Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_479973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Edmund M.
Se her ja! Et landskapsfotografi etter mitt hode (eller hjerte, stryk det som ikke passer..) Jeg går ut fra at du har valgt en lav horisontlinje da det skjer mye interessant i fotografiets øvre del. Mørke fjellrygger og åskammer dukker opp bak tåka, og gir bildet et dramatisk uttrykk. Dette står i kontrast til fotografiets nedre del med en tilnærmet vannrett horisontlinje og tre mørke holmer som gir betrakteren noe å hvile øynene på. Båten blir det naturlige interessepunktet. Komposisjonen er enkel og god, men skal man pirke litt (og det liker vi jo alle) skulle jeg ønske båten lå mellom de to holmene til venstre. Men på den annen side kan det jo være greit med litt komposisjonsmessig "friksjon" også. Jeg liker stemningen i fotografiet. Bra!
Mvh. Edmund M.
Andreas B.
Et naturfoto som falt i god smak hos meg også! Jeg vil tro at mange kunne sette det samme som deg uten å se at har var det store muligheter for en flott foto, godt sett!

Jeg liker også godt hvor du har plassert horisontlinjen. Det er rett og slett godt og se på komposisjonen din.

Jeg tror at hadde jeg stått og skulle ta bildet så hadde den båten irritert meg litt, hadde tenkt at jeg ville ha en mer rent bilde uten båten, men når jeg nå ser bildet ditt så synes jeg den passer veldig bra inn i bildet og her historiebæreren.

Flott bilde

-ab-
Erik J.
Et mektig bilde. Det som svært vellykket gir dimensjon er at skyene gir litt åpning til fjellene bak, satt opp mot båten. Fin stemning og komposisjonsmessig rent og pent.
Thorbjørn R.
Ja, dette fungerer bra. Særlig liker jeg båten som man etterhvert oppdager og som tydeliggjør dimensjonene. Teknisk bra, så vidt jeg kan se - med godt spenn i toneforløpet. Noe grøtete rundt vannlinja. Det likner på aggressiv støyfjerning, men trenger ikke være det.

Mvh Thorbjørn
Ivan H.
Kjekt å lese at dere likte bildet og motivet.

Edmund; Horisontlinjen er her landskapet sammen med skodda, som ikke er helt bein. Den er lavt nede slik at jeg skal få med fjellene og tåka. Har mer å gå på i topp, men tror dette fungerer ok. Øyene er dominerende, kanskje jeg skulle hatt litt detaljer i de to på sidene, slik som jeg har på den i midten. Øyene skal dominere for å forankre bildet i bunn. Jeg ventet litt til båten var under den ene øya, tenkte ikke på å vente litt til slik at den kom mellom de to øyene til venstre. Jeg synes det fungerer slik det er nå, for båten (sammen med øyen) veier opp ballansen i forhold til fjellet i venstre del i bildet.

Andreas; godt sett, kanskje det. Det går liksom på magefølelsen dette. Ett bilde at dette motivet, stoppet i veikanten, rullet ned vinduet og tok bildet. Ikke veldig planlagt.
Vil at båten skal være med, den forteller om perspektivet og størrelsen på det hele.

Erik; fint du ser meningen med båten. Og det er jo fint med noe menneskelig i naturen, det er så mange landskapsbilder uten.

Thorbjørn; Grøten rundt vannlinjen er skodde/tåke. Det var også lett tåke mellom meg og motivet. Det blir som et filter, noe som fører til mer jobbing i etterkant, men ingen støyfjerning (veldig sjeldent jeg bruker det). Fint at du også ser meningen med båten.
Liker ditt kritiske blikk, du har alltid noe å pirke på, det er bra. Er selv veldig selvkritisk, så fint at du pirker.


Har nylig lest en liten diskusjon om kritikk og tekniske data på bilder. Jeg kan legge det ut om noen skulle ønske det, men ser ikke at det er nødvendig for å kritisere dette bildet.

Fotografiet er fra Måløy, på vei ned fra fjellet. Husker ikke helt hvor selve motivet her, om det er Stadtlandet som vises mellom skodda, eller et annet fjell.

.Ivan
Øyvind S.
Holmene, delingen med vannlinjen og den lille båten som setter det hele inn i en størrelseorden gjør dette til et flott motivvalg, skodden som er i ferd med rive av gir et poetisk preg over bildet, meget godt gjennomført!! Det var ikke mye kritikk, men det bør vel være lov en gang i mellom.. en liten salutt!!
Øyvind
Fred S.
Jeg sliter litt her, men bildet vokser i alle fall litt hver gang jeg ser på. Posei, nevner en; det er jeg med på. Teknisk bra, sier en annen, det er jeg vel ikke helt med på, det minner meg litt om de pinhole-bildene en ganske ofte ser her inne, med utbrente områder og få detaljer i mørke områder. Men jeg kan ta feil, for alt jeg vet har du tatt dette med et moderne kamera.
Øyene,ja. De er mørke, ingen detaljer, og normalt ville jeg nok ha ønsket å se i alle fall antydning av detaljer her. Samtidig er det de tre øyene som etterhvert "gjør" bildet for meg, det er noe både mytisk (jada, ogaå mystisk) og litt monumentalt over dem. At båten blir så knøttliten sammenlignet med "holmene" forbauser meg, så når jeg åpner bildet nå ser jeg bare den snorrette linja de tre øyene danner, og båten.

Ja,ja, kanskje det bare er meg som har blitt vasnt med glatte og striglete bilder fra Sunn mørsalper, kanskje er dette den mest "autentiske" måten å framstille kysten på.

vh fred s ( som i alle fall liker øyene)
Erik K.
Dette synest jeg er bra Ivan.

For meg er det båten som gjør hele bildet, det er den som er fortellingen.
Den gir dimensjon til landskapet. Men den forteller meg også hvor små og sårbare mennesket kan være i møte med naturen.
Det er dette som hever bildet fra et middels landskapsbilde til en opplevelse for meg.

Skyen på mitten balanserer helt på kanten til å være utbrent på min skjerm. Men som kontrast til de mørke partiene i bildet synest jeg det fungerer.
Men bildet trenger nok en litt stor forstørrelse for å komme til sin fulle rett.

Så aplaus fra meg her og lykke til videre.

Mvh Erik.
Ivan H.
Takk for ytterligere kritikk, setter stor pris på det. Skal prøve å svare dere :)

Øyvind; Kjekt du liker bildet, mer er det vel ikke å svare på :)

Fred; Teknisk dårlig, tja, kanskje det. Utstyret jeg har brukt er en 50D og EF 200 2.8 L. Ingen utbrendte områder på min skjerm (men det er det på jobbskjermen min). Bildet er ikke utbrendt i utgangspunktet med detaljer på øyene. Ang at øyene ble mørke har jeg svart på i forrige kommentar, noe som jeg vurderer å rette opp i ved et evt print. Vil også redigere bildet slik at det fungerer på et print på best mulig måte, ikke sikkert denne versjonen passer til det. Hva man legger i "teknisk godt" kan være mangt. Det viktigste for meg her er komposisjon og følelsen man får når man ser på bildet. Valg under redigeringen skal mest mulig underbygge den følelsen jeg vil ha ut av bildet.
Øyene er viktige for meg også, de skal være en kontrast til bakgrunn og kanskje forsterke følelsen av en liten båt i "stor" natur.
Båten er slik den er, lang avstand mellom meg og motivet. Ønsker ikke at båten skal være det første betrakteren ser.
Synes du ga bildet en bra kritikk her, Fred. Bra!

Erik; Ja, vil at båten skal være en liten prikk over i'en. Skyen som blir utbrendt på noen skjermer er ok, det betyr ikke så mye, da det er på et evt print dette bør kontrolleres, men fint at dere nevner det.
Ser den at bildet kanskje kommer bedre til sin rett på et stort print. Ellers kjent å lese at du liker bildet.


Etter at bildet har dvelt litt i hodet mitt så har jeg en liten kritikk til bildet selv her, og det gjelder høyre side. Det er der fjellet vises mest, og kunne kanskje tekt å hatt litt mer luft der. Synes det kommer litt for nært rammen. Men liker da ikke at avstanden fra høyre øy til rammen blir større, så et lite paradox for meg det der. Får se hva jeg bestemmer meg for. Jeg har mer å gå på i alle retninger i RAW-filen.

.Ivan
Geir A. G.
Jeg gjentar sikkert ting som har blitt sagt ovenfor, men jeg falt for dette! Jeg la merke til båten med en gang, selv om det kanskje ikke var meningen jeg skulle det.... :-) Men det er jo selvsagt den som gjør hele bildet her. Uten ville det ha vært et greit, men ikke veldig spennende landskapsbilde.

PS. Jeg sitter med en liten laptop-skjerm, men som er kalibrert med en Spyder, og ser ikke noen noe særlig utbrente områder, kanskje ørlite grann i det aller lyseste bare. Ser også litt detaljer på de to øyene til venstre, mens den tredje ser dønn svart ut. Synes ikke det gjør så mye imidlertid.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu