Utsikt
Vanskelige lysforhold. Hvordan få personene mindre utbrente her? Trenger tips!
Utstyr
  • Canon EOS 300
  • Canon EF 28-80 II
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Superia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52694} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Øyvind B.

Det er ikke så mye du kan gjøre med utbrentheten. Jeg ville valgt å undereksponert bildet litt. Og kanskje brukt blits til å få bort skygger i ansiktene.

I Photoshop kan du alltids begynne å manipulere bildet. Gjøre det litt mørkere. Skru ned kontrasten litt. Gå inn og masker av hvert ansikt og arbeid med dem litt.

Bildet er jo flott. Og du har hatt vanskelig forhold å jobbe i. Synes du har klart deg bra, bildet er kanskje litt lyst. Prøv å gjør det litt mørkere og se hvordan du kommer ut da.

Øyvind
Reidar N.

Enig med Øyvind at bildet burde vore litt mørkare.
Den innebygde blitsen som er i dagens speilreflekser har ikkje rekkevidde til å lyse opp skuggepartia på personane på denne avstanden med den blenderåpningen du må bruke i solskinn, så det kan du berre gløyme.

Også snøen og himmelen er litt for lyse. Bildet er scanna på flatbedscanner, det vil vel seie at utgangspunktet var ein papirkopi regnar eg med. Då kan det faktisk like godt vere ein feil frå laboratoriet som har kopiert bildet.

For dåkke som brukar neg. fargefilm er det desverre slik at ein god jobb frå fotografen lett kan kan bli ødelagt av amatørmessig kopiering.

mvh
Reidar
Øyvind B.

Det er så sant. Jeg kjøpte nytt kamera nylig og tok en film i fin natur. Fremkalte filmen på Preus i Molde. ÆSJ var min første reaksjon. Så fremkalte jeg en film på en Fujimaskin på Rykkinn-senteret og fikk noen helt andre bilder.

Så jeg er gått litt tilbake til dias - det avhenger litt av hva jeg skal med bildene.

Men dette bildet kan sikkert gjøres en del med i Photoshop. Boken ''Photoshop Restoration and Retouching'' av Katrin Eismann anbefales på det sterkeste. Hun forutsetter at du kan PS og tar deg videre for å løse diverse oppgaver. Kan leses omigjenogomigjen.

Øyvind
Christer B.

Hei Per!
Gutta på tur? Fint landskap og sikkert fin utsikt, synes utsnittet er bra, og selvfølgelig gylne snitt. Her er alt som det skal være. Har dessverre ingen tips ang utbrentheten, annet enn nevnt over. Prøv litt hit og dit i ps.
Hils!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu