Nordlyset speiler seg i Risøysunde.
Utstyr
  • Canon eos 40d
  • Sigma 30mm 1,4
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker20 seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_506115} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Hei. Dette var et fint nordlysbilde. Du har fanget en fin stjernehimmel og et klart nordlys med bebyggelsen som bakgrunn.
Men jeg ville nok kuttet bildet kraftig i bunnen. Hvor det på den måten blir mer fokus på den fine himmelen i stedet for at blikket vandrer løst.
Ellers var dette flott!

Mvh. Emil
Maria Therese H.

Veldig vakkert!
Må si meg uenig med Emil, det er mye spennende i bunnen som må med, nordlyset er jo der uansett og det ville blitt "kjedeligere" uten bunnen..

Mvh
Maria
tove j.

Fantastisk nordlys. Jeg ville ha fjernet eller dempet det blå lyse som tar litt oppmerksomhet. Mvh tove
Jørgen S.

Flott bilde som virkelig speiler hvor nydelig norlys er!

Jørgen
Lars F.

Litt i overkant fargemettet på min skjerm. Deilig bilde, dog. Den blå refleksjonen er veldig utbrent.
Ole Christian S.

Hei. Flott dette, er ikke enig med Emil mhp kuttet i bunnen. Bunnen og refleksjonen er med på å gjøre dette bildet. Det er imidlertid litt for sterke farger med i bildet her, spesielt i forgrunnen, som fremehever bylysene. Hvis du hadde klart å dempe rød/orangefargen i bunnen hadde det gjort seg mener jeg.
Tom R.

Flott bilde, men det er for domineranes i bunnen som flere påpeker. Frem med saksa og du har et topp bilde.

Tom:)http://northernlights-photo.com/
Ole Christian S.

Ikke enig Tom, bildet er for saturert og utbrent, men komposisjonen er glimrende her i mine øyne. Kenneth, glem saksa, finn heller frem litt white-spirit eller terpentin! :)
Eva Marie P.

Utrolig å se, helt utrolig.
Nordlyset er SÅ fasinerende, jeg blir aldri lei av å se bilder av det.
Dette er jo så lekkert, med den klare farven som speiler seg i vannet.
Flott presentert
-epl
Avsluttet .

Enig med Emil og Tom om å kutte bildet. Synes det blir noe rotete, når man så mye av bunnen med. Men sånt er jo bare en smakssak vel. Ellers et nydelig bilde, utrolig med dette nordlyset. **Anne
Ole Christian S.

Anne; vel litt smakssak kanskje, men komposisjonsmessig er det også visse regler man bør forsøke følge. Og på slike landskapsfoto gjør det seg med en forgrunn, et holdepunkt, fordi dette kan gjøre bildet mer interessant og være med på å danne et perspektiv, og danne den manglende dimesjonen i et fotografi, nemlig dybde.

Alt for mange nordlysbilder har for mye fokus på bare nordlyset, inklusive mange av mine egne. Her synes jeg fotografen har gjort et velvalgt komposisjonsmessig valg. Jeg hadde garantert tatt med forgrunnen selv om det var jeg som tok dette bildet. Bildet er nydelig, men har større potensiale med å dempe satureringen.

Ikke endre kompen Kenneth! - Hvis du kutter i bunn, så ikke ta mye iaf. Et kutt nedunder vil flytte horisonten nærmere midten, og selv om dette funker noen ganger er det noe man i utgangspunktet også bør forsøke ikke gjøre.

mvh.
Ole C.
Avsluttet .

Ser poenget ditt Ole Christian! Har tenkt frem og tilbake på om jeg liker forgrunnen med eller ikke, og jeg klarer ikke helt å bestemme meg. Utfra ditt perspektiv kan jeg se poenget. For meg vil det vel fungere bra på begge vis. Men det er jo det som er spennende med denne siden, andre får en til å tenke seg om en gang til :) Synes jo uansett fotografen har endt opp med ett flott bilde. *A
Thorbjørn R.

Bra med litt debatt under bilder.

Jeg er for det første imponert over at du har fått fram så god struktur i nordlyset med en eksponering på 20 sek. Normalt vil nordlyset framstå som mye mer grøtete med en slik lukkertid. Men noen ganger kan faktisk nordlyset være rimelig intenst, uten å bevege seg så mye. Slik var det tydeligvis her.

Bildet er fint, det - men du bør for det første gjøre noen tekniske grep. Fargemetningen er alt for voldsom og bør dempes - både i nordlyset og på forgrunnen. I tillegg synes deler av nordlyset utbrent i grønn kanal. Her bør du gå tilbake til raw-filen, for å se om det er mulig å "berge" dette.

Kutter du all forgrunn så mister du både lekre refleksjoner og mye av dybden i bildet. Den helt nederste delen kan du nok likevel med fordel kutte, synes jeg (til like under steinen under vann på venstresiden). Og husk å desaturer :-)

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu