Perleugleunge
Har liten tid til fotografering om dagen, men har fått digitalisert en foredragsserie om ugler fra min analoge fortid. Perleugleungen er fra et av kullene jeg fulgte under feltarbeidet på hovedfag, der jeg studerte jaktadferd og habitatbruk hos hekkende perleugler. Hele "ansiktet" fungerer som en parabol som fokuserer lyden mot øreåpningene (se versjon 2). Perleugler kan beregne retning og avstand til byttedyr ved hjelp av hørselen og er ikke avhengige av synet for å jakte effektivt (selvom de oftest bruker sansene i kombinasjon).
Ble litt skuffet over det digitaliserte bildet i forhold til orginalen. Har noen tips om digitalisering av dias?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-10-04 18:52:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-10-04 22:03:58
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_490115} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Carina Hedegaard F.

Nydelig bilde av ugla! Flotte øyne:)
Har dessverre ingen tips eller gode råd til deg angående digitalisering av dias, men antar at det er fra den prosessen at bildet virker ørlite blast?
Roger Å.

Kjempefint bilde av perleugleungen,der de store gule øyene suger blikket til seg. Har perleugler i området her men har aldri kommet så nært.
Mvh Roger
Frode L.

Hei.

Flott utrykk på denne ungen, konsentrert skarpt blikk, skjønner godt at du blir litt skuffet, det mengler litt detaljer og litt mer "trøkk".
Men det er jo et fint bilde, og en fin naturopplevelse for deg. Vet ikke om det hjelper, men har du prøvd litt mer kontrast?

Frode.
Ottar P.

Nært og fint av den unge ugla, fin
blikkontakt men mangler litt på
skarpheten.

Bra fanget!
Duy P.

Teknisk delen er nevnt av de andre.
Ja for å være analog tid, tror jeg at du har klart det bra.
Kan umulig sammelikne med dagen teknisk utvikling iso til titusen..
og optikk er mye bedre.
Kanskje du kan prøve Frode forslag.

mvh duy
elin a.

Flott av den vakre uglen.
Kan ikke hjelpe dag ang. overføring fra diaz, men er det ikke en fotobutikk i nærheten hvor du kan få noen tips.
elin
Lisbeth S.

Utrolig herlig blikk på uglen som poserer i fin stil.
Litt mer kontrast og fargestøyfjernig på bakgrunnsfargen hadde gjort mye med bildet.
mvh Lisbeth
Lars Ivarson F.

syns frode har ei god tilbakemelding..fint utsnitt, godt perspektiv..
Bjørn Aksel B.

Hei Bjørn. Har vært i samme "bås" selv med masse dias som jeg har overført til digitalt. Min erfaring er, hvis originalen er teknisk bra bra med kvalitetsfilm, går det faktisk ganske greit hvis en bruker en god scanner. Dette har for meg vært helt avgjørende å få den. Landet etter masse feil og prøving på en Epson perfection V750 flatbedscanner. Denne er fantastisk god og i forhold til prisen. Den er den faktisk i test sammenlignet med de dyreste til Hasselblad. Det er kun de "viktigste"bildene mine med histore fra fortiden jeg har funnet verdt å scanne, da jeg har satt som mål å få til nye rene artsbilder digitalt. Scanning er tidkrevende!
mvh
Bjørn A
Bjørn J.

Takk til alle for hyggelige kommentarer og tips. Legger ut en ny versjon som har vært innom Lightroom 3. Takk for råd til deg Bjørn Aksel. Har en foredragsserie om ugler jeg kunne tenke meg og utvide/supplere med digitale bilder. Målet må være å ta flest mulig nye digitale bilder, men det er noen situasjonsbilder som er så spesielle at de vanskelig kan tas på nytt :)
Ingrid Milly L.

Jeg synes det er spennende med nye fugler på dotten! Drømmer om å få ei ugle på brikka men du har jo fått det til! Jeg synes at hvis bildet er tatt utenfor fast matingsplass så er det et skarpt nok bilde! Da er det ikke alltid tid til forberedelse til beste kvelitet! Jeg synes det er fint med de gule øynene og at du har med hele fuglen!
mvh. Ingrid Milly.
Odd A.

Flott bilde av perleugla og en informativ og intressant undertekst. Syntes v3 ble bra til å være et scannet analogt bilde.
Mvh
Odd
Bjørn J.

Takk til dere to også. Ingrid: bildet er tatt i forbindelse med ringmerking. Det beste rådet jeg kan gi når det gjelder å komme tett innpå ugler, er å sette opp rugekasser. Jeg drev feltarbeidet mitt i området Hamar - Elverum. Der er det til tider mye perleugle, men også andre spennende uglearter.
Roar K.

V3 fremstår best her. Flott portrett med gode detaljer.

Roar
Torbjørn P.

Hei Bjørn!

Stille på deg for tiden! Ugla er en artig skapning og særdeles fotogen. Hvis man legger lupen for tekniske spissfindigheter tilside er dette et knallbilde i mine øyne. Vesentlig forbedring fra v1 til v3.
Fredrik S.

Hei

Artig å betrakte. Fantastisk blikk på den unge ugla.Bildet bærer litt preg av scanninga, men reint teknisk er V3 ei stor forbedring.

Interessant undertekst, og fint å sjå kraniet i V2.

Høres ut som om du hadde eit spennande feltarbeid i alle fall!

mvh Fredrik S
Bjørn J.

Takk til dere også. Fredrik: feltarbeidet var kjempespennende (og pionerarbeid i Norge). Jeg hadde radiosendere på 7 ulike hanner, og fulgte dem døgnet rundt gjennom hekkesesongen. Lærte masse om jaktadferd, byttedyrvalg og valg av dagleie. Dette er godt dokumentert på dias, men digitaliseringen sto ikke helt til forventningene. Nå har jeg fått noen gode råd, så jeg kommer kanskje tilbake til noe dette.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu