Mørketid
Bildet inngår i albumet Barn -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-01 10:14:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-12-01 13:52:55
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Sigma 85mm f/1.4
  • Blenderf/1.4
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_499702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Bjørnar P.
Fint motiv i meget fint lys.
Synes øvre halvdel forstyrrer mer enn den bidrar til stemninga. Ville derfor kuttet like under det sterke lyspunktet. Lyspunktet ville jeg under enhver omstendighet fjernet, da det drar veldig mye ufortjent oppmerksomhet.
Rita H.
Nydelig vinterstemning med nostalgisk preg.
Likte lyset og kompen, og det ser ikke altfor kaldt ut :-)
Enig med Bjørnar ang. å ta bort lyspunktet som er lysstolpe? til stien.
På en måte mangler det en person bak sparken, og samtidig er disse to et motiv i seg selv....

Mvh Rita


Thorir V.
Uenig med kommentarene så langt, og syns cropforslaget fra BP ville slaktet bildet komplett. Lyskilden syns eg og er naturlig plassert, det er vel egentlig en selvfølge dersom belysningen i motivet ville ikke vært uten stolpen, så slik hører den til. Uansett forstyrrer den meg ikke.

Mulig eg tar feil, men for meg er dette et såpass innlysende far/barn bilde, at selvfølgelig er faren den som fotograferer. Så på en måte er mangelen på person bak "sparken" (går utifra at det er "vognen") naturlig. Sett slik blir det også tettere på, mer personlig, hadde det vært et annet menneske der kunne bildet dreie seg om ca. hvem som helst fotografen traff i skogen.

Eg er ikke glad i rød/orangetonen i sodiumlamper, men syns fargebalansen her (kombinasjonen av skumringsblå/sodium) er nydelig. Kompen sitter som bare det, knallbilde!
Wilko J.
Var i første omgang enig med Bjørnar og Rita angående et kutt...men Thorir har et godt poeng for ikke å kutte...i hvert fall ikke under lampen. Det er tydelig at de står under et lyskilde...da er det naturlig å se lyskilden lenger bak som også viser fargeområde fra lyskilden...

Bortsett fra med eller uten lyskilde var dette et meget vellykeket foto. Likte komposisjonen og fargene...sparken med barna og hunden var jo kjempe flotte. Likte spesielt at gutten ser mot hunden...ellers bra plassert i forhold til brokanten...

Et foto som jeg likte å se på...og ikke minst bruke min tid på =)

Mvh Wilko
Øyvind T.
Takk for fine kritikker!

Er enig med Bjørnar i at øvre halvdel ikke er helt god, men mener selv at tegningen av trærne spesielt i øvre venstre hjørne er mere forstyrrende enn lyspunktet. Har lagt ut en ny versjon med redusert kontrast i øvre halvdel som et forsøk på å dempe dette.

Har også vurdert andre utsnitt, bl.a. tettere utsnitt hvor himmelen er kuttet men kommet til at lyset i himmelen i sør på samme måte som lyspunktet lengre bort langs stien (sparken står under en tilsvarende lykt) gir viktige bidrag til stemningen.

Og den manglende personen bak sparken er far/fotograf, takk til Thorir for hans fortolkning av dette!
Torgny S.
Fint lys, og fint med den lave dybdeskarpheten. Den store uskarpe flaten i bakgrunnen er for meg, en viktig del av opplevelsen. Jeg ville likevel beskåret noe. Det vil si kant i kant med det store treet svakt til venstre i bildet.
Torgny S.
Ja, det var jo versjon tre. Syns det er bra, og at lampen er fjernet.
Anne Ø.
Har sett dette flere ganger og liker det svært godt.
Liker hovedversjonen med lyset i enden som jeg synes
gjør mye for bilde. Vakkert lys, fargetoner, stemningsfullt.
Kim Charloth F.
Hadde jeg kunne gitt dette bildet poeng, så ville den fått full score! Så utrolig lekkert er det!

Det er så naturlig, flotte vinterfarger og fredelig og stilrent gjort. Likte bilde 3 best, du kunne ikke gropet dette noe for da hadde det ødelagt helle settingen her. Slik dette er nå, taler det veldig for seg selv.

Nydelig!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu