E n s o m h e t
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_509768} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Maria Therese H.
Litt usikker på hva du mener med ensomhet, føler ikke helt at jeg kan se det. Men man kan jo være ensom i en flokk med andre. Rom for tolkninger..

Litt usikker på utsnittet ettersom han som jeg tolker som hovedpersonene blir noe midtstilt.

Ellers liker jeg etterbehandling og at det meste er mørkt unntatt han i midten.

Mvh
Maria
Olav Ø.
Det er vondt og være ensom blandt så mange. Dette har du fått fram på en fin måte. Her er midtstillingen et poeng. Fin svart-hvitt.

mvh. olav
Jan Erik F.
Hei og takk for tilbakemeldinger! Midtstilling er et bevisst valg fra min side selv om det bryter med reglene om det gylne snitt, synes folkemassen på begge sider var viktig for å få frem at mannen står alene... blandt mye folk.

JE
Avsluttet .
Hva jeg ser er et svart/hvitt bilde av en mann i rutete skjorte med ryggen til, sammen med mange andre mennesker i et miljø jeg oppfatter som en pub. Ettersom tittelen din er "Ensomhet" tolker jeg at hensikten med bildet er å illustrere temaet ensomhet.

Jeg antar at mannen i senter med rutete skjorte skal fremstå som ensom i historien her. Han skiller seg ut gjennom å ha lys rutete skjorte mens majoriteten rundt ham har mørke klær. Mannen helt til høyre bryter litt med den mørke helheten ettersom han har en lysegrå genser med hvit krage. Videre virker det ikke som hovedpersonen kommuniserer med noen, og menneskene rundt han står stort sett med ryggen til, eller ser i en annen retning. Det kan illustrere at han ikke oppnår kontakt, eller litt styggere; har biltt vendt ryggen av sin omgangskrets. Ensomhet-effekten blir imidlertid svekket noe av at også flere andre mennesker rundt han heller ikke ser ut til å kommunisere seg i mellom, og følelsen av ensomhet hadde vært sterkere dersom omgivelsene tydligere kommuniserte seg i mellom, evt også skålte, smilte og lo. Hovedpersonen står heller ikke helt bakerst, da mannen til venstre er enda nærmere betrakteren. At vi ikke ser ansiktene til noen - ei heller hovedpersonen - kan dog være et virkemiddel for å symbolisere manglende kontakt.

Den sentrerte komposisjonen synes jeg fungerer godt, og lite luft oppe bidrar etter mitt syn til en litt innestengt følelse. Svart/hvitt synes som et godt valg ift temaet, og harde kontraster og mørke toner likeså. Fokus virker til å være på mannen, og moderat dybdeskarphet fremhever hovedpersonen. Mannen til høyre synes jeg tiltrekker seg visuelt litt oppmerksomhet, uten at jeg synes han bidrar positivt til historien. Jeg ville kanskje vurdert et kutt rett til venstre for han.

Alt-i-alt synes jeg det fungerer ok som illustrasjon på ensomhet, dog kunne historien kanskje med fordel vært tydligere.

Mvh Jens :-)
Magnus S.
Helt OK s/v Bilde. jeg synes at bilde teksten ikke passer til bildet. Da jeg ikke får noen inntrykk av ensomhet noe som ofte hører sammen med sosial angst eller kanskje depresjon. Denne karen er i en pub og er ute bland folk. Sant nok at man kan være ensom blant mennesker, men dette synes jeg ikke illustrerer det.

Det er ganske klart at mannen ikke "bare" står der midt i en pub blant mennesker. Ifølge blikket hans og pusturen hans så er han i bevegelse fra oss og til venstre i bildet. Målbevisst går han mot noe.

For meg et litt kjedelig bilde.

Mvh,

Magnus
Jan Erik F.
Kanskje må man ha opplevd det å være ensom men likevel være blandt masse folk for å forstå tittelen. Bildet er tatt da jeg gjorde en liten fotojobb for Telemarksavisa. Jeg skulle levere bilder fra en rockekonsert på dette stedet, hvor de aller fleste var " brisne ". Mannen med rutet skjorte gjenspeiler kanskje min egen følelse denne kvelden... Har ikke vært på rockekonsert eller på en slik bar på over 10 år... Når det gjelder mannen til høyre kan jeg være enig i at han stjeler litt fokus siden han er lysere kledd. Han er med rett og slett fordi jeg ønsket like mye luft/folk på begge sider av hovedpersonen i bildet. Jeg setter stor pris på synpunktene deres, positive som negative :)

Jan Erik
Avsluttet .
Jeg opplever at tittel og bilde passer sammen her.
De fleste av oss har vel opplevd denne ensomhetsfølelsen når man er sammen med andre. Jeg tror ikke den nødvendigvis henger sammen med angst el depresjon, den kan ofte være en flyktig følelse som bare passerer.
Synes dette var BRA formidlet, og ja kanskje mannen med rutet skjorte fikk lov til å formidle dine følelser;)
Keep up the good work!
Mvh Kate
Elisabeth D.
Jeg synes bildet absolutt viser ensomhet i og med at mannen i rutet skjorte står alene klart frem i forhold til duse skikkelser i bakgrunnen. Alle er vendt bort fra ham. Kjempe illustrativt synes jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu