Sommernatt
Utstyr
  • Nikon F4
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_497273} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Bjørnar P.
Fint motiv. Nå vet jeg ikke hvordan du har digitalisert originalen, men bildet du viser har veldig lav kontrast, en god del digital støy og det er mye støv som ikke er fjernet i prosessen mot et digitalt bilde.
Både kontrast, fargegjengivelse, detaljgjengivelse og støvfjerning er områder der det er lett å se forskjell på virkelig gode og mindre gode scannere. Har prøvd begge deler, så dette har jeg følt "på kroppen". Forslag til forbedringer avhenger derfor mye av hva slags scanner og programvare du har brukt. En A4-scanner med film-adapter er f.eks langt underlegen en dedikert filmscanner.
Torgny S.
Jeg har en Epson Perfection 3200.Jeg hadde heller ikke noen erfaring da jeg gjorde digitaliseringene, og vil gjøre alt om igjen. Men forstår også at jeg må bli langt mer kritisk for hva jeg legger inn her. Bildet er gammelt. Det er tatt en gang på 60-talet.

Noen forslag om hva slags scanner som er best på markedet nå?
Bjørnar P.
Jeg bruker en Nikon Coolsccan V ED, men vet ikke om den fortsatt er å få kjøpt. Nikon har sikkert noen som har erstattet den i alle fall. Dersom du også har noen lysbilder eller negativer i større format, kan en filmscanner for mellomformat være noe å tenke på. Noen scannere har også mulighet for å ta hele magasin med lysbilder i en jafs, og det sparer deg naturlig nok for mye tid. Kan være greit å ha dersom du har et veldig stort behov for scanning.
Kan kanskje være lurt å sende noen få bilder til en profflab for scanning først, slik at du får en referanse.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu