Jente
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-11-29 19:34:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-11-29 19:36:00
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-11-29 22:40:04
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 40D
  • Canon EF 70-200/4L IS
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_498292} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Stig Robert G.
I mine øyne fungerte ikke dette. Utsnittet er verken trangt eller "åpent", men noe innimellom. Trangt i toppen (ser ut som en hårlokk på toppen der er kuttet midt på også). Utbrent/high key funker ikke, det er nesten ingen detaljer/tegninger igjen i ansiktet overhodet (kanskje det er skjermen min som er for dårlig??). Ser enkelt og greit ut som et klassisk overeksponert bilde. Hår passerer rett igjennom det ene øyet, og det ser ikke helt bra ut.

Sorry, tilnærmet slakt dette her... Mulig du ser noe jeg overser fullstendig! Og det hadde vært spennende å høre i så fall!

Nå er ikke jeg med i 64'er gruppa, så du kan selvsagt velge å overse hele greia.. Men jeg hadde forsøkt igjen med litt mindre "rett på" lys, og heller lagt en reflektor ved siden av ansiktet for å kaste inn lys i skyggepartiene. Litt eksperimentering med eksponering og bakgrunn, og voila.
Oddvar T.
Takk for ærlig kritikk, Stig Robert!! Det er det jeg vil ha. Ros er selvfølgelig hyggelig, men slakt er mer lærerikt :-)
Jeg sier bevisst ikke noe om bildet selv når jeg legger det ut. Dette for ikke å lede betrakteren utover det bildet selv gjør. Men her er litt om bakgrunnen for bildet:
Jeg hadde kjøpt meg min første softbox og var på jakt etter et testmotiv. Jenta står i et baderom - altså mye reflekterende flater. Blitz med softbox er her rettet mot taket, jeg forsøkte også rett på. Det er altså ikke snakk om noe gjennomtenkt studiooppsett med reflektorer etc.
Jeg har lagt ut orginalen og en versjon med litt mindre pressing opp mot hvitt (highkey), siden jeg gjerne vil ha synspunkter på måten jeg har gjort highkey på. Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke highkey, og her syntes jeg at jeg hadde et bra utgangspunkt, i og om med det intense, jevne lyset i rommet.
Ang. beskjæring, så er det altså ikke noe å gå på i høyden. Håret gjennom øyet har jeg ikke forsøkt å fjerne, men skulle gjerne vært det foruten.
Tilslutt: Det andre betraktere har bemerket positivt er uttrykket til jenta.
Stig Robert G.
Du har jo tegninger i søkk og kav i skyggepartiene (v3), så det er mye å jobbe med her. V2 er bedre. Har du forsøkt å bruke et levels layer til å lyse opp bildet? Midterste håndtaket mot venstre? Da mister du ikke detalj, men lyser ting generelt mer opp (kan ofte bli litt flatt). Du må i så fall forsøke å blande inn flere lag med ditto levels-lag for å fiske ut detaljer (problemet med denne metoden er at håret gjerne blir stående igjen i voldsom kontrast til resten som blir lysere). Jeg lekte litt med det i PS uten å komme med noen veldig definitive svar, så det trengs mer tid til eksperimentering. Det jeg nesten syntes fungerte best var originalbildet med et hvitt lag over (Lighten) med en maske hvor du henter frem det du ønsker å ha med (stor brush med lav opacity og dusere mot kanten). Deretter et svart lag (Soft light) med maske hvor du fremhever skyggene. Til slutt et lag til med originalbildet noe blurret, blandet inn med Overlay og noe redusert Opacity. Sikkert bedre valg og metoder, dette er ett forslag.
Oddvar T.
Takk for detaljerte instruksjoner! Jeg er dessverre temmelig rusten i photoshop. Har omtrent sluttet å bruke det etter at Lightroom kom for flere år siden. Jeg får se om jeg frisker det opp nå.
Ellers synes jeg Lightroom preset'en jeg brukte gav bra resultat (V4) (Matts High Key Effect). Fordelen er at man i stor grad ser hva den gjør i LR. Man kan dermed etterjustere selv om man ikke er helt fornøyd.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu