3 mm alien
Denne edderkoppen er blandt mindre, derfor ikke den enkleste å fotografere. Men den blir jo som de fleste andre edderkopper hårete og tarantell-lignende når den forstørres. Legg gjerne merke til tennene som synes spesiellt godt på v2. Jeg lurer også på hvor mage øyne denne har.

Det er forøvrig vanlig at vi mennesker spiser et betydelig antall av disse edderkoppen iløpet livet, mens vi sover, tro det eller ei. Greit nok det så holdes bestanden kanskje nede...
Bildet inngår i albumet De nære betraktninger - Her presenteres close-up av de små detaljer som er lett å overse i hverdagen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-02 22:28:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger134
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_479321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Trym S.

Hei Tomas! flotte bilder av eddy. Har hørt at mennesker spiser i gjennomsnitt 4 eddekopper mens de sover hvert år :) Grøss å gru!

likte v1 best. Ville fjernet den røde tråden som går over hodet på edderkoppen i v2.

Håper vi sees snart :)

Trym
Tomas W.

Takk for betraktninger, vil skal nok få til en safari snart:)

Den røde tråden, som egentlig er et støvkorn, vurderte jeg å fjerne. Men da jeg regnet ut at dens lengde kun er 0,4 mm, fant jeg det litt fascinerende så jeg lot den være. Øynenes diameter er ca 0,1 mm.


mvh Tomas
Geir K.

Ble flott denne. Du har fått en bra dybdeskarphet her. Ekkelt med tanke på at edderkopper kravler inn i munnen på oss mens vi sover.

Mvh Geir
Jóhann Á.

Egentlig ganske fine bilder av hoppedderkoppen! Liker v2 bedre, hvor øyne, mønster og kjever vises bedre!
Tror det er en Sebraedderkopp (Salticus Scenicus). De har jo ekstremt godt syn med sine åtte øyne, fordi han må fokusere godt på byttet han hopper på. Og kjevene blir nok større etter hvert!

MvH, Jóhann
Martin H.

Her er et stort pluss på at du har fått med hoggtennene på hoppeedderkoppen, siden de er så utrolig små mange av dem - hvertfall de jeg har jobbet med. Et godt bilde tatt i betrakting hvor tett innpå du har er, vet ikke hvor mye du har croppet.
Knut R.

To gode makroer med masse spennende detaljer!

Jo, det hender jeg har sett edderkopper på soverommet og mye større enn denne. Jeg tenker med gru på at jeg kanskje har svelget en og annen. Hvis jeg tilhører gjennomsnittet skal jeg da ha fortært mange hundre av dem. Nam nam...

I andre kulturer er jo edderkopper en delikatesse.

mvh Knut
Solvår B.

To flotte bilder av et ganske skremmende minivesen. Godt de ikke er virkelig store. Jeg ante ikke at jeg spiser edderkopper når jeg sover. Alt man lærer her på dotten!
: ) Solvår
Tomas W.

Takk for artsoppklaringen:)

Martin, bildet er croppet i overkant av 90% (har nå ca 1/12 av oprinnelig antall pixler). Så det er betydelig croppet.


mvh Tomas
Anne Sigbjørnsdotter T.

Dette er RÅTT! Det er så skarpt og det ser ut som det er en skikkelig sværing, haha. Leste kommentarene lenger opp, kan ikke tro at den "tråden" er såå liten. Utrolig hvordan du har fått fram alle detaljer og mønsteret og tennene. Men jeg kom til å tenke på en ting... Har du tatt en levende edderkopp inn i et studio. Det er jo hvit bakgrunn, og det ser ikke ut som det er redigert. Eller er den død?
Tomas W.

Denne er "dopet" kamferdråper i etanol. En ufarlig metode som innebærer at man har et par minutter på seg til å knipse før de våkner til. Nedkjøling er en annen metode som kan fungere.


mvh tomas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu