Jean Luc Rabanel 12 retter i Provence
Dette er et av bildene jeg tok av lunsjen til Jean Luc Rabanel, en av Frankrikes mest kjente kokker. Han lager kunst av maten og det smakte også utroligt godt http://www.silkefabrikken.com
Som hobbyfotograf likte jeg bilde og ikke inst lunsjen :-) En deilig pastiskule på tallerken.
Utstyr
  • Nikon D40X
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_511935} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Geir Helge S.

Greit bilde der teknikke stemmer brukbart, men der er muligheter for forbedring:

1. Vi ser ikke hele retten, jeg ønsker å se mer. Slik som du har komponert dette blir der en tom hvit flate nede til venstre, mens all maten samles oppe til høyre. Det blir altså ikke balanse i bildet.

2. Du har fått et rødstikk i bildet. Dette løser du lett med et bildebehandlingsprogram.

3. Bildet er noe for mørkt. Dette er vanlig når det er store lyse flater i et motiv (lysmåleren i kameraet blir lurt). Husk å overeksponere med ca 1 trinn for alle slike motiv (svært generell regel). Du kan forresten ordne dette også i et bildebehandlingsprogram, men det beste er å få det korrekt når du trykker på utløseren, da slipper du potensielt kvalitetstap.

4. Jeg ville vurdert å velge en komposisjon som ledet diagonalen fra venstre til høyre (eventuelt en annen type komposisjon) fordi vi gjerne foretrekker å "lese" et motiv denne veien.

Råder alle som ønsker mer informasjon om komposisjon til å lese Geir Brekke sin kunnskapsartikkel som ble publisert her på foto.no for noen dager siden.

Ble langt dette, men håper det kan være til hjelp.

Vennlig hilsen
Geir H. Solevåg
Willy K.

Liker bildet for at det er annerledes, og at du presenterer et motiv som i alle fall jeg aldri har smakt og som fikk meg nysgjerrig. Synes også vinkelen er fin. Men tallerkenen er litt grå, dvs lyset virker ikke å være optimalt, så jeg opplever at du stenger meg litt ute fra motivet eller at bildet er litt flatt. Og så ville jeg kuttet kraftig i venstre side, gjerne så mye at spissen av stykket der bak forsvinner. Funderer også litt på fokusvalget, sølvtøyet er egentlig ikke det mest interessante, tror jeg ville likt bedre om ytterkanten av "medaljongen" var helt skarp. Pluss for at urtestilken og stripen i forkant er parallelle.
Du skriver at maten var god, men for meg som er uinvidd i denne verdenen hadde det vert ok med litt mer info om hva retten består av og hvilke smaksløker som skal trigges hos meg som betrakter :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu