Hullet i Torghatten
Utstyr
  • Nikon F60
  • Voightländer 28-105mm
  • Blender-
  • Filmtypefuji superia
  • Nei
  • AnnetHadde et lite uhell da jeg scannet bildet. derfor den hvite stripen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger528
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_50507} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bernt Petter B.

Stripen som synes til venstre i bildet skyldes nok ikke at det er noe galt med skanneren. Trolig kommer det av at det ikke ble maskert tilstrekkelig rundt bildet før det ble skannet. Dessuten kan bildet beskjæres i et bildebehandlingsprogram i etterkant, så dette må kunne kalles et arbeidsuhell.

Bildet er åpenbart fryktelig uskarpt, jeg vil ikke spekulere i hva dette skyldes. Dessuten vil bildet tjene på litt klarere farger og bedre kontrast, samt en tettere beskjæring. For å oppnå en bedre oppfatning av at dette er et hull i fjellet, hadde det vært ønskelig med detaljer i siluetten.
Avsluttet .

Ville nok prøve å få med noe av strukturen i fjellet rundt hullet også.

Vh Svenn
Yvonne Uglem H.

Det er ikke scanneren det er noe feil med nei, det er bare jeg som har hatt et arbeidsuhell. Er foreløpig særdeles ukjent med bildebeh.programmet. Går etter prøve og feile metoden. Det orginale bildet er faktisk sylskarpt, så hvorfor dette har blitt U-skarpt, det vet jeg ikke. På det orginale bildet synes det faktisk et kors i nedre ''hull-kant''. Jeg har kun en innebygget blits, og den maktet ikke lyse opp hulen da jeg tok bildet. Så bildet i seg selv er også et ''arbeidsuhell'' i og for seg.
Bernt Petter B.

Blits er nok ikke løsningen for å få bedre detaljtegninger i fjellet, og en slik arbeidsmetode vil jeg ikke anbefale. Normalt vil noe av lyset reflekteres i fjellveggen, og dette lyset vil, hvis eksponeringen er god, også registreres på filmen.

Av det jeg kan skjønne har du skannet et papirbilde på en flatbedskanner. Det betyr at bilde først er kopiert fra film til papir, her kan det forsvinne mange detaljer, og videre vil mange detalje kunne forvinne om man ikke er så gådt kjent med hvordan man skal skanne bilder, og evt etterbehandle dem.

Hvi bildet er skarpt i utgangspunktet, er en mulighet den at det er skannet på for lav oppløsning og deretter forstørret for mye i et bildebehandlingsprogram, men dette er kun antakelser.
Yvonne Uglem H.

Jeg sier tusen takk for alle tips og råd da jeg er sørgelig så fersk i gamet. Dette var egentlig bare en test for å se hva andre eventuelt synes om bildet. Jeg ser jo selv at kvaliteten kunne ha vært langt bedre. Blitsen førte til en for kort eksponeringstid, derfor ble fjellet svart. Kanskje like så greit i og med at jeg ikke hadde stativ.
Tusen takk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu