• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-01-25 18:54:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger296
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_508527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Olav Ø.
Nydelig barnebilde. For noen øyer. Desverre litt utbrent i panna. *Har du det i RAW kan det muligens reddes. Ellers, fin svart-hvitt.

mvh. olav
Ole A. V.
Takk for det :)
Det er ikke utbrent, men lyst. Jeg la til en v2 som er en anelse mørkere i pannen.
Avsluttet .
Hei Ole, synes dette var et fint barneportrett. Barnet er litt møkkete i ansiktet, og har litt røffe klær hvilket jeg synes gir et naturlig og hverdagslig uttrykk. Samtidig gir lyssetting og bakgrunnen litt mer studiofølelse. Egentlig en ok kombinasjon synes jeg. (Jeg tipper hjemmestudio, og barn dratt inn for spontan fotoshoot:-).
Barnet synes jeg har et herlig uttrykk, litt ubestemmelig tankefull kanskje, og de vakre krystallklare øynene som naturlig blikkfang.

Komposisjonen synes jeg er fin, og hodet en tanke på skrå synes jeg gir litt liv til bildet. Ser ingen grunn til annerledes utsnitt. Bukseselene synes jeg er ganske kraftige, og drar litt oppmerksomhet. Samtidig er vel kanskje dette ønskelig fra fotografens side for den dagligdagse røffheten. (og litt kontrast til klassisk "søt pike"-bilder.) Begrenset Exif-info, men jeg får følelsen av normalobjektiv som gir litt mer dybdefølelse enn teler.

Jeg synes lyset er fint, men kanskje skyggene på barnets venstre side litt for dominerende, særlig ved skuldra. Ville vurdert å lysne noe rundt bukseselen og nedre høyre hjørne. Svart/hvitt-konverteringen synes jeg er topp, og jeg liker den lyse hudtonen som gir et veldig klart uttrykk, og som gjør at bildet "kommer ut" fra veggen. På min skjerm er pannen lys, men slett ikke utbrent. Skarphet og fokus virker perfekt, og jeg synes også at den store dybdeskarpheten kler fotoet.
Vignetteringen synes jeg fremhever ansiktet, men altså kanskje litt for mørkt nede til høyre.

Apellen ut over familie er jeg litt usikker på, men innenfor familien synes jeg dette fortjener en plass på veggen. Jeg synes dette var bra!

Mvh Jens :-)
Håvard F.
Et herlig barneportrett. Gnistrende øyne. Uttrykket er spennende. Lyst i pannen, men ikke utbrent.
Funker i mine øyene. Flott
mvh
Håvard
Ole A. V.
Takk til begge!

Jens: Glimrende med så grundig tilbakemelding som du gir her :)

Bildet er tatt på oppdrag, med mitt "mobile studio" så du treffer ikke så verst med settingen. Du (og de to andre som har kommentert) ser bildet ganske likt som jeg gjør selv. Det er en verdifull tilbakemelding, ikke nødvendigvis som klapp på skulderen, men som bekreftelse på at ikke jeg selv har "sett meg blind".

Bukseselene var ikke mitt valg, men jeg synes de passer godt, mye av samme grunn som du skriver; litt røffe i kontrast til det søte og barnlige. Ang. exif så gir LR meg dessverre bare mulighet til å velge mellom å beholde all info, eller slette all info. Da velger jeg alltid det siste alternativet siden det første lar alle keywords inkl. kundenavn mm. bli med. Men, du har helt rett i at det er tatt med normalobjektiv: 35mm på Canon aps-c, f/9.0, iso 200.

Lysmessig er det to softbokser, den til høyre som fill med omkring -1.5EV. Vignettering er lagt på i etterkant. Jeg ser poenget ditt med det mørke hjørnet, men er fryktelig glad i svart... Må nok diskutere litt med meg selv om jeg skal lette det opp en smule ;)

Bildet var forresten på nippet til å bli utbrent da den unge frøknen spratt opp og kom mot meg, og dermed var mye nærmere hovedlyset enn tiltenkt. Men det gikk heldigvis bra med en hårsbredd. Tilfeldigheter har alltid en vesentlig rolle ved barnefotografering, det gjelder bare å forsøke å utnytte dem (og å ha litt flaks).
ketil g.
Har ikke erfaring og kunnskap nok til å komme med tekniske vurderinger her, så det får bli med det "fysiske" innholdet som er eksponert her.
Og det er lenge siden jeg har sett et slikt "talende portrett" som dette. Det er fyllt opp av en spørrende unge med et uttrykk som forventer å få svar på noe. Svært godt knipset.

ketil
Ole A. V.
Takk for det :)
Siri Elisabeth J.
For et herlig bilde og for et herlig uttrykk!
Bra du dempet pannen litt.

Hilsen Siri.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu