Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_486966} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Wilko J.
Bra bølge du fikk her, spesielt vannsporet som henger bakk...bra utsnitt. Kystlinje med høye klipper bak synes jeg en bra "stopper", her stopper blikket mitt...bølgerekker fører meg dit. Flotte gråtoner.

Føler været på kroppen.

Dette var et flott bilde å se på Ivan.
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! Meget bra komponert. Lekker bølge du har fanget her. Ellers fine linjer i bildet. En flott stemning og vakre gråtoner.
En nytelse å se på.

Hilsen Inger-Lise
ketil g.
Virkelig er flott eksemplar av arten. Særlig detaljene rundt den største bølgen. Virkelig nydelig og detaljert. Men for meg blir bakgrunnen med klippene til høyre en liten konkurrent til bølgen. Kanskje duset ned høyre halvdel slik at bølgen får litt større plass.

ketil
Andreas B.
Dette var et veldig flott bilde Ivan!

Det er som de andre sier detaljene rundt den største bølgen som er ekstraordinære. Den er virkelig flott. Synes du har truffet veldig godt med når du tok bildet. Landskapet i bakgrunnen er også fint å se på. Det hadde ikke gjort noe om landskapet var klarere, men da hadde det vel neppe vært så bra fralandsvind som laget spruten i bølga. Vanskelig å få i pose og sekk! Jeg også liker gråtonene. Rett og slett en strålende bilde!
Ivan H.
Takk for kritikk og positivitet!

Litt om bildet og forholdene..
Denne dagen var det storm i kastene, regn og mye sand i luften. Rett og slett vanskelige forhold for foto. Dette er grunnen for den duse bakgrunnen og den hærlige (ja må si det for fralandsvind er noe jeg alltid ønsker meg når jeg fotograferer store bølger).

Jeg ønsker å vise miljøet og naturen. Bildet er ikke i s/h, men det kan se slik ut. Gråtonene er naturlige :)

Om bakgrunnen kunne vært lysere kan vel diskuteres. Men jeg ønsker at man skal få øye på bølgen først, så bevege blikket innover i bildet mot klippene, og så tilbake til bølgen.

Jeg har ikke gjort så mye med bildet, bare juster litt skarphet og justert ned de mørke tonene i bildet. Følte dette var nok til å få frem det jeg ønsket med dette.

Noen sandkorn i objektivet ble det også, et lite suvenir kan man si.

.Ivan
Andreas B.
Ser forresten på sidene til natur & foto at Baard Næss har vært på samme plass, men jeg likte ditt bilde mye bedre!!

-ab-
Øyvind S.
Uten tvil et godt bilde og det meste er kansje sagt, det blir nevnt at klippene oppfattes som en konkurent til bølgen, jeg vil heller si "koblet i sammen" i mine øyne fungerer det.
Skulle jeg få komme med forbedringer ville jeg helst se at diagonalen ikke går ut helt i venstra hjørne, om du har noe å gå på her .. litt mere strand ville gi bølgen enda et hakk mer kraft..
Øyvind
Ivan H.
Må sjekke ut bildene på natur&foto, Andreas.

Øyvind, fint du også kommer med forslag til forbedring. Du mener altså at diagonalen skal ende opp litt opp på venstre kant, slik at jeg får mer av stranden i bunn? (Har mer å gå på)
Har ikke tenkt på dette før, så jeg skal gjøre et forsøk og se hvordan det føles. Mulig jeg legger ut en v2.

.Ivan
Avsluttet .
En herlig kraft i bildet, i mine øyne står bakgrunnen meget godt til bildet....det er noe uraktig over hele atmosfæren her, så jeg nøyer meg med å si det var et visuelt ktaftfullt bilde som kledde sine gråtoner.

mvh Ulv
Avsluttet .
-kraftfullt-, sorry.
Anders G.
Det meste er allerede sagt/skrevet så jeg bare slenger meg på og med nok en kommentar om at dette er et nydelig bilde. Bølgene som gjentas bortetter stranden, de duse klippene i bakgrunnen, den usedvanlig flotte bølga, linjene, komposisjonen og tonene. Flott fanget!
Espen S.
Det vesentlige elementet er den fantastiske bølgen. Man kunne selvfølgelig valgt et utsnitt som fokuserte med på den. Men bølgen er jo også et flott innslag i denne miljøskildringa. Så jeg synes det fugerer bra. Har ikke forslag til tekniske forbedringer av bildet. Men motivet kunne kanskje blitt mer kraftfullt med et element på stranda som kunne gitt en målestokk - gjerne en person som strever med vinden. Slik det nå er vet jeg lite om hvor stor bølgen er.

mvh
Espen Seierstad
Ivan H.
Takk for ytterligere kritikk.
Kjekt å lese at bildet engasjerer.

Espen; har også bilder med mennesker i, men akkuratt der og da var der ingen. Målet i utgangspunktet var å prøve å få bølgen fra siden. Har også bilde der man tunnelen i bølgen er enda mer synlig. Kanskje en slik tunnel kan være med på å gi et inntrykk over hvor stor den var?
Men er enig at en "målestokk" også hadde fungert, men kanskje bildet ikke hadde blitt like tidløst da.

.Ivan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu