detaljene så sitter jeg nå på en god og kalibrert skjerm. Der er litt mindre detaljer i den mørke mosen til venstre enn høyre det. Men det trenger ikke ha noe betydning da dette ikke berører din tanke om bildet.

Fin søndag til deg også.

:.Ivan.:
Rita H.
Takker masse for oppfølgingen, det er lærdom og det setter i gang tankeprosesser i forhold til hvilket uttrykk en vil formidle ved bilder som ikke er selvbeskrivende (selv om det her også kan være konkret).

Jeg forsøker å tenke på hvordan jeg event kan gi bildet rom for tolkning - er usikker på om det er mulig, og akkurat nå er jeg fastlåst i egen tolkning og eksisterende uttrykk.

Jeg vil la bildet hvile en periode og kanskje tar jeg det frem igjen når det har gått en tid.

Mvh Rita
Ottar P.
Fint bilde av steinene der den mosegrodde
med god fokus og et mønster som gir rom
for tolkning gjør bildet.
Likte dette!
Rita H.
Tusen takk for kommentaren, Ottar.
Setter pris på at du ser at der er rom for tolkning og at det er det som gjør bildet.

Mvh Rita
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu