Elva
Bildet inngår i albumet Fiske - mest laks.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 35mm f:1,4 L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_480728} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Leif Egil H.
Hei

Bildet har god appell, spesielt til en som meg som også fisker etter laks med flue og som like de små elvene i uberørt natur, som er i Finnmark.

Det er en fin sølvblank laks. Det er fint formidlet slik den henger i treet. Det er en flott effekt å la laksen være skarp og elven uskarp.

I bakgrunnen er det to barn (antar jeg), som fisker. For meg er måten de står ødeleggende for oppelvelsen i bildet. For meg ser det ut som det står ved kulpen og tuller. Da blir noe av roen brutt.
Ville forslått at de enten stod på hver sin sten og fisket eller at du reduserte antallet til en og lot den fiske.

Teknisk er bildet bra.


Leif Egil
Fred S.
O.K. laksebilde, har mer sans for laksebilder av denne typen enn den sorten som hver sommer ofte preger forsida i lokalavisa i namdalen; trofebilder av krye fiskere som knuger lakser i 20-kilos klassen.
Mer "natur-reint" dette, på et vis.

Ellers må jeg vel innrømme at det først og fremst kommentaren til LEH som fikk meg til å kommentere bildet ditt. Han mener at de to guttene i bakgrunnen "står ved kulpen og tuller". noe som ødelegger opplevelsen hans av bildet....(?)
For meg ser det ganske enkelt ut som om de står ved kulpen og fisker; den ene holder stanga med to hender, den andre ser på. Og det må da være et oppløftende syn for en som sier han er laksefisker selv; at rekrutteringen til denne aktivteten er bra... (?)

vh fred s
Bjørnar P.
Synes det er ei fin historie her, og valget av dybdeskarphet virker velvalgt. Øvrig teknikk er også av god klasse. For meg er barna i bakgrunnen vesentlig her, og jeg synes det ser ut som de tar oppgaven på alvor. At fiskeren kanskje ikke helt holder stanga slik en voksen vill gjort det tyder for meg mer på at stanga er tilpasset en voksen enn at han "tullefisker". I mange finnmarkselver er fluestenger på opptil 6 meter ikke uvanlig, og de er ikke alltid så lette å håndtere for barn.
Øyvind T.
Gutta tuller ikke, den ene er på laksefiske for første gang og har nettopp mistet en laks, den andre har fått en denne kvelden. Det er godt gammeldags markfiske som bedrives, derav stangføringen.

Fangst og kvelder som dette må selvfølgelig dokumenteres, og bildet er som Fred er inne på et forsøk på å formidle stemning og naturopplevelse. Klassiske trofebilder ble nok også tatt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu