Tiurmorgen
Disse dagene vi er inne i nå, er midt i parringsperioden hos storfugl her i Østfold. Fikk selvfølgelig lagt meg femti meter feil i dag, og fotograferingen ble så som så. Ikke lett. De forflytter seg gjerne litt hele tiden. Lettere med orreleik. Moro det og:)
Fikk en fin serie der den ene utfordreren hoppa opp på en stein. Så vel ca ti røyer som var på bakken, men bare en parring. Klimaks blir vel om et par dager tenker jeg. Og da er det hele snartover igjen for i år...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-04-21 14:24:22
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 1D mrkIV
  • canon eos 300mm f2,8 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger186
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_524031} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Odd Chr. K.
+1
Staselig kar. Synes originalen er en tanke blass, kunne kanskje tålt litt mere kontrast, eller var det litt morradis i indre Østfold idag også? Plages litt av det ute ved kysten om dagen. V2 har litt sollys og framstår et snev sprekere i farger og konturer, men gubben på steinen tar nok kaka med sin opphøyde posisjon og bedre miljø. Ser knakende moro ut, men ikke så lett å finne disse plassene...
Odd C.
Bjørn Aksel B.

Hei og takk for komentar Odd. Bilde på stein ble tatt når lyset var sånn. Joda diset ligger over hele Østfold. Kunne sikkert ha dratt både i kontrastspaker, og fargemetningsspaker, men det var sånn jeg opplevde det hele, og velger å ikke "køle" til noe.
Moro er det, det er helt sikkert. Denne leiken ligger rett ved her jeg bor. Et sted mellom 10 og 15 tiurer er det på leiken i år.
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Hei

Flotte bilder av tiuren. Likte best v2 med det fine lyset.Skarpt med fine detaljer. Selv så har jeg aldri sett noen tiur på nært hold. Tenkte meg for første gang på orreleik nå..da det er orreleik på setra til bestefar.

God Påske!

mvh Øyvind
Kjell Arne Ø.

Hei Bjørn Aksel
Fine bilder i fra tiurleiken, artig med utfordreren på steinen.
Teknisk gode, lekkert lys på sjefen.
Nei, det er ikke alltid like lett å finne sentrum av leiken.
Jeg var også ute i natt, på den leiken hadde det blitt en ny sjef i år. Sentrum var flyttet noen hundre meter i år.
Det er full fart på parringa i buskerud også.
Jeg så 15 røyer nede på bakken samtidig og 5 parringer.
Morro med tiurleik, må jo ut i natt også!

Mvh Kjell Arne
jarl kjetil j.

Hei Bjørn Aksel!

To flotte tiurbilder dette. Flott miljø og fin fin positur i orginalen, litt blass som Odd C. nevner. I V. 2 treffer du bra med lyset, og farger og skarphet er meget bra. Var ute på årets andre tiurleik natt til i dag. Flyttet teltet 50 meter og hadde på det meste 4 tiur og noen røy som var helt inne i teltduken, (da var det lite lys)hadde også lange perioder med lite liv. I år hadde jeg som mål å få røy og parring på brikka, fikk til det første. Det er ikke lett det der med plassering, sjefstiuren var naboen til den jeg trodde, og sånn utpå formiddagen skimtet jeg han og 2-3 parringsklare røy mellom noe tett skau. Da hadde han funnet ut at han skulle parre dem på ei lita åpning i skauen,(10 m2 tipper jeg) skulle jeg fått gode bilder her måtte jeg ha hatt eventyrlig flaks med plassering og plassen ville ikke gitt muligheter for andre bilder/situasjoner. Har kommet nærmere for hvert år, så kanskje neste år.Litt av sjarmen dette med å vurdere å lese tiurleiken, og den forandrer seg jo fra år til år (ihvertfall "min" leik)med tanke på hvor størsteparten av parringen skjer. Dette ble langt, men er jo litt gøy å dele/lese andres erfaringer. Lykke til med orrene, tenkte å prøve en tur til søndag selv, hørte mye spill fra disse i løpet av natten/formiddagen.

jkj
Bjørn J.

Fin stemningsrapport fra tiurleiken, der v2 er mest severdig. Har kun opplevd tiurleik en gang da jeg snublet over en under feltarbeid, men hadde en fantastisk opplevelse på orreleik natt til igår. Lykke til med fotograferingen resten av denne korte, intense perioden.
Mvh Bjørn
Håvard F.

Flotte bilder. Må ha vært spennende på leik :)
God påske
mvh
Håvard
Frode L.

Hei.

Det er vel en del av sjarmen og spenningen å finne den rette plassen, hadde en fast plass for 20 år siden der sjefen var på samme plassen hver vår, men så kom hogstmarskinene å runderte hele leken, men det var før jeg ble fotointeresert, men har noen gamle videofilmer en plass.
Synes begge bildene dine er supre, å jeg føler stemningen.

Fortsatt god påske inne i de dype skoger.

Frode.

Frode.
Geir K.

To flotte bilder. Versjon 2 ble noe bedre da det er skarpere og mer detaljert og et utrolig flott lys.

Mvh Geir
Bjørn T.

To flotte bilder av tiuren i fint miljø. Teknisk veldig bra som vanlig! Likte begge! Mvh Bjørn
Lisbeth S.

To flotte bilder av tiuren i fint miljø, sikkert artig å følge dem,liker best v2 med fint lys og god komp.
mvh Lisbeth
Duy P.

To flotte versjoner, hvor v2 er nok et hakk bedre pga lyset til din fordel.
Det er kjempe artig å føle med doten (dere) opplever skogenseventyr og utfordring.
Vel ikke mange dager før sesongen er over, men ha det fortsatt spennende i skogenduften.

mvh duy
Odd A.

To flotte tiur bilder hvor v2 ble riktig så flott med både fine farger og flotte tegninger i fjørdrakta.
Mvh
Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu