s k ó g a r f o s s
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-10-23 17:51:22
    Versjon #2
Utstyr
  • 50D
  • -
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_493321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .
Det lille menneske i en overveldende natur har du visualisert på en mesterlig måte, lyset, format, kontrastene fra foss og forgrunn...tonene, ja for meg et fotografi til nytelse.

mvh Ulv
Håvard F.
Wooow. Dette falt i smak. Man kunne kanskje ønske litt mindre forgrunn... men så når jeg betrakter bildet en stund...... njet... dette må bare være slik. Meget bra Ivan
mvh
Håvard
Avsluttet .
Førsteinntrykket er supert og en fryd for øyet.

Fantastisk natur hvor vannet er som en foss av lys rett ned fra himmelen. Personen er et interessant element som også fungerer som målestokk. Hva han gjør ute i elva kan jeg bare lure på. Har han kommet ned ovenfra og ut av lyset?

Du har (bevisst antar jeg) mye bildestøy i form av korn, men heldigvis ikke fargestøy. Jeg ser ikke helt hva bildestøyen tilfører bildet, og undres om det hadde vært enda bedre uten.

Foruten personen synes bilde inndelt i fire deler, og dette synes jeg er spennende. (Jeg liker symmetri) Fossen deler over halvdel i to like deler i lyse nyanser og refleksjonene av fossen deler nedre halvdel i to like deler av mørke nyanser. Om du hadde latt overgangen foss/bakke dele bildet på midten vertikalt (altså gjennom å kutte 20-30% nede) ville bilde blitt kvadratisk bygget opp av fire mindre kvadrater.

Smak og behag, uansett synes jeg dette var et bilde godt utover det ordinære. Veldig godt jobbet.

Mvh Jens :-)
Erik J.
Fin flatedeling og komposisjonen sitter bra, pen tekstur med plusspoeng for speilingen av fossen, masse dramatikk fra vannet og følgene av det,
og personen setter prikken over i-en... Jeg har sans for fargebilder som likevel gir opplevelse av svart/hvitt.
Per Harald G.
Med fare for å vere for lite grundig seier eg også Wow! Eit overveldande bilde i positiv betydning. Stiller meg bak det som er sagt om firdeleing osv. Det vesle mennesket er jo svært viktig for bildet. Likar forgrunnen med speglinga av fossen i sanden.

Det einaste eg er usikker på er det litt kornete grøne oppe til venstre. Kunne bildet vore i s.kv. i sin heilskap? Kanskje.

Men, eit bilde som skil seg ut frå den store hop.
Wilko J.
Bra fra deg Ivan. Mannen er prikken ja. Vannet som bruker øverste delen i bildet gir stor aktivitet, så blir det rolig nedover. Ser ut at han kommer ut av fossen. Steinen er bra plassert til venstre. Enig med Erik at det som er farger i bildet gjør det enda mer spennende enn om det var kun BW. Likte fordeling av elementene....Meget severdig. Jeg kan egentlig bare sitte her og nyte det.

Mvh Wilko
Bente S.
Et utrolig flott bilde som treffer meg midt i hjertet! (skulle hatt 10 ropetegn her).
Mennesket er viktig i bildet. Det ser sterkt ut, men samtidig lite og alene. (Mye kan vel tolkes her). Jeg liker leken mellom det hvite og sorte, og mellom det lille mennesket og den sterke naturen. Jeg liker også at bildet gir store flater med ro og samtidig mye å se på. Det mørke feltet i nedre del synes jeg må være der - det gir meg den roen jeg trenger i bildet. Vannet som bruser rundt fossen gir litt mystikk. Steinen til venstre gir balanse. Liker speilingen av fossen. Etterbehandlingen kler bildet. Og jeg synes det er flott at noe farge skinner gjennom. Det ble mest + dette her -og det er ikke noe jeg ville ha forandret. Jeg håper bare at du får printet det i stort format og at det får henge en plass der mange får se.
Bente
Rita H.
Ensom - hvordan er han kommet dit midt i det våte terrenget, eller hvorfor er han der?
Bruset fra den store fossen er viktig da det forsterker inntrykket av en liten ensom sjel.
Vi ser en kald og mørk jordbunn med innslag av grønt i venstre side - det viser at det også er fruktbare områder.

Dette er et mektig og mystisk bilde som en bare må nyte synet av.
Etterbehandlingen er også i en klasse for seg - utrolig flott.
Mvh Rita


Fred S.
Tenker uvilkårlig på Eirik Holmøyviks bilde av samme foss når jeg ser bildet ditt, det er av de bildene en husker. Når det er sagt skal jeg ikke sammenligne ditt bilde med hans, det er to forskjellige tolkninger av motivet, og jeg synes også bildet ditt er severdig.
Et fargeløst fargebilde, for å si det slik, og det fungerer helt greit med sien svake antydninger av brunt jord og grønnaktig fjellvegg, selv om jeg uten tvil ville ha foretrukket det i svart/hvitt. Det igjen kan være gammel vanetenkning, og bildet ditt er uansett så nesten-monokromt som det kan være.
Personen er fint plassert, og er med på å heve bildet betraktelig. Jeg får en slags følelse av han står der i kjole og hvitt, noe som sikkert ville has passet bra til en opplevelse som dette.

En fin opplevelse å studere bildet ditt.

fred s
Per Einar G.
Jeg skal ikke begi meg inn på noe voldsom tolkning eller komme med kritikk til dette bildet, noen ganger holdet med at; dette bildet fanget min interesse mer enn noen andre bilder har gjort her inne på en stund.

Glimrende stykke arbeid!

Mvh
Per E.
Erik K.
Dette imponerte meg for dette var bra!!!
For meg, et av dine beste bilder her på sida, ja muligens det beste.
Her stemmer alt, komposisjonen,strukturen og fargene som kler bildet. Jordfargene understreker landskapet på Island med lavabergarter, aske og mye jorderusjon.
Og så begyner du å få et eget biledutrykk som gjør deg gjenkjennelig. Det er ikke så mange som klarer det.

Bildet gir meg en opplevelse av å være tilstede, kjenne tåka og drivet fra fossen. Og lukten av våt jord.

Igjen helt topp!!!
Lykke til videre.

Mvh Erik
Øyvind S.
Dette bildet fremstår som veldig komplett i mine øyne hvor personen tilfører det siste ekstra.
Det meste er sagt av de over og ser ikke grunn til å gjenta superlativer annet at dette blir stående til inspirasjon for fotointeressen, en nytelse å studere..
Øyvind
Ivan H.
Hei alle sammen.
Må bare begynne med å si at jeg er litt overveldet over all den positive kritikken. Jeg liker bildet veldig godt selv, men hadde ikke forventet så mye respons. Jeg synes også at dere gir gode kritikker der dere prøver å beskrive hvorfor bildet faller i smak.

Personen på bildet er en dame, som var på vei ut av fossen. Hun hadde nok tatt seg en liten dusj siden hun var ganske våt. Mye vann i luften så det var også vanskelig å fotografere uten å få dråper på linsen. Jeg har noen flere bilder av henne når hun er noe nærmere, men de bildene passer best i breddeformat.

Jeg har i utgangspunktet redigert bildet i farger, der jeg har brukt et polaroid filter i PS som utgangspunkt (med "støy") og så jobbet en del med kontraster (selektivt) og farger. Ønsket ikke sterke farger her.
Før jeg la ut bildet, konverterte jeg det til s/h og synes det også fungerer. Jeg er litt usikker selv på hvilken versjon som fungerer best, og ender vel opp med å synes at begge fungerer.

Formatet. Jeg har prøvd å plassere personen sånn ca i det gyldne snitt og lagt vannlinjen litt over midten. Med det så får jeg mer av bunnen enn fossen og fjellveggen bak. Det gjør at blikket går litt fra bunnen og blir dratt opp mot fossen og mennesket. Hvis jeg legger vannlinjen i midten av bildet, tror jeg fokuset på personen blir mer direkte og bunnen (sand, steiner og speiling av fossen) kommer mindre til sin rett. Om dere forstår?
Jeg har mer å gå på i bunn, venstre og i topp. Høyre side er jeg mer presset på her. Så jeg har gode muligheter til å komponere bildet annerledes. Men er fornøyd med denne komposisjonen, og ut ifra kritikken deres så tror jeg denne blir endelig.

For de som lurer på det tekniske, så har jeg lagt inn info om dette.

Takk igjen for kritikk, det er meget inspirerende :)

.Ivan
ketil g.
Virkelig et flott bilde. Liker den sterke kontrasten du har fått fram her. I tillegg få elementer som spiller godt sammen: (Foss, damp, deler av elva, bart elveleie og en person som blir liten i dette dramaet. men for meg blir det litt ubalanse i komposisjonen. Topp og bunn ser ut til å konkurrere med hverandre. Jeg ville prøvd å kutte halve nedre del for balansens skyld. Du mister endel informasjon men....

ketil
Eva Marie P.
Wow, dette er et fatastisk bilde.
v1 med farvetonene er,for all del, s/h er også flott.
Men farvetonene gir det noe ekstra, personen er utrolig viktig i bildet ditt. Utrolig fasinerende med dette lille mennesket og den store fossen, så liten....Enig med Erik, man får en følelse av å være tilstede, godt formidlet.
Etterbehandlingen er veldig bra.
Dette er veggmat:)
-epl
Per Harald O.
Dette er knallbra! V1, vakre toner. Ved første øyekast tenkte jeg at dette kan kuttes i underkant for å fremheve fossen og refferansen. Innser at forgrunnen er med på å skape dybde og en mektig naturstemning.
Hilsen Per
Anna K.
Fantastisk sterk bilde!!!

Vill ikke repidere det som ble sagt før meg derfor sier kun en ting - veldig inspirerende mesterverk for alle som er glad i fotografi!

Ha en kreativ uke!
Hilsen Anna
Ivan H.
Tusen takk for ytterligere fine tilbakemeldinger, setter stor pris på det.

Ketil; litt usikker på hvordan et kutt nede vil forbedre ballansen, da jeg synes ballansen fungerer slik bildet er presentert nå. Så jeg tror ikke det blir noen endringer her..

.Ivan
Øyvind H.
Utrolig flott Ivan! Dette hadde jeg gjerne ville hatt på veggen om jeg hadde hatt råd^^ Den hvite rammen rundt passet forresten helt glimrende. En nytelse å studere:)
Leif Egil H.
Fantastisk flott.

Flott dybde, flott kontrast.
Stor opplevelse av vannsprut og vann i luften.
V1 er min favoritt.

Inger-Lise S.
Jeg syns dette er et meget godt bilde med en helt spesiell og fin stemning.Lett å føle at man er til stede..
Personen skaper spenning i bildet. Jeg har ellers sansen for den store, mørke forgrunnen. Og selvsagt fossen. Den kornete effekten er kledelig, men jeg går ut i fra at vannsprut fra fossen hadde skapt en slags "tåkete" effekt uansett.
Jeg liker begge versjoner og kan ikke velge her..

Hilsen Inger-Lise
Roger H.
Hei Ivan. Nå har jeg skumlest kommentarene ovenfor og det er ikke lett å komme med noe kreativt etter det. Jeg ser på dette som et bilde med lang holdbarhet fordi komposisjonen og det dramatiske uttrykket fanger meg her. Du gjør det ikke lett når du legger ut to versjoner, men jeg synes originalen er best pga.finere valører.
Ivan H.
Takk for tyyerligere tilbakemeldinger.
Setter pris på det.

Jeg selv heller mot v1.

:ivan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu