- GUTTA BOYS -
Bildet inngår i albumet MENNESKER -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-09-22 21:44:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-09-22 21:45:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 700
  • Sigma 24-70 Bl. 2,8 - DG HSM EX
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/150s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_488030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Johan S.
+11
Jøss - der er jo onkel Arne! Ante ikke at han brukte dop.
Willy K.
+5
Hm, jeg har aldri helt forstått hvilke bilder som kan legges ut her, og hvilke som ikke kan, ofte synes jeg tilfeldige personer blir en vel viktig del av motivet på bilder som publiseres på foto.no - så også her. Er ikke dette litt overtramp, eller er personene på bildet blitt spurt?
Roy Arne K.

Hei og takk for kommentarene.

Hadde vært artig hva dere synes om selve BILDET.


En opplysning:

Åndsverkloven § 45c:

Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede, unntatt når

a) avbildningen har aktuell og allmenn interesse,
b) avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet,
c) bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse,
d) eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud, eller
e) bildet brukes som omhandlet i § 23 første ledd tredje punktum eller § 27 andre ledd.
Vernet gjelder i den avbildedes levetid og 15 år etter utløpet av hans dødsår.

Bildet mitt er klart tatt i det som må regnes som "det offentlig rom" og har både aktuell og allmenn interesse.
Jegi påpeker også at bildet ikke vises noen form for lovbrudd som begås.

RAK
Willy K.
+1
Kanskje greit nok hvis du befant deg i det samme offentlige rommet sånn at de visste at du fotograferte. Det ser ut som om du er ett nivå over dem, bak et gjerde, og at de ikke vet at du tar dette bildet. Det er derfor jeg opplever det som overtramp. Selv om det er et offentlig sted, hender det jo at personer ikke trenger å publiseres eller bør "beskyttes mot seg selv" og alt det der. Pga av min umiddelbare reaksjon, føles det helt feil for meg å kommentere selve bildet. Men jeg kan for lite om hva som er grei praksis her, derfor overlater jeg lovtolkningene til andre, og sjekker innom igjen senere for å lære litt ;-)
Jan Inge K.
+9
Bildet åpner jo for mange tolkninger.. man lurer på hva slags folk dette er.. hva de driver med.. det skildrer et miljø som er nokså fjernt fra hva jeg er vant med og jeg synes det fungerer bra.. bilder som starter tankeprosesser er (nesten) alltid bra.. :-)
sten l.

Dette bildet er etter min mening et offentlig dokument på hvor håpløst noen har det i livet. Di befinner seg bak et netting gjerde som igjen symboliserer deres skjebne og manges mening om hvor di hører hjemme.
Liker farge versonen som gir et lite håp om at alt ikke er bare svart hvitt. Selv i deres miljø.
Bra bilde!

Mvh Sten L
Jan Erik F.

" Dette bildet" har jeg sett mange ganger på vei til og fra jobb, det er et tragisk syn. Bildet ditt er sterkt og utrolig aktuelt, spesielt når man tenker på at dette bildet er tatt på vei til Operaen... Dette er hva folk ser på vei til og fra forestillinger i Norges storstue..... Liker råheten som kommer frem i fargeversjonen. Tror råheten og fargene kanskje kommer bedre frem om bildet vises på sort bakgrunn, bare min mening :) Synes du har lykkes godt med dette bildet gjennom nettingen på brua, selv om situasjonen er utroli trist !

Jan Erik
Avsluttet .

Synes dette ble et meget godt foto, der du dokumenterer en hendelse.
Og jeg reagerte veldig på første taler som bruker ordet "dop"! Hvorfor? Er dette narkomane, eller er bildet tatt på en festival, fotballkamp? Det vet kun du.

Synes det er meget leit at når et slikt flott bilde av gutta boys skal stemples som narkomane. Det finnes like mye rot og kaos på bakken på festivaler og andre tilstelninger som f.eks. en fotballkamp.
Å dømme med kun det for øye å sverte, synes jeg er verre enn det som i påfølgende kommentarer tales om hva slags bilder som kan offentliggjøres.
Her synes det helt greit, personene er i det offentlige rom, dette er et miljøbilde, ikke et portrettbilde.
Du skal ikke se bort ifra at både en og to, eller alle 3, innehar gode stillinger, men nå har ferie og kan slippe slipsknuten for en stund.

Synes som sagt bilde er meget bra, og som jeg leser ovenfor, så står du på et høyere plan, og du fikk virkelig en fin effekt om det er et gjerde som lager denne effekten.

Joda, må nok si også at det er vanskelig å tolke hva som er innenfor lovverket, og hva som faller utenfor. Derfor har jeg jo helst holdt meg unna slike motiver:)

Som den ekte Oslo-gutt du er, så er dette ditt nærmiljø, akkurat som strand og skog/mark er mitt nærmiljø.

Et heidundranes godt bilde Roy. Men synd at bildet ditt skal bli dopet i første kommentar.

mvh arild
Tor Inge O.
+4
Umulig for meg å si hva som forgår annet at bildet er tatt mellom Oprabygget og Oslo S Dersom bilder er tatt av narkomaner, det ser kanskje slik ut, så er det viktig å ta bilder av dem, få det utt i media og synliggjøre hvor jævlig dårlig vi tar oss av disse menneskene. Få dokumentert dette ofte og prakk det på avsiene. Disse stakkars menneske lever vel det verst tenkelige liv og bør bli gitt en sjansje til å komme seg tilbake i normal situasjon. For veldig mange er det fullt mulig dersom myndighetene ønsker å bevilge penger(småpneger). I dag står det instutisjoner med ledig kapasitet pga a v manglende satsing/overføring fra myndighetene. Er det myndighetens oppfatning at denne gruppen har gjort et domt valg som de selv må ta ansvaret for igjen. Mange av de narkomane er født inn i elendigheten, andre kommer dit fordi de fungerer dårlig i samfunnet og burde hatt psykiatrisk hjelp, noe ogå myndigheten ikke har interesse ab å bruke midler til.I helesevesenet skal pengene brukes til pretisjepregede sykdommer og behandlinger Til dere som har mligheterd med kamera, gjerne ledsaget av en histori, send inn så masse dere kan. <Myndighetene kan ikke sitte på verdes største pengesett og se på at undgdummer og gamle voksne gåt til grunne på gata. Hvor er forresten den sosialistiske tankegangen fra de rødgrunne som vil at vi alle skal ha det bra.
Jan Erik E.

Ser på de fleste komentarer herom det tragisk ved bilde.Og mener selv det bør være fokuset...ikke om all verdens overtramp? Ett godt dokumentert bilde om hvordan det virkelig er for mange.WHO har konkludert med,regner med dette er fra ett rusmiljø,att det faktisk er en sykdom,og Norge,verdens rikeste land driter i mennesker i dette miljøet..ja eldreomsorgen for den saksskyld,men ikke i den grad.For meg blir det sååå dumt å arrestere folk for en sykdom,istedet for å hjelpe???? Ja vet det er forbudt med lov..men ville du likt att bestemora de ble arrestert forsi hun var syk?
tå på Roy...tøft gjort og ser du har fått sterke reaksjoner andre steder..men de om det:-)
Håvard F.

Hei Roy Arne.
Absolutt ditt sterkeste bilde jeg har sett fra deg. Et bilde som engasjerer, som man studerer og gjør seg sine tanker. Hadde det vært mitt bilde, hadde jeg gjort dem mer ugjenkjennelige... men jeg vil ikke være den som setter grensen ...
Sterkt!!
mvh
Håvard
Duy P.

Hei RAK!
Et kjempe flott motiv gjengir sterke føleser som kan tolkes fra en hver.
Veldig trist og skremmende syns når det festes i øyenen. Det er bare å holde ungene unna slike miljøet. En kan vel si mye om dette bilde. Ja enig med Håvard, dette ditt beste jeg har sett.
nb! jeg hadde ikke tørt å vandre der og er en råing :)

mvh duy
Kai T.
+4
Det er klart at fotografen av dette bildet kun har lagt ut dette for å skape oppmerksomhet rundt seg selv! okk
Venche J.

Grei dokumentar av livets "skyggesider".
Venche.
Wilko J.

Arild Aase har sagt det veldig godt.

Ellers foretrekker jeg #1...jeg pleier å like best BW men her synes jeg at fargene viser mest mulig av hele situasjonen.

Mvh Wilko
Tommy E.
+4
Ville vi likt å bli tatt bilde av i denne situasjonen? Synes man beveger seg i grenseland
Roy Arne K.

Hei alle sammen.
Først vil jeg få takke for alle kommentarene deres til dette litt spesielle bildet.

Slike bilder skaper debatt - det tror jeg er sundt - for de er slik verden er!

Man kanikke gå rundt med skylapper og tro at alt er så såre vel - det er det ikke - og innerst inne så vet vi det alle sammen.

Jeg er fullt oppmerksom på at jeg her beveger meg i grenseland, men uten å tråkke over .

RAK
Solvår B.
+1
Jeg har sett på dette bildet flere ganger. Jeg har lest kommentarene, og jeg er både enig og uenig. Et sterkt bilde som skaper debatt. Det er flott.
Men disse gutta boys er da faktisk ikke blant de elendigste. De er barbert, ser nyklippet ut. Hva vet vi om dem? Jeg tror ikke de er på vei til jobben i reklamebyrået, men jeg gjør meg noen tanker om at vi med våre kommentarer ynkeliggjør dem.
Jeg tenker også at hadde dette vært en av mine, hadde det gjort utrolig vondt å se dette bildet på dotten, MEN samtidig gjør ikke disse gutta noe for å gjemme seg....tror jeg. En vanskelig grensegang. Et viktig bilde. Bilder som skaper SÅ mange følelser er flotte! Livet gir ingen fasitsvar, heller ikke et slikt bilde.
Takk for at du tør!
: ) Solvår
Maria Therese H.
+1
Hei.
Må si at det er et sterkt utrykk, og viktig! Det er en grunn til at dette blir en debatt, men jeg hadde nok prøvd å skjule ansiktene dems litt mer siden du ikke har spurt om tilatelse..

Så, ja pluss og minus ved dette bildet pga av det.

Ellers syns jeg bildet ditt er helt ok fotomessig, innholdet var nok viktigere denne gang...
Et fugleperspektiv.....? hmmmm....

Mvh
Maria
Frode L.
+3
Hei.
Et sterkt bilde som setter tanker i sving,
hvorvidt dette er i grenseland eller ikke vet ikke jeg, men en ting er sikkert, hadde det vært en av mine, eller noen jeg kjente godt, så hadde dette vårt veldig vondt og sårende å se.

Frode.
Avsluttet .
+5
Må bare innom igjen her og si meg veldig enig med Solvår. Ja hun sier det vel nesten på samme måte som meg i min første kommentar.
At folk blir dømt slik det gjorde i begynnelsen, og at noen kjente til denne plassen, er vel ikke til å unngå når folk flest ferdes her som jeg forstår. Og ja, jeg også hadde nok blitt forferdelig lei meg om det var en av mine.

Så synes nok at dette er en meget vanskelig balansegang.

mvh arild
Roy Arne K.

Hei og god eftermiddag/kveld.
Tusen takk for alle de flotte kommentarene dette bildet har skapt.

Og til alle dere som har diskutert og kommentert osv.:

HVA SYNES DERE OM BILDET SOM ET BILDE - det er jo egentlig det vi skal kommentere her.
Hadde vært artig å høre hva dete mente om det tekniske, komposisjon osv. slik vi gjør på alle de andre «VANLIGE» bildene.

På forhånd takk.

RAK
Tommy E.
+1
Hvis jeg skal driste meg til å kommentere selve bildet så mener jeg at det er et godt utsnitt. Liker at veien er med - får et urbant preg. Føler at jeg blir noe forstyrret av nettinggjerdet. Da har jeg latt den moralsk/etiske debatten ligge :-)
Solvår B.
+1
V1 for meg. Her synes jeg at nettinggjerdet fungerer best. Regner med at du vil ha en avstand mellom gutta boys og fotografen (oss). Jeg liker fargetonene..litt neddempet. Det passer til stemningen.
Synes egentlig at bildet passer godt i sv/hv. Men V3 funker ikke for meg. Nettinggjerdet blir mer forstyrrende her. Synes ikke det fungerer på samme måte som i V1.
Det er vel ikke noe minus at vi ikke alltid kommenterer det tekniske. Et bilde som setter igang tanker og følelser, er et vellykket bilde, enten man liker det eller ikke, mener jeg.
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu