Gnuer
Bildet inngår i albumet Kenya 2010 - Bilder fra Kenya etter safari og ferietur i september 2010. Håper å få lagt ut bilder av dyr, landskap og folkeliv etter hvert.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-11-24 21:57:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-11-28 20:48:25
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-11-28 20:50:34
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 5D
  • Canon 100-400 1:4,5-5,6 L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_499029} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Roar K.

Ser ikke akkurat velfødde ut disse to. Nå vet jeg jo at på safari er det ikke bare å velge og vrake hva kameravinkler etc. angår. Derfor avhenger det litt av beskjæringen i ettertid. Jeg vet jo heller ikke hvor mye du hadde i originalen. Men jeg føler begge versjoner noe trange i toppen. Hva originalen angår så ville jeg hatt litt mer oppe og kutta nede. Ta 3 cm nede og legge til 2 oppe da det er noe trangt over akasien. Deretter et kutt midtveis mellom venstrekant og bakre gnu. Hva V2 angår så gjorde jeg et forsøk der jeg kuttet i underkant av den mørke linja som strekker seg tvers over bildet oppe. Deretter kutta jeg midtveis mellom nedre ramme og beina for så å ta ca 1 cm til venstre. Da syntes jeg det ble et fint dobbeltportrett. Slik V2 fremstår her blir vel også det stort sett regnet som portrett.
Bare noen forslag dette. Erfaringsmessig ser man seg ofte blind på egne bilder. Erfarngsmessig vet jeg også at bildene fra en slik tur er noe man kommmer tilbake til igjen og igjen, år etter år. Ta derfor godt vare på originalene dine. Mine kenyabilder fra 1981 er dessverre spolert.
Har ingen bemerkninger til det tekniske ellers.

Roar
Duy P.

Hei !
Ang komp,utsnitt og beskjæring kan det være en ide å teste ut hjemme med forslagene til Roar.
Ellers synes jeg at flott symmetrisk positur av disse to. Må bare ta det en får på en slik opplevelsesrik tur. Del gjerne flere bilder med oss.

mvh duy
Terje M.

Synes v1 er fin, med treet og åsen i bakgrunnen. Gir bildet litt mer dybde.

Mvh
TerjeM
Halvard L.

Roar: Tusen takk for en grundig kommentar. Jeg setter stor pris på at noen tar seg tid til å gi så omfattende kritikker.
Som du ser har jeg lagt ut et par versjoner som forsøker å ta hensyn til dine innspill. Den nye V#1 er lagt til det jeg hadde oppe i bildet slik det ble tatt (ikke kuttet oppe slik jeg har skrevet under V#3). Jeg kan naturligvis klone inn litt mer, men bildet ble allerede nå bedre med en finere balanse mellom dyrene nede tv og treet oppe th.
Den nye varianten av V#2 (nå V#4) hadde godt av å få vekk den mørke linja oppe, men jeg synes kanskje det er litt trangt tv og nede.

Duy og Terje: Det er veldig fint med korte kommentarer som forteller at noen har lagt merke til bildet. Noen ganger trenger man den oppmuntringen som en kort kritikk kan gi. Tusen takk.
Roar K.

Joda, det ble mer balanse i V3. Ville blitt vanskelig å klone inn tillegg til åsen der. V4 ble slik jeg også kom fram til da jeg prøvde meg fram på den. Det var slik jeg også lærte å beskjære - ved at andre kom med beskjæringsforslag til jeg lærte å se mulighetene bedre selv.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu