Svartglente eter slange.
På slutten av mitt opphold her i Goa på slutten av mitt opphold vinteren 2008/2009 på en tur sydover i Goa stoppet plutselig husverten min og pekte framover. Der sto denne i veikanten og åt. Slangen har antagelig forsøkt å krysse veien og glenta har sett den med sine sylskarpe øyne og stupt ned og tatt den. Hadde det vært en bil så hadde den jo vært flat hvilket det ikke ser ut til at den er. Jeg forsøkte først å bruke bildøra som stativ, men fikk for dårlig vinkel så jeg krysset veien og gikk forsiktig nærmere mens jeg tok et og et bilde. Til slutt var jeg nok nær nok eller for nær for glenta stakk.
Jeg lastet opp dette både på galleriet og kritikken uten å få en eneste kommentar 11/4 - 2009. Derfor prøver jeg igjen for å se om dette virkelig er så dårlig at det ikke er verdt å kommentere. Har nå slettet de to tidligere opplastingene og lar dette som er noe større erstatte de gamle.

http://pbase.com/kneppen
Beste jeg kunne få til.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • CANON EF28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_500225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Solvår B.

Mat skal man ha. Et ganske så eksotisk bilde, synes jeg, som grøsser av slanger. Øyet på fuglen forsvinner litt i skyggen, men lyset er som det er.
Det var sikkert en spesiell opplevelse å komme så nær den slangespisende glenten. Takk for titten!
: ) Solvår
Wilko J.

Et urban naturbilde...godt at du har med asfalten, det støtter historien rundt bildet. Hvor store er de egentlig? Virker gedigen. Heee du har byttet ramme? eller var jeg så vant til den andre at jeg ikke la merke til det =)Må innrømme at jeg likte denne bedre. Et fortellende bilde...må være en adrenalin kick å prøve å få et godt bilde av dette...likte komposisjonen.

Ha en fin helg Roar
Vegard L.

Situasjonen er jo spesiell. Teknisk er det en del mangler som du sikkert er klar over :-). Uansett var det interessant å studere detaljene i bildet.
God helg!
Vegard
Heidi N.

Bildet er kornete, men slik du beskriver situasjonen var det kanskje ikke bedre å få det.
Sett bort fra det synes jeg dette er et veldig godt bilde. Du har greid å komme tett på, og du har fanget et øyeblikk som ikke er daglig kost for oss å se. Synes du har tatt bilde fra en grei vinkel.
Heidi
Odd Chr. K.

Som de andre sier så er det vel først og fremst den spesielle situasjonen som "gjør" bildet. Tett på, men litt under pari teknisk.
Odd C.
Bent S.

God fanget av denne fugl i et flott situasjon.

vh
Bent
Harald N.

Fin dukomentasjon, ein ting er sikkert; her møter eg ingen slangar i dag.

Mvh Harald
Avsluttet .

kan være ett bra bilde selv om det ikke er topp teknisk syns jeg, så lenge bildet forteller ett eller annet. Noe som dette gjør. Ett flott situasjonsbilde. Her er møtet også tilfeldig!!
mvh Øyvind
Roar K.

Takker så mye for kommentarene. At det tekniske ikke er på topp var jeg jo klar over - gjorde så godt jeg kunne den gang. Har nok både bedre utstyr og kunnskaper nå, men et slikt øyeblikk kommer kanskje aldri igjen og det er der poenget ligger. Jeg har lett for å bli litt for ivrig i slike situasjoner også - knipser før fokus er 100% og holder kanskje ikke stille nok i eksponeringsøyeblikket hvilket jeg forsøker å kompensere i etterarbeidet. Her var det om å gjøre å få situasjonen på brikka før glenta stakk. De er ikke gode å komme innpå på bakken, men i lufta føler de seg ganske trygge virker det som. PÅ stranda her nede nå når jeg har vært kameraløs har jeg hatt dem bare få meter over hodet. Ser her er spørsmål om størrelse. Dette er en rovfugl av ørneslekt og kan få et ganske stort vingespenn. Kråka blir liten ved siden av dem i lufta hvilket jeg ofte ser fordi kråkene stadig vekk mobber dem i lufta hvilket glenta ikke tar så høytidelig. Men blir glenta iritert og går til motangrep stikker kråka som skulle hu ha selve fanden etter seg. Svartglente som jeg bruker som fellesbetegnelse for det er flere underarter som f.eks svartøreglente. Svartglenta er noe større en brahminyglenta som jeg har presentert her noen ganger nå. Håper på noen bedre når 150-500 linsa mi kommer til torsdag. Den har "Regjeringa" med seg for at jeg skulle spare litt vekt da halve min koffert er medisiner etc. i forbindelse med sjukdommene mine.

Roar
Venche J.

Flott dokumentar på historien.
Godt at "regjeringa" kommer med godsakene. :)
Venche.
Olav Ø.

Synd at du ikke fikk komentarer første gang, men nå tror jeg vi er en gjeng, som ser hverandre. Jeg har også opplevd å ikke få noen kommentarer og det er så skuffende.
Men til glenta. Brukbart skarpt og fint. Solvår peker på at øyet ligger i skyggen, men jeg synes du har greid det fint. Artig å komme så nære fuglen.

mvh. olav
elin a.

Flott dokumentert, mange detaljer å studere her.
elin
Kirsten H.

Lærerik dokumentar for meg. Jeg visste ikke at glenter kunne ta så store slanger. Sikkert en spesiell opplevelse dette.
God helg!
mvh Kirsten
steinar s.

artig dette,og et bevis på at naturens lover gjelder,også for trafikkofferet i dette tilfellet:-)
mvh steinar
Kjell Ivar Ø.

Spesiell situasjon det tekniske er nevnt så får du håpe på en lignende situasjon når godsakene kommer.
Kjell Ivar
Lars Ivarson F.

fint snæppsjått, men det du skriv er jo ein av grunnane til at eg har lite fugl å vise til..gromt
Ole Arne S.

Artig situasjon ja..
Flott fugl denne glenta..
Det tekniske er nevnt, synes samtidig du har slurvet litt med bluringa di på dette bildet..
Ser det veldig godt langs kanten på rovfugelen fra hodet og helt tilbake til stjerten..
Flott undertekst du har og artig var det og beskue dette bildet..
Ha en flott helg Roar...

Ole Arne
Dirk R.

jeg liker så godt dine historier bakk bilder Roar, da få bilder riktig liv.
hilsen dirk
Bjørn T.

Flott bilde av en spesiell situasjon. Fin undertekst! Flott levert! Mvh Bjørn
Frode L.

Hei.

Et flott situasjonsbilde, her teller opplevelsen mer en det tekniske, for den har du.
Flott historie til, får tro du får noen sjanser når den andre linsa kommer.

Frode.
Trond W.

Flott bilde av den artige opplevelsen det må ha vert.

Trond
Roar K.

Takker så mye for alle hyggelige kommentarer. Jeg ser at slurv ved bluring er nevnt. Sannheten er at jeg er ikke bedre. Har fortsatt ikke fått skikkelig taket på nøyaktig kloning og bluring på naturbilder. På raritetene er det jo ikke så farlig.

Roar
Torild H.

Vil sei vektlegging av hendinga her overgår bildet sin tekniske perfeksjon, har ikkje lest andre kommentarer, men går utifrå at dette ikkje er arrangert, åte, men ein situasjon som oppsto, der og då.
Artig å sjå eteteknikk her, korleis fuglen held fast, strekker maten mellom klo og nebb.
Torild
Duy P.

Hei Roar!
Som du vet, jeg har vært i India mange ganger, men ikke sett denne i hell tatt.
Vel en alright situasjon og dokumenter og en flott historie.

mvh duy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu