Nordlysbyen Tromsø
Mye nordlysbilder i disse dager, det må dere bare regne med, mye aktivitet på sola, og mer blir det fremover. De som er leie av nordlysbilder får hoppe videre til pip-pipene, hundene og hestene :)
Et oversiktsbilde over Tromsø som viser hvor fantastisk sentralt Tromsø ligger til for å observere nordlyset. Kun moderat til slapt nordlys her, men vakkert dog i "Byen under Nordlyset".
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-01-15 22:06:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker2s
  • Nei
  • AnnetISO2500 / 2sec.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger278
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_506683} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Venche J.

Flott og høyt over byen.
Dette ble bra. :)
Venche, i nordlyssig. :)
Morten L.

Hei O.C !
Vi blir aldri lei nordlyset. Flott utsikt over en vakker by(tromsø). Meget severdig bilde fra fjellheisen
Marianne H.

Fantastisk!
Skulle jeg ønske meg noe mer måtte det være at hurtigruta kom inn sundet med full lyssetting:) Ble (nesten) målløs da jeg så dette vakre bildet!

~Marianne~
Lars Ivarson F.

så , så ingen grunn til å tru at me vert leie av flotte nordlysbilete, som dette..høgt over byen, så har du fått med deg det meste, og kvitbalansen er god, utsnittet også og kompen..flotters dette
Avsluttet .

Nordlys er vakker skue, og svært så fascinerende å betrakte.
Liker formatet og utsnittet du har valgt.
Jan R
Adrian Dyrhaug G.

Hei Ole Christian!

Nydelig av nordlyset over Tromsø!
Flott landskap og vakre farger!

mvh Adrian Grande
Øyvind B.

Flott nordlysbilde fra deg, nok en gang. Fint med et litt annet motiv, som viser Tromsø fra en veldig bra side. Send dette til de som driver med nordlysturisme, og de vil få mange nye turister til byen:)

Øyvind
Roy-Cato M.

Joda, det kan nok bli en del nordlysbilder, men dette var veldig bra. Flott vidvinkelkomposisjon.
Nils Christian S.

Oy så flott - Tromsø kalles Nordens Paris - nå også Nordlysbyen! Velfortjente navn !
Et knallbilde ! Imponerende skue!!!


Mvh
Nils Christian
Esben U.

Selvfølgelig er det Tromsø som er nordlysbyen! God reklame dette. Har mange ganger tenkt samme tanken, men med såpass uforutsigbarhet.... (på grynning opp dit/ ski ?)
Er dette en eller flere eksponeringer, og i såfall har du testet med flere? Synes det var et knall bilde, selv om aurora sparte litt på kruttet.
Jarle S.

Fantastisk flott bilde av Nordens Paris.Eksponeringen sitter som et skudd,og nordlyset setter prikken over i'en.Meget bra,Ole Christian.

Mvh
Jarle
Thorbjørn R.

Jeg satt hjemme i stua og ble ganske gretten når du varslet om nordlysaktivitet der oppe. Bildet ble bra det - men det er mange kvelder i høst/vinter at nordlyset har hatt mye mer futt i seg enn dette. Jeg liker godt at månen lyser opp landskapet bak.

Tromsø er virkelig nordlysbyen, ja. Jeg har forstått det slik at nordlysaktiviteten faktisk avtar når man beveger seg enda lengre nord. I tillegg er det jo ikke umenneskelig kaldt her, vil jeg påstå :-)

Mvh Thorbjørn



Ole Christian S.

Takk for kommentarer folkens. Ja Thorbjørn ikke spesielt sprekt nordlys denne kvelden nei. Men bedre med litt nordlys og skyfri himmel, en mye nordlys og skyer, synes jeg. Skyene ville blitt gulorange av bylysene og ødelagt bildet. Kommer flere muligheter, vi får bare stampe oss oppover! ;) - Uansett viser jo dette hvilken perfekt lokasjon Tromsø er for å fange nordlyset, selv under lav aktivitet svinger det seg rett over byen.

Hvis noen lurer; når det gjelder de mørke hjørnene så er ikke dette bare vignettering. Objektivet lider desverre litt av vignettering, men det er mer lysforurensningen fra byen under som skaper den lyse "kuppelen" i bildet. Dette kan også underbygges med at det ikke er noen særlig mørke hjørner/vignettering nede i bildet, og bildet er beskjært kun minimalt.

Ha en flott nordlysjakt alle sammen!

Kommer dere til Tromsø så ta gjerne kontakt!

mvh.
Ole Christian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu