Søvn
Bildet inngår i albumet Barn -
Utstyr
  • Canon 5D MkII
  • Rokkor 58mm f.1.2
  • Blenderf/1.2
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger142
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_503777} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Hva jeg ser er et lite barn som ligger og sover. Det ser ut som om hun ligger i en ganske bred seng ettersom hun har god plass til å strekke ut armen, og det tilsynelatende er plass til to puter i bredden, som dessuten virker store. Jeg tolker det dit hen at hun ligger i sine foreldres seng. Hun ser også ut til å ha på seg pysj eller nattkjole, hvilket kan tyde på at bildet er tatt på kvelden etter leggetid.
Hun strekker ut hånden og denne er i fokus. Jeg vet ikke hvordan dette skal tolkes, kanskje hun strekker ut hånden etter den voksne som ikke lenger er ved siden av henne. Jeg får følelsen av ro, harmoni og trygghet.

Estetisk synes jeg dette fungerer fint. Tonene i bildet er hovedsaklig lyse, kontrastene er relativt svake og skyggene ikke helt svart. Lyset er mykt, og eksponeringen synes god. Kompositorisk synes jeg det er bra balanse med hodet ganske sentrert i øvre bildehalvdel og linjene som skapes av hånden/armen og putene til venstre. De store hvite flatene som skapes av lakenet og putene bidrar til harmonien. Nattkjolen er hovedsaklig hvit, og prikkene er rolige. Jeg synes den store prikken sentrert vertikalt, helt i høyre bildekant er litt forstyrrende, og ville vurdert å dempe denne eller klone bort, det samme gjelder med det grå skiktet i øvre bildekant, to tredjedeler fra venstre. Perspektiv og utsnitt synes passende, og jeg har ingen forslag til endringer her.

Etterbehandlingen virker tilsynelatende moderat og godt utført. Skarpheten er god på hånden, ute av fokus-områder er behagelige, og effekten synes skapt av den store blenderåpningen. Bildestøyen er under kontroll.

Alt i alt synes jeg dette er et bilde med en fin liten historie som er estetisk behagelig å hvile øynene på.

Mvh Jens :-)
Øyvind T.
Takk for hyggelig tilbakemelding!

Situasjonen er som du beskriver den, en liten gutt i sine foreldres seng, tatt på kvelden etter leggetid.

Er enig i at den mørke prikken i høyre bildekant er forstyrrende, og den kan enkelt fjernes ved kloning eller justering av utsnitt.

Gjorde noen varianter med fokus hhv. på hode og hånd. For meg ble de mest interessante bildene de med fokus på hånda som hviler lett på lakenet, og denne versjonen mener jeg åpner for ulike tolkninger. Vurderte også å kalle bildet "drøm".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu