Kraft
Bildet er tatt i Kairo.
Utstyr
  • Nikon
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_522584} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Knut Georg F.
Gripende kvinne, gripende bilde fra torget med flott dybde og handling. Blir jo litt forstyrret av den halve hånden og hodet i høyre kant, samtidig som den grønne kledningen gir en fin innramming. Ville vurdert å kutte ved mannens håndledd.
Mvh Knut
Avsluttet .
Jeg ser en dame med hånden oppe i noe jeg antar er en vekt. Rundt henne ser jeg syv mennesker pluss trolig noen til i bakgrunnen. Miljøet er Kairo, og jeg antar dette er en lokal handlegate. Damen med de sorte klærne fanger oppmerksomheten først. Jeg opplever blikket som intenst rettet mot fotografen/betrakteren, og et uttrykk som virker noe anstrengt. Jeg tolker videre at hun er i en kjøpssitasjon, og at minst en av mennene i forkant er selger. For meg gir dette et bilde på en hverdagssituasjon på et for meg eksotisk sted. Det er nærliggende å anta at hun er fattig og lever under tøffe kår, men det behøver jo slettes ikke være tilfelle. Selv om bildet domineres av mørke toner, gir jentas røde genser, de friske epelen og sollyset positive assosiasjoner.

Det er mange detaljer å hvile blikket på, og dette synes jeg både er noen av bildets styrke og utfordringer. Jeg er usikker på hva mannen i grønt i høyre kant gjør, og dette gir rom for spørsmål, samtidig som det fjerne noe fokus fra kvinnen. Spørsmålet er om det er hun som er hovedpersonen/historien eller om det er helheten som er kjernen her. Den selektive dybdeskarpheten kan understøtte det førstnevnte.

Estetisk synes jeg damen i svart er godt plassert i utsnittet, og det går også noen linjer mellom henne og mannen til venstre, de to kvinnen i bakgrunnen virker også til å ha fokus på kvinnen i sort. Det er flott dybde i bildet, forsterket av den korte dybdeskarpheten. De mørke kantene presser oppmerksomheten inn ibildet. De lyse bygningene bakerst tiltrekker seg kanske litt uønsket oppmerksomhet.

Teknisk er dette for det meste strålende, men jeg er ikke så begeistret for den ganske kraftige bildestøyen som kommer frem særlig på personen nede til høyre, men også til venstre. Jeg antar at dette skyldes at du har forsøkt å lysne disse områdene, og jeg tror jeg dette er fordi du har ønsket å inkludere disse i historien, og ikke bare være neste svarte flekker (hvilket jeg antar de nesten var på orginaleksponeringen). Mulig du kan kjøre litt selektiv støyreduksjon her.

For meg utgjør kvinnes kraftfulle uttrykk det sterkeste med bildet. Likte dette godt.
(Jeg kunne ikke dy meg til å eksperimentere litt med et alternativt utsnitt (tettere) og sender deg dette på mail. Synes dette var interessant, da det skaper en helt annen historie.)

Mvh Jens :-)
Finn Arnold R.
@ Jens: DET var kritikken sin!

Mvh Finn

(beklager at jeg ikke kom med kritikk selv)
Siri Elisabeth J.
Hei Jens.
Takk for glimrende, inspirerende og veldig god kommentar!
Vet du hva som er helt utrolig rart? Etter å ha sittet med dette bildet noen år på hard disken, hatt bildet på veggen og kikket litt ekstra nøye på det før jeg la det ut her på foto.no, så har jeg rett og slett ikke sett mannen nederst til høyre i bildet før du så han. Nesten litt flaut, men jeg står frem!!:-) Takk for at du tok deg tid til å sende meg din versjon av bildet på e-post. Synes den var god. Men som du skrev, historien ble en annen. Jeg holder en knapp på min versjon, selv om din nok er mer riktig. Det var som det var der og da, alle i bildet bidrar på sin måte, tenker nå jeg da:-)
Den grønne skjorten på mannen til høyre liker jeg nok ekstra godt:-)Nå som du nevner støy så ser jeg det bedre selv. Har lettet opp her og der ja.
Igjen, takk for at du tok deg tid!
Hilsen Siri:-)
Bjørnar P.
Spennende uttrykk. Gatefotografering i Kairo er utvilsomt noe ganske annet enn i norsk byer. Mye som skjer her, og ikke lett for en fotograf å ha kontroll med hva som kommer med på bildet.
Kunne være fristende å foreslå litt kloning her og der, men det vil jo ødelegge mye av bildets dokumentariske verdi.
Uansett går blikket naturlig til dama ved vekta, og det er ingen tvil om at hun er hovedmotivet her. Hadde personene i forgrunnen vært solbelyst, hadde dama mistet mye av fokuset.At lyset treffer ansiktet hennes er et stort pluss for å identifisere henne som hovedpersonen.
Rent umiddelbart opplevde jeg dama som sint, og trodde hun grep etter noe å kaste på fotografen.
Ved nærmere undersøkelse antar jeg at hun prøver å overtale deg til å kjøpe noe.
God bildekvalitet under vanskelig opptaksforhold.
Så høy lyskontrast er en utfordring, men jeg synes du har kommet godt i mål her. Litt utbrent i ansiktet på dama, men det er til å leve med. Er det mer å hente i RAW-fila, bør du likevel gjøre noe med det.

Siri Elisabeth J.
Takk for kommentar Bjørnar!
Hilsen Siri
Avsluttet .
Enormt flott dybde i bildet
Jeg blir sugd inn, men føler meg ikke hjemme, oppleves litt utrygt med fremmede kulturer
Sterkt!
Knallbra
Kate
Anne Ø.
Litt av en situasjon du her er i og har "fanget"
Lyset, fargene, kvinnene som handler og denne kvinnen som har lyset på seg i hele ansiktet. Hun er i fokus med et utrykk som virker noe irritert eller? Utrolig bra.
Jeg ser og ser og liker dette svært så bra.
Werner A.
Flott
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu