Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger261
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_495897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Bjørnar P.
Spennende uttrykk. Ser noe jeg antar er en edderkopp omgitt av et nett fylt med vanndråper belyst av en sterk lyskilde, sannsynligvis sola.
Det åpne feltet i bakgrunnen gir bildet dybde og retning, og edderkoppen(?) er strategisk plassert i bildeflaten.
Sitter med en følelse av at dette kunne blitt noe usedvanlig flott, men at noe mangler. Kanskje ble det hele litt for overlesset, nærmest som et juletre med for mye pynt? På samme måte som for mye pynt kan skjule for mye av treet føler jeg her at alt "glitteret" drar for mye oppmerksomhet bort fra edderkoppen(?) og nevnte dybde og komposisjon. Ikke helt innertier i mine øyne med andre ord, men det er så mye om å gjøre.
Bjørnar P.
er IKKE så mye om å gjøre, skal det selvsagt være...
Erik K.
Skjønnheten

Selv det karrigste kremmersinn
skal engang bue seg under
denne sødmefylte byrden av himmel.
Slik kongrospinnet i graset
fult av skrumpne fluelik
buer seg bristende under
vekten av vind og dugg.

Og kongroen - den lodne og lure -
sitter forvirret i sitt skjul,
rører langsomt på sine våte bein
midt i en uforutsett fangst av stjerner.

H Børli

Mvh Erik
ingebjørg fyrileiv g.
Takk skal dere ha.

Bjørnar - bare for å rydde unna all tvil: du ser en edderkopp. Og så er det sollys ja, riktig. Ville du syntes at det var overlesset om jeg sa det er refleksene og fargene som er hovedmotivet? Selv synes jeg at det er det som gjør bildet, men at edderkoppen kommer som det lille ekstra.

Erik - Fint og delvis passende dikt (men skulle gjerne hatt din mening om bildet også).


Ingebjørg
ketil g.
Mektige former spiller sammen i en dans her. Virkelig vakkert nesten overlesset, men klipper ikke over til det svulstige og det overlessede.
Hva med å rotere vildet 90 gader mot klokka?

ketil
Jóhann Á.
Liker den grønne fargen godt, Ingebjørg, samt den skarpe dråperekken. Edderkoppen er, for meg, mer til irritasjon en at den føyer noe til bildet. Uten ville bildet blitt "naturlig abstrakt" med den linjen av skarpe dråper som ville holdt det sammen.

Johann
Thomas R.
Jeg liker veldig godt at man ikke ser edderkoppen med en gang (jeg gjorde ihvertfall ikke det). Uten edderkopp hadde dette blitt kjedelig etter min mening, mens det med edderkoppen blir noe mer enn bare ett nytt dråpebilde. Jeg er helt enig med det du skriver selv, refleksene er hovedmotivet, men edderkoppen kommer som det lille ekstra, og det hever bildet flere hakk.
John H.
Hei Ingebjørg.
Dette blir litt for meget. Et bilde uten holdepunkter der man må lete etter edderkoppen. Et bilde uten motiv og innhold. Det blir bare surr og minner meg om en bildetest for fargeblinde. Du skyter blink stadig vekk, men dette er helbomm, så den får du tåle fra en som er fan av din bildekunst.
John
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere tre siste også.

Ketil - Jeg vil ikke at edderkoppen skal henge sidelengs med tyngden i ryggen. Derfor er ikke rotering aktuelt. Kanskje hadde det fungert om ikke kongeroa var der.

Jóhann - Fint du liker dråper og grønt da, iallefall :) Jeg regna ikke med at alle skulle falle for dette akkurat. Jeg er vel litt sær :) Kongeroa hører nok hjem her, både i bildet og på det naturlige vis. Selv synes jeg den gjør mye, og ville ikke vært foruten den. Men jeg skjønner selvfølgelig hva du mener, og har maaaaange varianter av forslaget ditt.

Thomas - Fint du liker den "overraskende" effekten!

John - FANTASTISK! -At du er så ærlig!! Jeg ble oppriktig smilende glad av tilbakemeldinga der, bare fordi slike rett-fra-levra"negative" er så sjeldne. Jeg er jo fullstendig uenig med deg, men det er en annen sak. Bildet har jo innhold og motiv til de grader, uten å ta det i forsvar! Takk igjen!

Ingebjørg





Roger K.
Hei Ingebjørg!
Her måtte jeg bruke litt tid på bildematerialet ditt. Hengte meg opp i noe som ligner en edderkopp og enes meg meg at det er slik. Her utnytter du duggfallet i edderkoppens nett og lys til grensen av noe abstrakt. Det er vel det det handler om å ha ideer nok til en skapelse. Farger er det nok av her. Når jeg ser i dråpene virker det som de skarpe blanke danner en figur som ligner på en havhest. Den ble vel kanskje litt for stor til denne edderkoppen, tenker jeg. Leser jeg bilde fra venstre så virker den diffuse delen som et sug innover mot det grønne hullet rett over edderkoppen. Er det der han slipper sitt bytte , tro? Et bilde som kan tolkes mange veier etter hva betrakter evner av fantasi. Joda det her fenger og godt levert.
Mvh Roger
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for det Roger! Så utrolig artig at du nevner havhesten. Nå ser jeg ikke annet! -Og hadde ikke sett den før du sa det. Bra!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu