Minstemål
Tat i farger 400 iso i tåke og regn. Tatt vekk fargemetning, redusert lysstyrke og kontrast og kjørt og skarphet for å få grovkornet inntrykk.
Får ikke helt frem inntrykket av grovkornet film. For mye kontrast i kantene mellom lys og skygge.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-11-01 21:24:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger163
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_494760} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bjørnar P.
Teknikken fungerte dårlig for meg her. Ville langt foretrukket det med motsatte virkemidler under etterbehandlinga; nemlig høy kontrast. Silhuetter eller tilnærmet grafisk gjengivelse vil jeg tro gir et mer interessant uttrykk der fortellinga kommer mye bedre frem.
Avsluttet .
Jeg liker mange ting ved bildet ditt som fanger en autentisk situasjon fra sjøen. Komposisjon, perspektiv og utsnitt synes jeg er fint. Tåken og regnet skaper en jevn bakgrunn og dessuten en uggen stemning (iallfall for meg som er landkrabbe). Jeg liker at du ikke ser ansiktet til mannen og dette bidrar til litt mystikk. Jeg er ikke helt sikker på hva det runde elementet i venstre hjørne er, men synes den runde formen bidrar positivt. Hummeren er fint avbildet og virker til å sprelle for livet.

Den lave kontrasten bidrer til å få frem flere detaljer i mannen, men jeg tror jeg ville foretrukket uttrykket fra hardere kontraster. Hvis målet har vært å få frem et grovkornet uttrykk (som jo kan være kult) er ikke oppskarping veien å gå. Den overdrevne oppskarpingen (som skaper de hvite prikkene i kantene) skjemmer bildet i så stor grad at jeg synes du ødelegger hva som kunne vært et bra fotografi.

Jeg håper ikke du oppfatter dette som upassende, men jeg får følelsen at du er litt uerfaren på etterbehandling. Jeg ser du har brukt et program som het "Silkypix Developer Studio", som for meg fremstår som et noe ukurant verktøy med liten utbredelse i Norge. Hvis du har litt ambisjoner om å fikle med litt etterbehandling, ville jeg vurdert populære Adobe Photoshop Elements som du får til rundt tusenlappen. Her finnes det bl.a glimrende verktøy for svart/hvitt-konverteringer som vil skape mer liv i bildet enn bare å fjerne fargemetning, og du finner også enkle filtre for å påføre korn/bildestøy. Det finnes også flere gode lærebøker på norsk som tar for seg digitalfotografi og enkel bildebehandling i Photoshop Elements.

Mvh Jens :-)
Hans Petter G.
Tusen takk for gode råd - nå fikk jeg mer det uttrykket jeg var ute etter. Har ikke drevet så mye med svart-hvitt, så jeg var ikke klar over mulighetene i PS-elements.
(ps. "mannen" er min 15 år gamle datter ;)"
Avsluttet .
Synes kontrastene ble mye bedre nå, og oppskarpingsproblemet ble borte. Hvis du ønsker å legge på støy på et svart/hvitt bilde, bør nok denne støyen være monokrom. Nå inneholder støyen din farger, og jeg synes ikke det gir en autentisk følelse.
Ivan H.
Hei,

Leser at du allerede har fått god kritikk på dette bildet. Utsnittet er helt ok, kan ikke si at jeg kunne tenkt å forrandre på noe der. Sliter litt med s/h versjoenen her, v1 pga dårlige overganger pga oppskarping. V2 sliter jeg også med, pga koningen du har lagt til, som hadde muligens passet bedre til et bilde i farger. Kontrastene fungerer noe bedre i v2 i forhold til v1.

En annen ting er at jeg kanskje kunne sett hummeren forlate handen til dattera di, altså den var på vei. Her er den fremstillt noe statisk.

:ivan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu