"Mitt Andre Hjem"
Fantstisk Høstferie!"
Bildet inngår i albumet Natur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-10-19 23:53:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-10-19 23:55:06
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-10-20 00:17:21
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_492426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Anita H.
Herlig bilde. Likte spesielt lagdelinga og lyset og måten tåka la seg mellom trea. Forstår godt du kaller "...det fantastisk høstferie". Hadde vurdert det opp på veggen som lerret.;-) mvh anita
Håvard F.
Hei Svend. Nydelige bilde. Har ikke noe konstruktivt å komme med her. Liker det bare. Flott dybde og behandlet
mvh
Håvard
Lars M.
Får bare slenge meg på lovordene som blir utlevert, flott bilde!
Avsluttet .
Enig med Håvard.. veldig flott bilde og fine toner...vakkert helt enkelt!

mvh
tove
Avsluttet .
Som allerede sagt av mange, flott bilde av landskapet ditt, og siden dette er kritikken og ikke galleriet, som det visst nok skal være en forskjell på, så er det vel også tillatt å si at her er det flere muligheter. Derfor, og som ren fotografisk opplevelse for "mitt bruk", så ville jeg rett og slett fjernet alt i overkant av tåka, kopiert det og kanskje til og med hengt det på veggen.
Øyvind H.
Nydelig landskap! Glimrende toner:)
Erik J.
Kjempefin dybde i bildet, hvor forgunn, mellomgrunn og bakgrunn har hver sine spennende elementer som faller supert på plass. Faktisk er den helt bakre bakgrunnen det minst spennende, så jeg kan være litt med Kjell på en beskjæring i overkant, men jeg ville hatt med litt av det mørke. Uansett står bildet fint fram. Og kanskje fjellene og himmelen betyr noe for gjenkjennelse av stedet, hvis det er viktig.
Avsluttet .
Tåkete sagt i forrige kommentar kanskje, men med fjerne "i overkant av tåka" mente jeg altså litt over i overkant av tåka, eller slik EJ sier det "hatt med litt av det mørke".
Thorbjørn R.
Flotte saker du presenterer her, Svend. Mange elementer, faktisk syntes jeg det ble litt i overkant med tresilhuetten nærmest - nesten litt rotete når disse (på venstre kant) overlapper speilingen av trærne på motsatt side.

Men bevares - tåka som smyger seg mellom trærne, speilingen og selve helheten, gjør dette meget bra. Inspirerende!

Mvh Thorbjørn
Jon K. L.
Fantastisk - trolsk og velkomponert. Skulle gjerne visst hvor bildet var tatt.

Jon K.
Tove H.
Lag på lag med vakker stillhet. Trolsk og stemninsfullt.

Tove:)
Avsluttet .
Henger meg på håvard sin kommentar!
Liker
Kate
Bjørnar P.
En flott helhet med ei stemning man bare kan drømme om. Nedre del (under fjellene) er spesielt fin. Det spørs om du ikke hadde "toppet" bilde ved å kutte bort fjellene her. Ikke noe galt med fjellene isolert sett, men de er ikke av samme klasse som resten av bildet. Et kutt oppe hadde rendyrket motivet, og dermed gitt det et ekstra løft.
ketil g.
Nesten som en billedvev. Flatt, fine avgrensete toner og former. Men tror jeg ville tatt bort den nederste skogen. Den blir for meg litt sånn smør på flesk.

ketil
Håvard S.
God kveld, Svend!

Den verste skuffelsen har lagt seg (du skjønner hva jeg mener) så da kan jeg kommentere litt igjen.

Kan sitte og se på dette bilde lenge.
Bildet formidler en ro som er å ta og føle på.
For min opplevelse av bildet er det en meget viktig detalj at vannet danner en svak diagonal. Uten den hadde bildet fremstått statisk og mer som er "lag-på-lag"-bilde.
For min del må fjellene være med. Uten de mister bildet total dybde og den herlige evighetsfølelsen.

Hilsen Håvard
Ivan H.
Du har klart å kapre en fin stemning her, men en fin lagdeling oppover i bildet. Tåken og speilingen er nok det som setter stemningen her, og er mest interessant for øyet. Derfor hviler blikket mitt lettest i dette partiet, og begynner å lyre på om enten bunn eller himmel blir overfløding, slik noen av de andre kritikerene har vært inne på.
Ville vurdert et kutt til venstre, for å få en enklere avsluttning der. Dessuten liker jeg avsluttningen nede til høyre, der treet er fremtredende.
Ellers fine toner i bildet ditt, der det veksler mellom lett blå til et varmt lys i tåka.

.Ivan
Fred S.
Umulig å si noe annet enn at dette er pent; veldig pent. samtidig blir det så pent og striglet at det er på grensen til å bli en smule glatt; jeg savner litt "drama" i bildet, og skulle gjerne ha sett at tåke spilte førstefiolin i bildet, i stedet for å bli "bare" en av flere elementer .
Men at dette er et drømmested for deg er jeg ikke i tvil om, og jeg skulle gjerne ha sett dette i farger. (hvis da bildet ikke er tatt på et tidspunkt da fargene var slik som dette)

fred s
Svend Wiig L.
Hei!!

Utrolig hyggelig å få så mange konstruktive, gode og lange tilbakemeldinger!
Skulle gjerne ha svart hver enkel av dere men tar her en sammenfattelse av hovedbudskapet av det dere har skrevet og til min lærdom og inspirasjon!

Ja, dette stedet betyr jo mye for meg og ville ha med fjellene i bakgrunnen. (Bergtjønna-Flennsberget-Tynsethøgda-Gråhøgda....)
Er nok tilhenger av dette for dybden det gir! Dette motivet gir en uendelig mange motiv og har selvfølgelig dette også men ville her inne vise frem helheten i landskapet.
Noen vil kutte oppe...noen nede...!
"Rendyrking" av bildet med denne type beskjæring....ja,kanskje men mister mye av det jeg er ute etter! (Litt komplisert her og vil spille på det!:))

Kanskje for "rent" for noen og er som regel enig i dette i mange tilfeller....det å gjøre det kanskje mer "spenstig!" I dette tilfellet faller jeg nok til orginalen men kan jo skjønne alle! Vanskelig å tilfredstille alle i slike motiv!?

Lagt ut noen andre bilder, denne gangen noe annet utsnitt og tåken spiller et annet spill...og med mer farger!

Takk skal dere ha alle sammen, megget hyggelige og konstruktive ord!!:)

Mvh svend
Avsluttet .
Dette var eit fott, stemningsfullt bilete! Eg må seie eg likte versjon ein og to best, då komposisjonen på dei to andre ikke fungerte for meg. Kva med å kutte i overkant, ein mellomting mellom versjon 4 og dei andre?
Jeanett.
tor åge s.
Meget rent og delikat er det første som slår meg..
Ellers er motivet meget utrykks og stemningsfullt..
Flott fangst...



mvh totto
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu