Flue på blomst
Tatt i Botanisk Hage.
Synes det ble bra, tar i mot tips event. om hvordan jeg skal stå i forhold til motiv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-05-07 09:52:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-05-08 09:48:47
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon AF-S VR Micro 105mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPrøver meg på frihåndsfoto med macro, er generelt litt sjelven på hånda, tok 14 bilder av samme flua og 9 av dem synes jeg ble bra i fokus. minuset her er vel at jeg brukte auto instilling på kamera :(
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger47
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_526951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Anne Elisabeth S.

Den koste seg i alt det gule.
Her synes jeg flua ble noe midtstilt, og ville nok beskjært en god del.
Hvis du fikk 9 brukbare av 14 bilder bør du være fornøyd! Jeg får ofte bare et av 10 bra!

Anne Beth
Åse S.

Fint fokus på flua som liksom sitter og poserer på kronbladet. Jeg likte også den bekjærte utgaven best, da kommer detaljene til sin rett.
Litt liten dybdeskarphet.
Jeg har også nylig blitt lykkelig eier av samme makroobjektiv og eksperimenterer med diverse innstillinger. Hvis du velger litt mindre blender enn f7, får du større dybdeskarphet og mere av flua vil bli skarp. Lukkertiden reduseres så det må du være oppmerksom på ved håndholdt.
Fint fokus på øyet til flua som sitter så fint i alt det gule. Bra!
Knut S.

Takk for tilbakemeldinger. :) Anne Beth.. tenker du på den versjon nr 2?
Må vel innrømme at det ikke er ofte jeg får så mange som 9 av 14 gode da.. ligger nok heller på minus siden der :)men øver og øver og her synes jeg det gikk bra.

mvh Knut
Knut S.

Takk for kommentar Åse.
Likte også den beskjærte versjonen best :)
Skal huske på det med dybden, sliter litt med det når jeg er ute å tar bilder.
Ellers så tenker jeg på å skaffe meg en monopod og en pute, synes det er et styr å ta med seg stativ, tenker da på det du nevner med lenger lukkertid. Men akkurat nå så synes jeg det er utfordrende og kjempegøy å ta bildene på frihånd.

Kos deg vidre med macro'n din, den er blitt min favoritt etter bare ca. 2 uker

Mvh Knut
Erik L.

Macro er fantastisk, alltid tilstedeværende, men også utfordrende. Dette gikk nokså bra men har likevel en del forbedringspotensiale. Når du ser fasettene i flueøyet, er det skarpt :)
Monopod og pute + mye tålmodighet er en god oppskrift. Så mye hel-gul blomst som her (og rød) kan ha høy vanskelighetsgrad. Sterk sol likeså. Pass på vinden, blomster blafrer lett.
Lykke til med macro, håper å se mye fint fra deg. Sesongen har bare såvidt startet :)
mvh. Erik
Knut S.

Hei Erik

Der sa du det :) Jeg har titta mye på macro bilder rundt omkring på nettet, og det jeg ser er utrolige skarpe og klare delikate bilder...og jeg ser at jeg ikke har klart å oppnå den kvaliteten ennå. Jeg er kanskje litt redd for å si "nei dette er ikke bra nok" når andre sier "wooow" så flotte bilder..:) blir litt tvilsom.
Men monopod,pute,tålmodighet,lyst og glede + en oppgradering av nye briller, så håper jeg på en sommer med masse læring av å ta macro.
Takker for innspill som retta litt på synet mitt :)

Mvh Knut
Anne Elisabeth S.

Ja, v2 er bedre ja.
Når jeg macrofotograferer blomster eller gjenstander bruker jeg manuell fokus og stativ, og tar mange, mange bilder. Noen ganger bruker jeg selvutløser for å sikre meg mot bevegelse. Når jeg fotograferer insekter bruker jeg autofokus (servo instilling), og prøver å velge meg ut øyne som fokuspkt. Jeg skyter da serier med bilder. Jeg lagrer i raw, så ofte må bildene skarpes opp etterpå. Som Erik sier, kan sterke farger være litt vanskelige. Da er det godt å kunne bruke recovery- og fillight funksjon i rawconverteren etterpå.

Lykke til, macro er noe du kan bli fullstendig hekta på! :-)
Anne Beth
Knut S.

Ja, jeg må nok lære meg å bruke diverse teknikker med tiden, og jeg tar en haug med bilder selv.Prøver også finne øyet som fokuspunkt, men ikke lett å treffe, det med serie høres ut som grei måte og prøve. Jeg lurer litt på fokuspunktet, har det noe mening i å forandre fokuspunktets størrelse, bruker vel 6mm på innsekter. Hadde en periode jeg brukte RAW på zoom objektiv, men havnet på Jpeg i stedet for, tror det har litt med at jeg vil ha det resultatet som blir blir tatt, kombinert med at jeg sliter litt med å se hva som er bra når jeg drar i spakene, men kommer nok dit etterhvert tenker jeg. Det med farger tror jeg nok på, men faktisk så sliter jeg mest med hvit fargen, der får jeg skjelden brukbare bilder.

Takk for kommentaren din, den hjelper meg godt til å komme meg vidre i sesongen...:)

For min del så "kan" man ikke bli hekta på macro..man BLIR, når man først har prøvd :)

Mvh Knut
lykkelig amatør i micro verden
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu