Bildet inngår i albumet streetstealing - om å knipse
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_498400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .
Hei, jeg ser bildet har stått ukommentert en stund.

Jeg ser en togstasjon, og opplever hovedpersonene som moren med barnet og damen til høyre som ser på henne. Blikket fra kvinnen til høyre opplever jeg som vesentlig i bildet, og det er tydelig at hun ser på moren og barnet. Hva hun tenker er usikkert, og skaper rom for tolkning (som jeg ikke skal begi meg inn på).

Kompositorisk er det en del fine linjer som skapes av takkonstruksjonen, og disse går nesten parallelt med blikkretningen til damen, og gjør det enklere å oppdage kommunikasjonen dem i mellom. Vi ser ryggen av en person til høyre som virker litt forstyrrende, og det samme tenker jeg om damen med ryggsekk til venstre. Jeg synes også at bildet virker litt trangt i høyre kant, og skulle ønske meg damen til høyre komponert lenger til venstre i bilderammen. Det er også mye luft over damene, og det bidrar til en litt luftig følelse. Er litt usikker på hvor vesentlig taket er, og et lite kutt i toppen virker fristende for å tvinge fokus nedover.

Kontrastene er svært harde, og jeg skulle ønske meg bedre lys på de to hovedpersonene. Dybdeskarpheten er stor, og en større blender kunne kanskje fremhevet damene bedre?.

Alt-i-alt ok kanskje, men traff ikke meg dessverre.

Mvh Jens :-)
Christer B.
Takker, ikke alltid nok tid til å komponere, i dette tilfellet ikke tid til å se i kamera engang, ellers ville jeg valgt en horisontal opptaksvinkel. Men øyeblikket var der akkurat da, og akkurat da måtte bildet tas. Dette er gatefoto!

Ellers er jeg enig i innspill ang. mye luft, dybdeskarphet og forstyrrende elementer. Men det kan fort bli kjedelig når alt er perfekt.

"Alt-i-alt ok kanskje, men traff ikke meg dessverre."
(Helt i orden det, men en stokk opp av snøen synes du er mer treffende?!) ;)

Thanks.
Avsluttet .
Hehe. Du er i din fulle rett til å ikke like stokke-bildet mitt, og jeg har heller ingen problemer med å forstå akkurat det :-)
Jeg håper ikke du opplever at det implisitt i min kommentar ligger et budskap om at jeg selv tar bedre bilder? Jeg tar stort sett bare enkle og høyst middelmådige bilder, og har aldri hevdet det motsatte, hverken eksplisitt eller implisitt :-) Jeg skriver mine kommentar fordi jeg selv synes det er lærerikt, og fordi det jevnt over savnes flere kommentarer her på Bildekritikken.
Christer B.
På ingen måte! Jeg setter stor pris på din evne til å være ærlig. Det virket bare så merkelig at et øyblikksbilde som er helt umulig å forutse og komponere samt langt mindre mulig å gjenskape ikke faller i smak når man selv leverer en stokk opp av bakken! JEG synes det er litt pussig! Men for all del, smaken er som baken. (Bare rævva)

;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu