..men har dere sett gulveis før ?
Sjelden kar,denne, tror jeg: Den ukjente fetteren til den blå og den hvite. Men jeg kan ta feil, selv om norsk fargeflora er enig med meg,og vil gjerne høre fra dere om den vokser der dere bor. Ellers regner jeg med at bildet har mange svakheter som macro betraktet: Første forsøk med blomster i så måte, og vil gjerne ha kommentarer på det også. Men: Dette var den eneste som var utsprunget så langt på mitt hemmelige sted, så utvalget var ikke mye å skryte av.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 885
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_49040} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Christian E.

Nei - har aldri hørt om gulveis...

Ellers helt ok makrobile, kanskje litt lite detaljer i sentrum. Ørlitt hard USM?

Mvh CE
Rune N.

Joda den har jeg sett før. Den er ikke direkte uvanlig her rundt Mjøsa, men heller ikke veldig vanlig. Har mange bilder av den fra tidligere, men tenkte jeg skulle vente til den hadde kommet for fullt her også, slik at jeg kunne legge ut et ferskt bilde. Var på let etter den i dag, men fant bare knopper.

I følge min flora heter den forresten gulsymre.

mvh
Rune
Janne Cesilie J.

Er ingen blomstekjenner.....
Men syns dette var guuuuult og fresht!!!!!!!!!
Ikke så ofte jeg stopper opp av slike bilder, men det gjorde jeg altså nå!!!!!!!!
Jytte K.

hej Fred
fin lille blomst den, og gul er min yndlingsfarve, så jeg synes bare det er et rigtig flot billede, og baggrunden er fin
mvh
Jytte
monica p.

Har nok verken hørt om den eller sett den, men pen var den, og veldig gul.
Flott bilde selv om den godt kunne vært litt skarpere.
Mvh Monica:o)
Fred S.

Alle tre ''veisene'' heter også ''symre'' lokalt. Akkurat hvor er jeg i tvil om, innbiller meg at ''symre'' er mer brukt på vestlandet, men er vestlending selv (sunnmøring), og vi sa kvitveis, (Den eneste vi hadde på Stranda), så hvem vet...
vh freds
Karen E.

Hej Fred!
Fint billede af en gul Anemone - jeg har selv lagt et billede ind på Fotokritik af en sådan.
Hilsen karen
Tom E. F.

Den gule versjonen trives ikke på harde bergarter her ute i havgapet, i hvertfall. (Ikke den hvite heller - eller den blå, for den saks skyld.)
Fin blomst! Ang. makro, fokus er ørlite for langt unna deg, etter min mening. Brukte du stativ, Fred?
mvh Tom
Eskil O.

Vakker blomst, fokus er kanskje litt langt bak.?

Eskil.
Jóhann Á.

Hei Fred!
De tekniske blomstertankene skal ikke jeg blande meg i. Vi islendinger er nøysomme og glad for alt som vokser!!
Ellers syns jeg bildet var greit. Fine detaljer og et passende utsnitt.
Tom A. T.

Siden blomsten er hva man ''ser'' her syntes jeg skarpeten burde ligget der og ikke på det lille grønne bladet. For øvrig pent utsnitt og bra komp.
mvh Tom T
Fred S.

Glemte å takke for kommentarer ved forrige korsvei ! Regner med at dere har denne viltvoksende i Danmark da, Karen.
Og Tom: Nei, ikke stativ. Bruker det sjelden, synes det er noe plunder, jeg er egentlig alt for rastløs til slikt, desverre. Har dessuten ikke fantasi til å finne ut hvordan jeg skal få den lille CPèn nært nok da, men skal prøve med nyanskaffelsen etterhvert (CP 5700), der macroen ligger et eller annet sted på zoomen. Regner med at jeg blir nødt å lære meg litt tålmodighet hvis jeg skal lykkes med macrobilder.
vh freds
Hans-Einar O.

Kjenner ikke til denne karen jeg heller, og jeg ser i følge Tom at den ikke er så vanlig her ute hos oss. Det var iallefall et vakkert eksemplar av arten, selv om jeg også har ønsket fokus liiitt mer på selve blomsten.
mvh Hans
Steinulf L.

Kommentarer til bildet har du jo fått - selvfølgelig kunne det vært skarpere, men det var veldig gult og fint. Her rett nordøst for Oslo har jeg aldri sett en slik blomst. Den kommer etter den blå og den hvite i blomstringen?
Line Kristin W.

Gulsymre (Anemone ranunculoides L.) er det riktige norske navnet iflg. Teknologisk Forlags Stooore Illustrerte Flora :-)

Iflg. samme flora er den sjelden her hos oss, men finnes på Østlandet, i Trøndelag, Nordland og Troms.
Jeg har travet de fleste cm. i Vestmarka, men har aldri sett den andre steder enn i hager og på planteskoler :..(

Litt uskarpt og ''rett i fjeset'' på den, kanskje ... også kunne det godt vært litt roligere bakgrunn efter min smak. Men da hadde det jo vært vanskeligere for oss andre å kjenne den igjen :-)

Fine, frekke, friske farger, Fred ;-)

- Line :-)
Fred S.

Liker lange, lekre, lærerike lommentarer, Line, og takk til alle tre. Som jeg sier i ''underteksten'' så har jeg mye å lære mht macro, men har etterhvert forstått bl.a. betydningen av en ikke for rotete bakgrunn. Denne ene utsprungne vokste i et skikkelig ''rotehus'', og som Line er inne på ; denne gangen var det mest for å vise den fram. Jeg ER nemlig interessert i planter (ville-ikke de i hagen), og kicket er like stort hver gang jeg kommer over en sjeldenhet. Denne er ikke sjelden her i Overhalla, når en bare vet hvor den vokser, men første gang jeg fant den var et fiiint øyeblikk. Og Steinulf; ja, den kommer etter de hvite og blå; denne deler vokseplass med de hvite, som har befunnet seg der et par uker allerede.
vh freds
Reidun G.

Gulveis kjenner jeg bare fra bøker, ser ut som om du har funnet et fint eksemplar her. Jeg har mistanker om at når du får 5700 opp og går kommer vi til å se langt flere macrobilder fra deg.
Når det gjelder oppslagsverk så har jeg Cappelens Naturhåndbøker og her heter den Gulveis (Anemone ranunculoides) Soleiefamilien. Vokser bare noen steder i Norge.
Reidun
Petur E.

Et vakkert bilde du har her.
Petur
Elisabeth W.

Ny for meg, denne her, selv om den tydeligvis vokser i områder der jeg har bodd. Det blir morsomt å se hva det blir til med deg på makrofronten, men jeg tror nok du kommer til å ergre deg over endel av resultatene hvis du ikke kapitulerer og bruker stativ, eller i hvert fall et eller annet å stabilisere kameraet med. Jeg protesterer ikke i det hele tatt når du sier at det er plundrete, og utfordrer tålmodigheten. Allikevel synes jeg det er mer irriterende å komme hjem og se nøyere på bilder som er tatt uten, bare for å finne ut at man spolerte et fint motiv ved ikke å bruke de ekstra minuttene.

-- Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu